Posts by III RaTeL III

  Átadnám régóta pátyolgatott accountomat! Igazából régóta nem játszom vele aktívan és befejezem Ogame-es pályafutásom végleg így eljött az ideje, hogy átadjam!


  Összes pont: 121.835.310

  Gazdaság: 86.661.815

  Kutatás: 32.947.380

  Hadsereg: 10.136.944 (Szállítók+Védelem)


  Jelenleg bányászként megy az account de ha átváltana valaki felfedezőre az mindenképpen jól jár mivel ki van tolva az Asztro 25 így összesen 8 expedíciót lehet tolni körönként!

  14 bolygó van 14 holddal mindegyik a 15ös pozíción amin jelenleg 40es fém 36os kris és 35ös deu van kitolva...

  Csak olyan játékosok jöhetnek szóba akiknél tudom, hogy jó helyen lesz!!!

  Talán értelmes dolog lenne ha a szabályzat magában foglalná azt, hogy amennyiben kilépsz egy szövetségből vagy törölsz valakit a barátlistáról azokat/azt a játékost 24/48órán keresztül nem támadhatod!

  Ilyet nem lehetne?

  Zola, a fórumot nem mindenki ismeri, használja, főleg nem a kezdők. Ráadásul az oktató tanácsok itt most kezdenek csírázni, de elmondom sok oldal, egyes szövi oldalak foglalkoztak a kezdeti lépések elsajátításával. Ha valakit érdekelt, és rákeresett, eddig is talált a fejlődéséhez kezdeti tanácsokat.

  A másik, a régi UNI-ra regisztrálni? Minek? Totál alulról kezdeni, és mindig játszani az egeret? Elég egyetlen egy kiéhezett flottás, és mész a levesbe. Nem is lehet elvárni a nagyobb flottásoktól, hogy barátként kezeljenek -NA EZ LENNE AZ OGAME FELADATA! Úgy megcsinálni a játékot, a szabályokat, az egész logisztikát, hogy aki beregisztrál, meg tudja tanulni a játékot! És csak utána kellene összeengedni a merészebb játkosokat. Amíg ez nincs meg, itt nem lesz fejlődés, létszám növekedés, megy minden az enyészetbe - rengetegen fognak csalódni a játékban.

  Összevonás? A barátlistás- egy szövis játékosok el vannak kényelmesedve, alig van már FS is ezen a szinten. Nincs is, minek égessék a deut?! De ha bejönne egy faxa kemény német SA szövi a képbe pár száz millió pontelőnnyel, szerinted mi lenne a 10 éves veteránjainkkal? Elárulom, "V" vagy legyalulás, majd törlés. Nem mondom, vannak itt nagy tehetségek, igazi nagy játékosok, akik minden szinten megállják a helyüket. Nem sokan, de vannak, habár a 90%-a tuti már nem is FS-el, nem játssza a menekülő játékot. Mert kiépítette a saját kényelmes környezetét, amit meg is érdemel, hisz ez valójában a játék végkifejlete .... nem a célja, csak az eredménye!

  A célja az lenne, ha sok játékos, köztük sok fizető játékossal játszana, minél több ideig, megelégedve, sikerekkel gazdagítva, apró céljaikat teljesítve. De ezzel a szabályrendszerrel :S ? El kell engedni, ha nem hoz a GF reform döntéseket, az Ogame hullámsírba kerül ...

