Posts by equinoxx

  Quote

  Gondolom akkor ha mostantól bármit berakok hajógyárba az ugye hiba kihasználása?

  Tőled az is hiba kihasználása ha belépsz :D

  Quote

  ez tetszik, hogy vannak meg becsuletes jatekosok is. minden tiszteletem.

  Ezt csak azért írtad, mert valószínűleg nem ismered Chukyt :)

  A témához:
  Ha törekedsz arra hogy a rendszer "hibázzon" akkor egyértelműen hiba kihasználása.
  Ugyanakkor nem lehet elvárni egy harci játékban, hoghy egy véletlenszerű bug miatt ne gyarapítsa az ember a flottáját és emiatt ne gyártson semmit.
  Persze nyilván ha a beütöttnél kevesebbet gyárt majd le a játék, ugyanazért az összegért, majd kevésbé szórakoznak ezzel :D

  Quote

  Ha visszajössz Equi, elverlek 🤪

  Ha emlékezetem nem csal, még a közelébe sem voltál sosem annak hogy elverj :D
  Amúgy tényleg jó a mókuskeréken kívül, Ganimeden elkezdtem egy kis nyugis accot, nosztalgiából, de sajnos sosem jönnek vissza a hősidők a HUN-al, NOS-al, EDW-vel és nem utolsósorban a Darksky-al :(
  Majd nézegetem a csatáitokat, mennyire nyuggeresek, mint ez itt felül :D

  Amúgy Guratkám, két HOF között üthetnél valamit ezen a fórumon, mert pusssztulat :D

  Napjaink technológiája és divatos térerő lefedettsége lehetővé teszik, hogy lassan már egy tekercs wc papírról is fel lehessen lépni az internetre. Megannyi cucc segíti ezeket, úgymint mobiltelefonok, PDA-k, tabletek, netbookok stb.
  Ezen kütyükről simán fel lehet csatlakozni az internetre vezeték nélküli hálózatokra, vagy a kütyüvel vett saját csatlakozási ponttal.


  Wifik:
  Ahogyan Yoda mondaná: "körülvesz bennünket... az életből árad". Plázák, szórakoztató központok, éttermek, szállodák, kollégiumok... szinte bárhol találni wifit. Ezek vagy ingyenesek, vagy kódoltak. Bármelyikről való fellépés magában hordozza azt, hogy onnan más is felléphet.
  Innentől ugyanaz van érvényben, mint a közös IP-k esetében. Jelenteni kell ha valaki ilyet használ.


  Saját mobilnetek, elérések:
  Szintén a szolgáltatókon múlik, hogyan is osztják ki az IP-ket, de minden mobil belépés PROXY használatnak minősül, szóval bejelentésköteles.
  Bejelentéskor meg kell adni hogy mivel lép fel a játékos és milyen szolgáltatónál van.


  Opera mini/Turbo:
  Az operának van egy olyan jó tulajdonsága, hogy turbó módba lehet tenni. Ekkor gyorsabb lesz, ez nekünk jó, de egyben egy közös proxy szerverre léptet át. Ez a szerver biztosítja a gyorsabb adatátvitelt, de közösek lehetnek az IP-k. Meg hát nevéből adódóan proxy, szóval bejelentésköteles.

  Regisztráláskor ugye mindenki elfogadja a felhasználási feltételeket, illetve abból a játékszabályokat.
  A játékszabályok kimondják, hogy az egyazon hálózatról (IP) való belépéseket a felhasználó köteles jelenteni a jegyrendszeren.


  Bármilyen olyan hely potenciálisan rejti magában az ugyanonnan feljelentkező más játékosokat, amik publikus internet hozzáférések, wifi hálózatok vagy közösségi intézmények, mint kollégium vagy szálloda, stb. Ami nem az otthoni saját jól bevált internet hozzáférés, az már sejteti hogy más is használhatja. Ugyan mi esélye van hogy a kedvenc városszéli kocsmánkból más is belépjen? Nos nem sok, de az esélye megvan és derültek már ki cifra dolgok.


  Szóval aki nem csak otthonról lép fel, hanem használ munkahelyi, kollégiumi, kocsmai, plázás, McDonaldsos vagy bármilyen publikus netet, ingyenes vagy kódolt wifit, jelentse a jegyrendszeren.


  A szervert felügyelő GO-k nem kötelesek a játékosok után szaladgálni, hogy ki honnan lép be. Minden játékosnak saját maga tudja igazán honnan lép be, milyen hálózatokat használ a játékra, ergo ha indokolt, be kell jelenteni, mert ha nincs jelentve, akkor a GO multinak veszi és multi címen tiltja.


