Posts by don csakazertis!

  Gratulálok a csatákhoz! Mindig szerettem nézni, ha a kisebb megy a nagyobbra. Csak emeli a csata fényét (akárcsak ha valaki SA nélkül a pénzesre). :beer:


  Akkor el fogadok kritikát, ha mentetek már nálatok erősebbre, ráadásul olyanra, aki tényleg tud is játszani!


  Nagyobb flottára igen, de erősebbre meg olyanra aki tényleg tud is játszani, olyanra még nem. Sosem találkoztam ilyennel :D

  Azért azt megjegyezném, hogy sok játékos fordítva ül a lovon. Jobb tisztességesen játszani, esetleg lassabban fejlődni, mint véglegesre kerülni. Értem én, hogy az összevonás előszele megrontja az amúgy is ingatag lelkületűeket, de gondolkozzunk el azon, hogy tényleg megéri-e.


  Felmerül itt kérdésként, de hát mitől pushing a pushing?


  Attól, hogy kevésbé becsületes úton jutsz hozzá, mint mások. És ennek számos megnyilvánulási lehetősége van. A sok közül csak 1-1 van név szerint is említve a szabályzatban, ami nem véletlen. Aki először olvassa, annak támpontot ad, aki meg rutinos és csalni akar, annak nem lesz elég az 'n' eset leírása sem, mert a kiskaput keresi majd.


  Tehát, ha azért jutsz profithoz, mert a barátodnak nincs már ellensége az uniban és ezért nem kell fs-elnie / nem fs-el és ezt használod ki, az nem számít igazságtalan előnyszerzésnek? Előállna ez a helyzet, akkor ha fs-elnie kéne, mert van valós veszély? Előállna ez a helyzet, ha nem lennének összevonások? Nem igazán, senki sem akarna egyedül maradni az unijában.


  A team nem azért van, hogy minden maszlagot bevegyen, hanem azért, hogy segítse a játékosokat. Nem a csalókat, hanem a játékosokat. Mindenkit. Azért, hogy a közösség nagyjából értse, hogy mik voltak már ogame.hu-n indokként, amit a "hülyére" vett teamnek be kéne vennie: "nem küldött időben deut a barátom, ezért bevertem" ; "nem küldött 100 kh-t event alatt" ; "nem tudtam hogy ő van az account mögött" ; "már nem volt barátlistán" ; "elírtam a koordinátát, véletlenül mentem rá", stb.. Komolyan? Dedóban vagyunk?


  Ne adjunk lehetőséget a teamnek tiltani, ha az erkölcsi iránytű helyes, akkor nem lesz gond a csatákból. Amik ha fórumra is felkerülnek, akkor még a gyanúja sem merül fel a sunnyogásnak. Köszönöm.

  Egyszerű kérés volt csak ahol megkértem egy Admin-t aki 7-8 éve itt van mutasson meg egy szabályt semmi számon kérés nem volt benne. :D

  De mivel ilyen nincs persze terelni kell!

  Rico kérlek meséld már el ott is mi miért is történt ha már részleteket emelsz ki vagy azzal együtt már nem tudnál igy beszólni? :D

  A yakinis accountját sem kellett volna tiltani? :evil:

  Uraim! Sok mindent keverünk, szépítünk, de mindig megfeledkezünk arról, hogy a teamben sem feltétlenül csak verebek ülnek. Láttak már sok mindent, aktívan játszanak, vagy játszottak. És nem az a céljuk, hogy mindenkit kitiltsanak. Hanem, hogy felügyeljék a játék tisztaságát.


  Páran mintha amellett érvelnének, hogy minden csata ami megtörténik az csak tiszta lehet. Valóban?  Mielőtt belemegyünk itt pártoskodásba, hogy biztos a GO-k részrehajlóak.. Nem egy szövetségese kapott már véglegest gandalfnak sem a pályafutása során. Sőt, kapott tőlem barát is tiltást, meg olyan is, aki később teamtag lett.


  Példát eddig sem láttunk? Yakinin volt nem egy végleges tiltás a top10-ből. Kérdezzétek csak meg ott a népet, ha még emlékeznek. ;) De elég sok példa van más unikra is. Sajnos törlődtek már a régi unik bejegyzései, de volt pár topic ahol engem osztottak, hogy álljak már le. Meg hogy jövök én a nagy nevek tiltásához.

  Én egyébként sosem adnék V nélkülit. Csak pár ember akasztana le belőle profitot, így igazságtalan lenne. Ne az amúgy is nagyokat tápoljuk már tovább..

  Addig üssenek valakit (gerinctelenség okán), amíg lehet. Ne utána akarjanak elégtételt venni.


  Ja és valakik nagyon fordítva ülnek a lovon. "az én farmjaimat is farmolta" Hogy micsoda??? Mi ez a hűbérúri rendszer? Adót ne fizessenek, ha a farmjaidra tévednek?