  Teljesen egyetértek! Sajnos már önmagában ennek a játéknak a stílusa és a játékmenetének összessége is egy olyan összképet ad, hogy 100emberből 90 csípőből elutasítja ezt a fajta játékot mert nem tetszik neki vagy nem akar sok időt ráfordítani stb...Azt azért valljuk be elég időigényes ez a játék ha tényleg komolyabban akarja az ember játszani! Szóval van az a jó esetben 10 játékos aki érdeklődik és kipróbálja abból kb 9 megtörik mert annyira nem akarja magát mélyen beleásni a mit-miért kell dolgokba vagy wipeolják és farmolják folyamatosan...Ezért kb a játék kezdetén el is megy a kedve, érdeklődése! Marad kb 1 ember aki úgy ahogy túléli az első nehézségeket! Talán megmarad Talán nem! :( Amúgy is kicsi a játék tábora de a rossz marketing a hibás és felesleges fejlesztések még rátesznek! És sajnos a régi játékosok közül is mennek nyugdíjba folyamatosan! Szóval egyre kevesebben vagyunk...

  Hát igen nem egy lassú szerver főleg nem az itteniekhez képest de hiába gyors egy idő után belassul ott is a dolog...itt is lassul a fejlesztés ahogy nagyobb bányákat húzol de ott is csak még nagyobb bányáknál...az az 1,4milliárdos flotta nem olyan nagy ha másnak 20-30 vagy több száz milliárdos a flottája...nem érdemes egy ittenihez hasonlítani az ottani számokat! :) Szerintem a sebesség majdnem mindegy mert a játék előrehaladtával így is úgy is belassul a dolog viszont az a sok új fejlesztés amit beleraktak az az ami engem megfogott! És az, hogy nem minden a pénzről szól! GF példát vehetne róluk és több játékos lenne itt is! A kis playerek itt teljesen ki vannak szolgáltatva egy régebbi uniban! Azért kezd mindenki új szervert mert esélyt lát arra, hogy egy jó top helyet el tud érni de egy olyan uniban ahol előtted vannak 50-100milla ponttal senki nem fog beregisztrálni! Amivel játszom ott pl egy 100-200 rankkal lejjebb lévő játékos kisebb bányákkal közel annyit termel mint én nagyobb bányákkal köszönhető a ranking bonusnak! Valami ilyesmi nem ártana ide is vagy fene tudja... xD Na mindegy hagyom ezt a dolgot mert nem reklámozni szeretnék vagy fikázni bármit is! Utolsó szó jogán csak annyit mondanék, hogy a magyar ogame azért tart itt mert a GF magasról ***** az egészre és magának köszönheti, hogy elnéptelenedik a játék! Igaz, hogy egy agresszív játékról van szó de lehetne olyan dolgokat berakni ami kevésbé venné el az új játékosok kedvét egy esetleges flotta bukta után és nem hagynák abba!

  most már berakták pl az empire protectiont is amit ha eltolsz akkor olyan mint egy vakáció mód nem tudnak támadni meg te se tudsz kémkedni se lehet cserében megy a nyersi termelés és tudsz szállítani fejleszteni, kutatni!


  jézusom azért ez elég rosszul hangzik.

  a bányászok ezt benyomják aztán elvannak mint hal a vizben.

  a flottások meg lemondhatnak a fincsi kis szállitó flottákról tele nyersivel :D

  Heti 1x tudsz eltolni 1et és a legnagyobb is max 4 napig véd és 800k sa ami ha nem fizetsz be 8nap alatt jön össze ha másra nem költesz...a flottások itt nem annyira a bányászokat szedik széjjel inkább egymást! :)

  s mit érsz el vele? oké, h szépen termelsz és nagy lesz a flottád.. de őszintén.. van ennek így értelme? :) értem én, h tök jó eventek vannak, meg minden.. hosszú távon nem gondolod, h unni fogod? hiszen tök könnyen meg tudod teremteni a szükséges fejlesztésekhez való nyersanyagot.. de az ellenfeleid is meg tudják ugyanezt tenni..


  kicsit olyan érzésem van, h oz ogame copy-ban mindent is lehet.. viszont szerintem ez vissza fog ütni.. félreértés ne essék, mindenki szíve joga eldönteni, h hol/mit játszik :)