  Vannak helyzetek, amikor a játékosok nem tudhatnak arról, hogy milyen rendszer alapján kapják az IP-t a szolgáltatótól. Mert biza az IP-t nem a gép adja, hanem a szolgáltató. Vannak szolgáltatók, amik egy egész településnek is ugyanazt az egy IP-t adják, így bárkik is játszanak onnan, ugyanaz lesz az IP-jük ha akarják ha nem. Olyan is van hogy váltakozik az IP, egyik nap ez kapja, másik nap más. Amennyiben lehetséges, tájékozódjatok az internet szolgáltatótoknál ezekről, mert ha a GO azt látja hogy azonos az IP, akkor már tilt és a reklamáláskor jól jöhet.


  Mindenki látott már olyan tiltást, hogy 3 napos "közös hálózat bejelentés elmulasztása"
  Ilyenkor az van, hogy a GO közös IP-n látott kettő vagy több játékost, de ezen felül más visszaélésre nincs jel.
  Ha ilyen kap valaki, azt jelenti gond van, egyezik valakivel az IP, nem ártana a jegyrendszeren letisztázni.


  Ha nincs a tiltás lejárta után sem tisztázva, akkor már indokolt a végleges tiltás multi címen, hiszen nem jött semmi reakció, mi letudjuk ennyivel és kész. Utána már hiába jön akárki is.

  A GO felvétel ismét aktuális, aki úgy gondolja hogy megfelel a követelményeknek és akar tenni a játékért, az jelentkezzen.
  Jelentkezést nekem vagy Lorovusnak küldjetek.


  equinoxx

  Leköszönés az, amikor egy játékos az adott univerzumban abbahagyja a játékot és a meglévő flottáját egyben vagy külön-külön nekivezeti valami ordenálé tekinek vagy a bajtársainak vagy éppen ellenségének, lényeg hogy a biztos pusztulásba indítja a flottát. Ennek a leköszönésnek több lehetősége is van, segítve vele a szövetségét vagy barátait.

  Minden leköszönő bejelentésköteles! A jegyrendszeren a leköszönő fél, vagy a védést szervező fél bejelentést kell tegyen, amiben leírja a következőket:
  - ki köszön le
  - hol köszön le
  - mikor köszön le
  - leköszönés módja (egyben az egész flotta vagy részletekben vagy holdpróbákban)
  - kik lesznek a védők (holdpróba esetén kikhez megy holdpróba)
  - ki vagy kik szedik a DF-et
  - mi lesz a DF sorsa, vagyis kihez vagy kikhez kerül
  - minden résztvevő játékos pontszáma a leköszönés csata/csaták megtörténte előtt közvetlenül


  Az eljáró GO engedélyezi a leköszönést, ezután lehet indítani a már megadott időpontra. (persze ezt nem másodpercre pontosan kell betartani)


  A DF betakarításokról és szállításokról válaszolni a jegyekre (bemásolni azokról a játékból a jelentéseket) és ennyi.


  A DF a leköszönés előtti összpontszám szerint kisebb összpontszámú játékoshoz kerülhet csak. Magasabb pontszámúak nem részesedhetnek a DF-ből, kivéve a leköszönés során elszenvedett veszteségüket és az utideut, amit kristályra lehet váltani 1,5-ös szorzóval. Azt hogy kihez kerülhet a DF, elsősorban a leköszönő fél végrendelheti, másodsorban ha nem jelöl ki senkit, akkor a leköszönést szervező fél. Természetesen a felek egyezkedhetnek, mert van olyan is, amikor a leköszöntést vállalók kérhetnek a DF-ből a kisebb tagjaiknak. Ez részint érhető, hiszen ők viszik tropára a flottáikat, ők mennek védeni, holott lehetne jobb dolguk is, és nekik idő visszaépíteni a flottákat, meg egyes esetben ők vállalnak kockázatot arra hogy a védés után hazakísérjék őket.


  Leköszönés után sem bejelentett "kiderült" vagy "lebukott" leköszönő:
  Az okok lehetnek a szabályok nem tudása, sietség, kényszerhelyzet a leköszönő fél miatt stb, a vége az hogy sajnos pushingnak kell kezelnünk.
  A tiltás lejárta után kell továbbküldeni a cuccot a leköszönés utáni pontszám szerint kisebbnek.  Gyakran előforduló gondolatok és tettek:
  Mi van akkor ha elküldöm a nyersanyagot a kisebbnek és rá is megyek visszafarmolni?
  Semmi, tiltunk pushing miatt. Ha így teszel, az olyan mintha el sem küldted volna. Szoktuk nézni azt is, hogy akiknek szállítják a DF-et, milyen támadásokban részesülnek utána, nehogy az ismerősök szedjék vissza.
  Mi van akkor ha holdpróbákban köszön le a haver?
  Semmi, a leköszönés része lehet. Ha a leköszönőnél magasabb pontszámú a védő, akkor természetesen nem kell a holdtöltet előállítási költségeit megtéríteni, de a DF-et sem tarthatja meg. Ha kisebb a védő, akkor maradhat a DF is. Persze mint ahogyan már volt ilyen, nem szeretjük ha egy játékos így leköszön a nagyobb pontszámú haverján, majd rájön hogy ő mégis ogamezni akar és újra flottát gyárt, amit egy hónap múlva újra fel akar kenni a védőre, mert megunta az ogamet. Ezt pushingnak vesszük a második eset után, hiszen csak a holdtöltet megtérítési kötelezettség aloli kibújásnak vehető. Valaki vagy leköszön vagy nem:)
  Mi van akkor ha kicsit többet számolunk bukóra vagy utideura?
  Nem érdemes, mert mindegyik ellenőrizhető és utánaszámolva kiderül és az nem jó:)
  Mi van akkor ha aki a DF-et szedte vagy akinek kellene küldeni, vakációba kényszerül?
  Erre is érvényes a 48 óra, mint minden nyersanyagküldéses dologra. Jegyet kell róla írni és miután a vakáció módnak vége, elegett tenni a szállításoknak.
  Mi van akkor ha normál csatának álcázunk egy leköszönést?
  Hát, ha lebuktok, akkor pushing, advanced fokozat. Erre szoktam mondani az örök igazságot, hogy egy játékos legnagyobb ellensége nem mi vagyunk, hanem a rivális játékosok ;)