  Nagy flottákat és gyanús accountokat vesznek fel a szövetségekbe. Plusz nem FS-elnek. Ez mostanában divat lett, ahogy látom itt fórumon.


  A másikra nem térnék ki, nincs itt helye.

  Nagy háttér ellenőrzést én sem végeztem, csak rányomtam a nevére és megnézem a posztjait. Nyilván egyikünk sem ismer látatlanban senkit. Lehet én tévedtem. Ugyanis csak feltételeztem, hogy ennyi idő alatt azért valami ragadt rá, főleg ha ilyen céltudatosan jött ursára. :)


  Nehéz lesz eldönteni, ha az illető utána már nem aktív a topicban.

  Látom trockij.

  A támadóknak tiltás nem adható.

  Dcsk minden egyes játékos a profit maximalizálására megy.

  Szabályzatban bibliai erkölcsök be tartása se szerepel.

  Ha mohó, kapzsi vagy akár erkölcstelen vagy azt se tiltja a szabályzat...


  Nem mindegy a módja.


  Bibliai erkölcsök betartása valóban nem szerepel, ugyanakkor a szabályzatot értelmezni tudni kell. Volt régen törekvés arra, hogy 'bővítsük', mert akkor is voltak olyanok, akiknek az értelmezés nem volt az erősségük, de csak az lett az eredménye, hogy még inkább keresték a kiskapukat. Mint a való életben. Aztán ha a hatóság lefüleli és a bíróság is helyben hagyja, akkor utána mehet a sírás-rívás, hogy gonosz GO meg GA meg mit tudomén még kicsoda.


  Egyébként, és ez mindenkinek szól... A tiszta játékért a legtöbbet a játékosok tudnak tenni:

  1. Jelentik, ha csalás van (nem csak azt, ha tiltatni szeretnének valakit), megfelelő információ átadásával.

  2. Nem vállalnak közösséget csalókkal, sőt, esetleg ütik őket, amíg abba nem hagyják.


  Ha ezek nincsenek meg, akkor mindegy hány GO végzi és hogyan a munkáját.

  A két csata teljesen más, nem sok értelme van összehasonlítani. Ráadásul annak sincs sok értelme, hogy minden team tag kommentjét vagy egy határeset csatát precedenssé akarjunk tenni azért, mert mohók, kapzsik és erkölcstelenek vagyunk.


  Aki tisztességesen akar játszani, annak nincs félni valója. Aki pedig közel repül a naphoz, az előbb-utóbb megégeti magát. Aki pedig megégette már magát nem egyszer, és továbbra is keresi a nap melegét, arra mit mondjon az egyszerű halandó? Normális???


  Vagy indítsunk szavazást arról, hogy az ogame.hu érdeke-e, ha írok egy hosszú és alapos bejegyzést arról, hogyan lehet maximalizálni a profitot úgy, hogy ne adhassunk mellette büntetést? TÉNYLEG EZ A CÉLJA PÁR JÁTÉKOSNAK?


  És igen, vannak olyanok, akik ennek a pártján vannak.


  u.i.: Törekszünk arra, hogy minden esetet hasonlóan ítéljünk meg, de ez érthetően esélytelen. Mint a bíróságok esetén is. Lehet, hogy X máshogy ítélne, de nem GO adott szerveren. Van, hogy egy GO valamit elsőre jobban megítél mint egy SGO vagy GA. Nyilván ezért van közöttük kommunikáció. Van, hogy az SGO vagy GA ítéli meg jobban a dolgokat. Nem mindig ugyanabból az információ halmazból dolgozunk ;) Bár ezt van, aki sosem fogja megérteni...

  Javaslom a békemenetet minden olyan felhasználóért, akinek már több top accountja is ki lett bannolva. Az általam említett esetben bandika sleppje nyilvánosan könyörgött és fenyegetőzött - hatástalanul.


  Jegyezzük meg, mindig a GO a hibás.  u.i.: Gurat BA, soha semmi köze sem volt az ingame tiltásokhoz.

  Szegény ciri apó! Azt neked kell tudnod, hogy van-e értelme folytatni. Ursán mindenképp! Ott mutassátok meg, hogy tudtok ti :)


  Itt nem tudom. 6-os sebesség? Mekkora állatok, akik ilyen sebesség mellett tolják. Nincs benne semmi gyönyör, csak rabszolgaság. ?(


  Nekem még a 2x-es is gyors. Majdnem kíváncsi lettem a sharksra, ellenfélként. Talán egyszer majd egy lassabb környezetben alakul még úgy, hogy kiderüljön, ki a jobb :P


  A csatához gratulálok! Nem csinálok úgy, mintha én nem vállaltam volna be hasonlót korábban ph-zás terén. Holdrombolás viszont távol áll tőlem. Akit lehetett, azt anélkül is elkaptam.