  Nem flottázom ott csak bányászok és kutatok! :) Hát igazából egy kicsit pörgősebb mint itt a lassú játékmenet és nem unalmas mert a fejlesztések ugyan úgy mennek felfelé tehát annyi h egy szintig gyorsabban fel tudsz menni de utána már lassul be mert több nyersi kell mindenhez! :) Azért mindent nem lehet itt sem pl olyan rendszer van kiépítve h egy játékost 1 nap 16nál többször nem támadhatsz meg 1 bolygóját meg talán 6x és nem az van mint itt h ha túlléped majd jelent vki hanem ott letiltja a támadást és nem engedi a rendszer alapból, hogy átlépjed ezt...az eventeket nem unom mert elég változatosak ellenben itt minden a pénzről szól...valamilyen kedvezmény áthelyezésre vagy tárgyak vételére stb...ott néha van sa % event de a többi nem a pénzről szól...alapból napi 100k sa jön ingyen...most már berakták pl az empire protectiont is amit ha eltolsz akkor olyan mint egy vakáció mód nem tudnak támadni meg te se tudsz kémkedni se lehet cserében megy a nyersi termelés és tudsz szállítani fejleszteni, kutatni! A kasztodat 3 naponta ingyen átválthatod pl vagy ott van a bolygó költözés minél messzebb viszed annál több sa de ha rendszeren belül vagy nagyon közel akarsz költözni 60k sa nem 240k mint itt több prémium lehetőség van + flotta slot + energia + termelés + raktár + épületfejlesztési speed meg kutatási... vagy egy officerses menü ahol több tisztet tudsz kifejleszteni ami ha egyszer meglett az meg is marad...academy rendszer minden kaszthoz és ha te pl bányász vagy a többi kaszt academy részét is tudod fejleszteni...új hajók vannak van egy aszteroida bányászási lehetőség (bár én ezt annyira nem próbáltam)...ki tudod küldeni a hajókat h beszedjék a többi bolygóról vagy holdról a nyersit kb 3 kattintásból...vagy össze is tudod szedni...vagy ha akarsz tudsz kiküldeni is minden bolygóra egy adott mennyiségű nyersit 3 kattintásból 26 bolygóra...Van olyan rendszer ahol meg tudod nézni, hogy milyen csaták lettek alapból átkonvertálja az összes csatát vagy ott a rekord lista...ezek szerintem nagyon jó kis +ok! :) Nem unom eddig legalábbis nem untam annyi újítás van és folyamatosan foglalkoznak vele, hogy nem igen lehet megunni! Itt viszont egy kihalt szerveren 20 játékossal szinte semmi újítással...na az ami unalmas számomra! Vártam az összevonást is de nem fűzök sok reményt hozzá... :(

  Hát nem tudom: de nem tartom lehetetlennek megfelelő gazdaság esetén

  Nyilván de ahhoz nem kis bányák kellenének...Nekem 35ös deu bányáim vannak 15ös pozíción (bányász kaszt) termelek olyan 3,6-3,8milla deut naponta 14 bolygón...14x4milla deu az napi 56 milla deu! Mire 2 ezer milla deu összejön az nem pár nap...:P

  Bár ahol játszom ott 26 bolygón 51es bányákkal 300x termeléssel csomó pluszal stb termelek naponta ennyit...de az nem itt van xD

  fém 918.283.089.827

  kris 504.701.549.319

  deu 184.365.570.392

  Bányász meg fogja a 2 mrd deuát ás átváltja fémre :D

  Nem értem az összefüggést! A flottás is termel deut az más kérdés, hogy el használja támadásra meg expedre de neki jóval több bejön mintha csak átváltotta volna...Az meg a másik, hogy ahhoz, hogy átváltsd megint csak fizetned kell! Aki meg nem akar az vagy el tudja cserélni a deut vagy nem! Meg mellesleg 2mrd deu nem pár nap alatt termelődik... :P

