Posts by zola08

  Hát inkább húzok védelmet mint annyi nyersit elvigyenek mert akkor sosem jutok egyről a kettőre ugyanis az expi nem mindig megoldás a nyersire...


  Nem tekiről beszélek hanem egy sima védelemről ami a termelést akár 2-3 napit is megvédi. Off opció nem szokott lenni az ilyenek miatt arra ott a V. Ezekre a védelmekre amikre gondolok mondjuk 600 millás vagy 800millás (nem tudom mennyi sosem figyeltem annyira ha éppen átugrott valaki) ezekre nem fog valaki annyi ds-sel eljönni ha akarja ütni akkor vagy hoz gyors hajót vagy nem jön de ha ütni akarja úgyis üti.


  Kimondott sima termelést védő védelemről beszélek és nem tekiről amire érthető ha bárki elindul...

  Tekire nem x napi termelést költenék ha azt húznék hanem x hónapnyit.. (de ennek értelmét nem látom, ellenben egy termelést védő védelemmel amire max 1 heti termelést rááldozok az bőven elég bár nem hinném hogy van annyi a költsége)

  A védelem df sztem alap kellene legyen mindenhol. Előbb-utóbb minden tekit bevernek, ha másért nem, poénból. Nagyon-nagyon sokáig (év?) nem is építettem bolygóra semmi védelmet… Pocsékolás.

  A napi termeléssel mi lesz ha éppen nincs rá idő? Nem tekire gondolok hanem egy alapra ami megvédi mert ha nincs ott akkor már csak heccből is átugranak a napi 100-200-400 milla nyersikért (összes bolygó esetén) éppen hogy mennyi a helyzet, ha van alap védelem akkor is van olyan aki megteszi csak ha nincs védelem df akkor nem fog átjönni azért az akár csak 40 milla nyersiért mert van "akkora védelem" ami annyit fog hogy ne menjen el érte aznap senki mert legkésőbb holnap összeszedi az ember

  Nem mondom azt hogy nem lehet felesleges a védelem és azt sem hogy esetleg a df-be nem mindig kell beleszámolni de egy bizonyos szint után úgy gondolom illő hogy legyen védelem és nem árt ha nincs df rá mert a napi termeléshez nem fog senki ott tartani egy kisebb-nagyobb flottát hogy az védje meg mert mindenki tudja pl: hydrán a 70% df mellett a hülye is képes elmenni érte. Mindenkinek más a tekitörés szintje ha valaki 100k rakétát felhúz azt már lehet tekinek mondani és ott már lehet szórakozni ha van df ha nincs DE egy ilyen védelemre ha valaki elmegy több ezer ds-sel azért azt nehezen fogja meg bárki is ha éppen megy/nem megy takarító brigád elé ugyanis akárhogy nézzük 1000+ds az 1000+ ds és azt kb ds-sel lehet megfogni amit meg egy olyan uniban ahol nem érdemes vagy nem lehet flottát tartani Vagy szimplán nem tart valaki mert pl bányász az nem fogja tudni megvédeni magát egy ilyen "flotta" ellen.

  Tény van több variáció és könnyű megoldás amivel fogható ennyi ds sőt még több is de nem olcsó buli és nem pillanatok alatt lehet összeszedni ha éppen nincs kéznél és ha most ilyen unikba bevezetik főleg ahol még az uni nem is "kiegyensúlyozott" (annak van említve) akkor pláne még kisebb az esély hogy bárki is tud fenntartani úgy kellő hajót ami kellene ehhez a ds robbantgatáshoz és mellé a játékos állomány is nagy eséllyel hirtelen csökkenő tendenciát fog mutatni és belegondolva hogy a top100-ba már 500.000 ponttal is benne van az ember nem tudom mennyire lehet jó a védelem df mikor fél millió pont felett bárki támadhatja az adott játékost :/


  Puszta gondolat levezetés részemről és ha kell, vitatéma (normális keretek közt:!:)

  Tőle: Flotta parancs


  Találtunk egy bolygót némi maradék civilizációval. Látunk egy hatalmas sértetlen űrállomást keringeni körülötte. Néhány szerelő és pilóta leszállt a bolygóra használható hajókat keresni.