  A GO felvételt megnyitom. A jelenlegi GO-k egy részének inaktivitása és Tatou valamint bary távozása miatt kábé 6 GO-ra lenne szükség.
  A jelentkezéseket Lorovusnak küldjétek a mailcímére és ne a fórumon PM-ben. (lorovus@ogame.hu)


  A tárgyban mindenképp tüntessétek fel, hogy "ogame.hu GO jelentkezés"


  Lorovus majd válaszol mindenkinek, kérlek benneteket hogy amíg nem érkezik tőle válasz, addig ne is írkáljatok neki "namivammá" kategóriás üzeneteket.


  equinoxx

  No a menetrendszerű hörgés megérkezett, ahogy számítani lehet rá... No de fogadjunk hogy az itt morgolódók 95%-a meg sem nézte igazán, csak leragadt a portál fülön... Lássuk csak:
  "nyaffffff, nem jelzi kis piros nyilacskákkal, hogy épp hová kommentelt valaki, át kell nézni érte"
  Bizony, ez egy ilyen fórum, a korábbi is ilyen volt. Gurat majd keres egy 1400 wattos reflektor plug-int, hogy minden ilyennél ez tolja a retinába a friss infót, hátha akkor észrevehető lesz.


  "nyifff-nyafff, ha a fórum alját szeretném látni, le kell görgetnem odáig, miért nem lehet az alját a tetejére tenni, mert engem csak az alja érdekel"
  Akkor lehet használni a + - opciókat, vagyis a nem kívánt részeket összecsukni. Ja persze, de így "ha oda postolnak, akkor nem fogom látni."
  Most valami vagy érdekel benneteket vagy nem...


  "jajj hogy néz már ki, teljesen kavalkád meg nem megy a szemem színéhez sem ójajj nyaff-nyaff"
  Van sok édesbédes tanfolyam, lehet menni webszerkesztőnek, meg programozónak meg mindenféle olyan kockáknak, akik ilyeneket csinálnak és lehet csinálni egy jobbat, hátha még meg is veszik...


  "fórum takaroggy! fórum takaroggy! Monnyonle és vissza a régit!"
  Nos, mint a játéknál is, a GF nem helyez vissza korábbi verziókat. Jobb esetben előre szólnak az újításokról, de mindenképp megteszik. Nincs se értelme a régiért kántálni, mert egyrészt úgysem jön vissza, másrészt az egészségetekre is ártalmas a bosszankodás.  Nekem sem tetszik, de ez van ezt kell megszokni majd. Számomra a legelső fórum volt az istencsászár, de pillanatnyilag ez van. Gondoljatok erre a retekre úgy, hogy ez még mindig jobb, mint ami vélhetően ez után lesz egyszer és máris szimpibb lesz. A csordaszellemű hőzöngést meg mellőzzni kellene, mert semmi értelme... Várjátok meg, hogy mit hoz még ki belőle Gurat, majd vegyétek a fáradtságot hogy átnézzétek, miket is lehet beállítani vagy csinálni és ne mindjárt a gyomorideget etessétek. Legalább tudjátok már mit is szidtok, mert egyikőtök tegnap olyan zöldségeket mondott a korábbi fórumról nekem msn-en, hogy csak lestem...

  Kedves Játékosok!


  Sokan kérdezgettétek, hogy lehet-e Neogame szerű add-onokat használni az RD-hez.


  Lehet!


  A következő scriptek használata engedélyezett:
  (greasemonkey előfeltétel)


  https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7058155#post7058155


  https://board.en.ogame.gamefor…lerated-tools-extensions/


  Ami nincs a listán, tudhat bármit, TILTOTT!
  (Ha valami nincs a listán és felvetődik, üzenjetek nekünk és utánanézünk és ha megfelel, a listát bővítjük.)


  equinoxx