  Hydrán azért van ennyi aktív túlélő, mert már annyira öreg, hogy majdnem mindenki ismer mindenkit, és mindenki mindenkinek az ismerőse, barátja, szövitől függetlenűl :D
  Bár az is igaz amit Prometheusz írt.... Sokan már csak fel fel néznek, esetleg körbekémkednek pár embert, és ha van minimum pár 100 milla bent felejtve, megindulnak.
  Én is olyan vagyok, hogy sokszor már 50-100 milla alatt meg sem mozdulok, mert a bányákból több jön be. És ezen a ponton nem értek 1et Ratellel. Én eddig tábornok voltam, de mivel kevés CP van, és időm sincs már úgy figyelni mint régen, így a bányászok elhúztak mellettem mint a szél, és kénytelen voltam én is átpártolni, hogy ne maradjak le.
  Az összevonásról csak annyit, hogy én pl nem várom..... lehet már túl öreg vagyok, vagy az utóbbi időben ez a nagy semmit tevés elvette a kedvem.
  Nekem nem hiányzik az a durrogás-hisztizés amit az eddigi összevonásoknál átéltem. Végre béke van... Hydra a nyugalom szigete :)

  De alapesetben egy újabb uniban ahol még nem halt ki szinte mindenki egy flottás ha idővel is rendelkezik elég jól tud érvényesülni és megszedni magát! Nyilván ha nincs már időd se kedved és cp is már kevés van így a bányászok az 1óra játékukkal 1 nap többet termelnek mint te tábornokként ha nem támadsz senkit! De alap esetben itt szerintem egy flottás többet behúz nyersit mint egy bányász! Míg egy flottásnak termelnek a bányái + felderítőként expedekből jön a cucc + támadásból VS Bányász a saját termelése meg azzal a kevés +al amit ad a kaszt nem tud versenyezni! Esélytelen!

  Én most egy nemzetközi szerveren játszom egy ogame copyval de szerintem nincs vele baj most is majdnem 500an vannak fent és legalább van élet még éjszaka is...

  A legnagyobb baj szerintem itt magyaron a player számon kívül az, hogy nem tudsz máshogy előrébb jutni kb csak ha flottázol...Bányászként nem annyira tudsz érvényesülni mint egy flottás!

  A bányák termelését kéne feljebb vinni és jobban támogatni, hogy az emberek gazdaságba fektessenek meg kutatásba! Amíg ez nem megoldott addig nem fog a flottázás hanyatlani kicsit sem és a kicsiken élősködni!

  Amúgy meg a gf tudna egy csomót fejleszteni meg több eventet csinálni...csomó olyat csinált ez az ogame copy, hogy csak lesek...100%os event a roncskereskedőre vagyis pl ha valaki bányászni akarna flottázás után be tudja forgatni a nyersit bányába vagy pl expedről hozott hajókat beforgatni bányába...vagy utóbbi event 24órán keresztül minden inaktívra nyersit pakolgattak 10percenként és atom széjjel farmolhattál mindent annyi nyersit szedtem össze, hogy majdnem megdupláztam a pontomat vagy van amikor 48órára megemelik a bánya termelést +100%al a df-et 90%ra viszik a hajók gyorsabbak lesznek! Az ilyen eventek jók lennének itt is...nem csak azok az eventek amik pénzt hoznak a konyhára...kicsit adni is kéne nem csak pénzt beszedni mint a templomban! Sosem fog javulni ez a fajta ogame ha nem kezdik el fejleszteni és csábítani az embereket! Én is már csak fel fel nézegetek alig játszom itt inkább egy copyval játszom mert ott tényleg foglalkoznak a játékosok véleményével és azzal h szórakoztassák őket! Nem csak a pénzt akarják beszedni minden kattintással...:(