  A következő hajók csatlakoznak a flottához:

  Nehéz Harcos: 28

  Romboló: 284

  Felderítő: 192

  Cirkáló: 4

  Csatacirkáló: 1

  Csatahajó: 1

  Nagy Szállító: 1  3 nap alatt már több mint 500 rombolóval lett nagyobb a létszám naponta elég kevés expi megy mert talán 3-4X megyek naponta maximum (lustaság) így egész jónak mondhatom minap 40 millás kristállyal is találkoztam lehet ha nagyobb a kapacitás akkor éppen még több is lehetett volna de össze-vissza flottákkal expizek mostanában :D :D

  Remélem, h azzal mindenki tisztaban van, hogy esetlegesen a kemszonda kapacitas bekapcsolasaval a zuzas szabaly kiegeszito rendelkezese is ervenybe lep..

  Az a része igen df lövés esetén is számít? Pl: Megyek XY koordinátára a flottával és a szemeteseket küldeni kellene lassan és ehhez kell a df-et meglőni mert nincs azon esetben is zúzásnak számít és akkor további 5 támadás érkezhet 24 órán belül az adott égitesten Vagy pedig az nem számít bele és 6 normál támadás érvényes?


  Választ előre is köszi bárkitől is! :) (néha már kavarodok a szabályokban :D )

  Én a 7-es ecot szívesen tartanám de ha nagyobb lesz engem nem zavar.

  Kutatáson bővel emelnék mert nem tudom mekkora de 8-16-ost megnéznék mert nagyon lassúak kezdenek lenni.

  Sima df maradhat 70(részemről) védelmi df-et szerintem fölösleges lenne.

  Flotta speed is jó a 2-es. Acs maradjon. Deu kompenzáció elférhet ha van rá lehetőség (lefelé vagyis kisebb fogyasztás).

  Én támogatnám ha a szondák vissza kapnák a szállítási kapacitásukat ami régen volt nekik.

  Ha esetleg valamit kihagytam mert most más nem jut eszembe akkor bővítem majd.

  Valahol az is gond és gondot okozhatna azoknak akiknek olyan a melója illetve élete :) de attól még ha jól ki lehet hozni engem biztos nem zavar persze a saját unimra értve nem pedig máséra :D :D Azért mert ugye az fs nehezítődne :/ ha az nem lenne benne és mondjuk egy szállítás 6-os lenne meg egyéb azzal tuti nem lenne gondom amíg a háborús rész nem nagyon változik illetve amíg nem nagyon változik az fs mert abban okozna szerintem sokaknak gondot és asszem barátságos flotta az is :| A régebbi unikban azért a kutatást se lenne esetleg feljebb emeltetni mert ahol már fél év egy kutatás az kegyetlen tud lenni (nincs saját tapasztalatom benne bőven elég a 3-4-6-8 hetes is)


  Ui: Ha valamiben tévedtem vagy úgy van nyugodtan tessék kiegészíteni vagy szólni ha értetlenül fogalmaztam :)

  Ha már a szabályokat feszegetjük marquez mit keres még v-Ben túl nagy mellel érkezett a szerverre most meg nem mer játszani háború van amiben csak minimális v engedélyezett ezt bàr nem fejtettem ki bővebben de a játék álltal meghatározott 48 óra a keret erről ennyit


  987 gondolom nálad is a mobil nézetben középre mászó hirdetés a gond próbáld a kiwi böngészőt azzal jó lesz

  Kövezzetek meg és bármi egyéb de tegyük fel azt az opciót hogy az adott illető 48 órás szolgálatot végez mind1 milyet annyit dolgozik alig valami alvással ha alszik... 48 óra vakit aktivál előtte való nap mert tudja nem lesz ideje akkor már! Vagyis XY+48 óra amire valszeg rájön 10-12 óra alvás mivel sokakról szerintem nem lehet tudni hogy kinek milyen a magánéleti státusza így úgy gondolom legalább 3-4 nap vakáció illő ha éppen úgy alakul az embernek. (Nem azt mondom hogy az egész háború alatt csináljon ilyet vagy 8X de ha igény van rá és kényszer akkor ne legyen már khm... s..r meg tudom én mi mert vakiba megy több mint 2 napra és többször...) Ha éppen magánéleti probléma merül tegyük fel költözés vagy éppen baleset vagy ilyesmi gondolom akkor azért megint csak lehet hosszabb vakáció mint 2 nap...