  Cosmo: nem mondanám, hogy friss hús vagyok és akik ismernek itt engem, azok tudják, hogy mindig is működhetett oda-vissza alapon :) Humor nélkül meg nem élet az élet;)


  Szerintem mondhatom, hogy nálam nincs erős határvonal játékos és GO között, amíg aktív voltam, addig mindkét oldalról segítettem azt, aki csak kérte.


  Visszatérve a topicra: ha jól láttam, akkor a témát nyitó már 2017-ben is játszott itt, azt mondta, hogy van némi fogalma a játékról. A némi fogalomba nálam beletartozik az fs, támadás, acs és lassítás témakörök. Aki ezeket tudja, az kitől tanuljon, ha nem a 'topoktól'? Főleg, hogy számos top játékosnak ezek még mindig problémát okoznak. És régen is az 'elit' többségének meggyűlt ezzel a baja, ugyanúgy mint manapság.


  Semmivel sem lett ügyesebb sem az átlag, sem az elit az évek alatt.  "Kérlek nyugtass meg, hogy én értettem félre, és nem arra gondoltál ezzel a mondattal hogy van a felsorolt szövik között kezdő, esetleg tapasztalatlan játékos."


  Szerintem így már érthetőbb, hogy mire gondoltam.


  "Don, ha tudsz még egyebet a felsorolt szövikről, amik lényegesek lehetnek, akkor ne tartsd magadban, nyugodtan egészítsd ki a saját ismereteiddel, tapasztalataiddal, egyrészt én is kiváncsi vagyok mi mást tudsz"

  Nagy részének ismerem a múltját, összefonódásait, játéktudását. A legtöbbjük ellen játszottam, vagy voltam GO az unijukban. Kérdezd őket 8)

  Mind a barátlista, mind a flottázás több tényező kérdése. Egyrészről számít az uni 'mérete', a te elhelyezkedésed 'erőben' (lehet gazdasági és hadi is), a szövetséged 'ereje' és a többi flottás.


  Egyszerű példa, ha top1 vagy és flottás és van 1-2 barátod is, akkor teljesen felesleges bővíteni a barátlistát, de a szövetséget is! Ha középtájon helyezkedsz el, akkor 1-1 célzott ismeretséggel meg tudjátok fogni a top10 tagjait is.


  A barátlista szent és sérthetetlen, ha mégis felbomlana, akkor az nálam mindig, mindkét fél számára egyértelmű volt, hogy mivel fog járni. Természetesen volt haladék, vagy átmeneti időre MNT.


  Aki visszaélt vele az utána kegyvesztett lett nálam. Illetve jó pár esetben kapott végleges tiltást is az illető (pl anno uni6 mocsokybandi vagy most beka néven fut, az eljáró equinoxx GA volt - minden eset egyedi, általánosítani nem lehet. max annyit hogy a kapzsiság rossz tanácsadó)

  Srácok, baj lehet, ha a humor ennyire megüli a gyomrotokat :) Cosmo, téged szerintem nem ismerlek, de az említett szövetségeket jobban ismerhetem nálad ;)  Ha tudtok, tanítsatok! Más szövetségek nem tűnnek elég aktívnak a tanításhoz.

  Szerintem a Nyugger, az RA vagy a HIVE lehet a jó választás. Ott sok hozzád hasonló van, de lehet hogy nem merik ezt felvállalni. :) Esetleg még a HUJE-ket érdemes megkérdezni.

  Gullcsi: Korábban írtam már, hogy hatékony, de számomra nem szimpatikus. Nincs ezzel nekem semmi bajom sem. Csak úgy látom, hogy megöli az uni egyensúlyát. És amíg egyensúly van, addig mindenki fs-el. És amíg mindenki fs-el, addig sokkal több esélye van a kicsiknek is megtanulni játszani, életben maradni vagy akár előrébb jutni.


  Az account csere viszont már barátlistával való visszaélés. Amit támadóként én is egyértelműen büntetnék. Amíg csak védesz, addig a támadók eldönthetik, hogy mi hogyan fér bele. Valahol talán mindegy, hogy beállsz védeni, vagy az egyik visszatérőjére állsz rá, ha a fordítás a cél. Nyilván érdemes közölni a döntésedet (ha a visszatérőre állsz rá), hogy ne higgyék blöffnek. Persze itt mindenképp véget ér a barátlista. Biztos nem volt sok idő ezeket végig gondolni és ösztönösen cselekedtél. Hasonló esettel még nem találkoztam, így követ sem vetnék rád. De azért remélem nem veszed sértésnek, ha elhibázott lépésnek nevezem. :)


  A megkezdett támadás (holdrombolással kezdődött az akció, mindegy mikor indult az ACS) utáni account cserénél már gyakorlatilag te a barátlistával élsz vissza. Nem barátlistást védesz, hanem az ellen állsz be.