  Aki teheti az úgy is fog költeni a játékra...ez mindig is így volt és így is lesz! Nem véletlenül vannak a free to play játékok...több bevételt hoznak mint a fizetős társai szerintem! :D Én is költöttem eleget! Nem is szeretnék többet főleg nem ide...Sajnálom már így visszagondolva egy ilyen elhanyagolt játékra költeni nagyon felesleges volt! :( De ez van...már nem is annyira izgat ez a fajta ogame! Inkább egy ogame klónnal játszom amit olyan szinten fejlesztettek már tovább, hogy sírva tudnék fakadni, hogy a GF mégis mi a fenét csinál a sok szerver nyitogatáson kívül? :( Ott fizetni se kell ingyen jön az sa is napi szinten...karácsonyra 500k sat adtak! Nem reklámozni szeretnék csak elkeserítő ez az egész dolog, hogy mi mindent csinálhatna fejleszthetne a GF és sz*rnak bele az egészbe amíg jön a pénz így is addig nem érdekli őket! :(

  Zorro megkért, hogy rakjam ki Neki a csatát! Itt is gratulálok a teki töréshez! :hail: A teknős leves mindig jó főleg ha profit is van bőven!!! Jó költekezést és megy a sör!!! :beer:


  Ezen az időponton (02-01-2021 --:--:--) az alábbi flották csaptak össze:  Támadó Zorro [Wanted]

  ________________________________________________


  Könnyű Harcos 711.193

  Csatacirkáló 32.580

  Bombázó 55.411

  Romboló 12.798

  Reaper 66.195

  _________________________________________


  Védő kampo [Jandaya]

  ________________________________________________


  Könnyű Harcos 1.511

  Nehéz Harcos 916

  Cirkáló 158

  Csatahajó 185

  Kolóniahajó 1

  Szemetesek 86

  Kémszonda 100

  Bombázó 14

  Napműhold 150

  Romboló 5

  Halálcsillag 84

  Csatacirkáló 11

  Crawler 20

  Reaper 4.402

  Pathfinder 11

  Rakéta kilövő 250.000

  Könnyű lézer 9.543

  Nehéz lézer 8.437

  Gauss ágyú 1.696

  Ion ágyú 7.321

  Plazmatorony 4.187

  Kis pajzskupola 1

  Nagy pajzskupola 1

  _________________________________________  A csata után ...


  Támadó Zorro [Wanted]

  ________________________________________________


  Könnyű Harcos 667.464 ( -43.729 )

  Csatacirkáló 31.908 ( -672 )

  Bombázó 54.438 ( -973 )

  Romboló 12.591 ( -207 )

  Reaper 65.241 ( -954 )

  _________________________________________


  Védő kampo [Jandaya]

  ________________________________________________


  Megsemmisült!

  _________________________________________  A csatát a támadó flotta nyerte!


  A támadó zsákmányolt:

  23.026.405 Fém, 1.913.505 Kristály és 2.390.364 Deutérium


  A támadó összesen 498.121.000 egységet vesztett.

  A védő összesen 2.832.862.000 egységet vesztett.

  Ezeken az űrbéli koordinátákon jelenleg 500.183.550 fém és 336.195.450 kristály lebeg.

  A támadó 27.330.274 egységet zsákmányolt összesen.


  Az esély a hold keletkezésére a törmelékekből:20% százalék.

  ________________________________________________


  A támadó(k) által beszedet törmelék:

  500.183.550 Fém és 336.195.900 Kristály

  166.727.850 Fém és 112.065.150 Kristály


  A támadó(k) által beszedett teljes törmelék mennyiség:

  666.911.400 Fém és 448.261.050 Kristály  nyereség/veszteség összegzése:


  A támadó(k) összesen

  Fém: 396.430.805

  Kristály: 292.420.555

  Deutérium: -44.469.636

  A támadó(k) nyeresége 644.381.724 egység.


  A védő(k) összesen

  Fém: -1.685.909.905

  Kristály: -869.719.005

  Deutérium: -304.563.364

  A védő(k) összesen 2.860.192.274 egységet vesztett(ek).  Létrehozó a OGotcha Csatajelentés formázó 4.3.1