  Háború alatt nincs béke de ha az embernek muszáj akkor muszáj kerülnie és ezt remélem megérti mind 2 csapat aki a háborúban akarva illetve nem akarva részt vesz.

  Sok sikert mind2 csapatnak és győzzön a jobbik remélem lesz sok szép csata :)
  Ui: ez saját gondolat és tényleg meglehet kövezni de szerintem megérthető és egyben elfogadható a dolog amit éppen írok mert az élet kiszámíthatatlan ugyebár ezt mindenki tudja. Hajrá! :beer:

  Egy spontán Hiperűr deformálódás lehetővé tette az expedíciódnak, hogy nagy mennyiségű Sötét anyagot takarítson be!  1.797 Sötét Anyag elfogva.


  Tudtommal nincs event ! XD

  Ez nem event és nemis bug. Ez a maximum sötétanyagokat jelöli amit találni lehet szóval 1600-1800 sötétanyagot is lehet találni ha nincsen éppen event a megszokott 300-400-on felül is mert szerintem az a leggyakoribb mindenkinél :D :D

  Ez olyan mint amikor kapunk egy nagy flottát expin vagy nagy nyersi rakományt ;)

  Majd ugyanazt írnám mint zola08...szal, ha meg van nyitva telón a böngésző, és benne a lobby, és maga a GAME és persze közben, (mint mindenki más... :D ) mást is nyomkodsz /tudod te vagy ő, vagy mindenki azt.../ nah jah TISZTITÓ...GYORSÍTÓ, és stb sorolhatnám az egyéb dolgokat/más is számottevő lehet ezeken kivűl! játék ilyesmi/...ezek mind azt eredményezik, hogy a böngésző akarva/akaratlanul is követi a végrehajtott utasítást /még ha meg is van nyitva!/ akkor is, és törli/elfelejti az éppen futó folyamatot, jelen esetben olyan oldalt, ami megerősítést kér, és ezt csak újrabelépéssel érhető el, de más oldalak esetében, elég 1 frissítés is...

  Rem tudtam segíteni :D

  Picit részletesebb és bővebb :D igen én elsiklok némi információ fölött persze én csak szimplán belépek és másba igyekszem nem belépni ^^ Sokszor nem sikerül mert mindig be kell lépnem valamibe vagy belépek valamibe :D :D

  Én azt tudom javasolni hogy mikor nekem szükség van erre nem törlöm az app előzményeket és akkor nem dob ki. Magyarul ha nyitva van böngészőből az ogame nem lépek be játékba vagy másik applikációba és olyankor az esetek nagyobb részében nem dob ki az ogame mert csak "felnyitom" a böngészőt.

  Remélem sikerült értelmezhetően leírni mire gondolok :);)

  Ásvány gyűrűk egy ismeretlen bolgyó körül megszámlálhatatlan mennyiségű nyersanyaggal. Az expedíciós hajóid jönnek vissza teli rakománnyal!

  30.100.000 Deutérium elfogva.

  Én se maradjak ki a jóból :)  Következő körben ez jött be: ( licitálás ment :D )


  Ásvány gyűrűk egy ismeretlen bolgyó körül megszámlálhatatlan mennyiségű nyersanyaggal. Az expedíciós hajóid jönnek vissza teli rakománnyal!

  32.200.000 Deutérium elfogva.

  Itt gratulálok mert a játékba nem tudok X/ nem baj legközelebb a megérzéseimre hallgatok mert pont azon vaciláltam másik galaxisba toljam előtte lévő este a flottát :dash: :dash:+ egész éjjel nyugtalanul is aludtam de eszembe nem jutott eléggé hogy fel lépjek pedig gondoltam rá :dash:

  Köszönöm Farisz :) Nem fogom abbahagyni mert más céljaim is vannak még az uniban :thumbsup: Majd talpraállok aztán lesz ez még így se :D

  Hát nem tudom érdemes a fórumot emlegetni az újaknak és akkor megismerik :) Sokat számíthat a többi dologhoz meg nemigen van mit hozzáfűznöm mert miért próbáljak meg ellent felhozni ha éppen nem tudok :)

  Én most megpróbálok összeszedni annyi erőt hogy azokat akiket láttam elkezdem kicsit a megfelelő irányba vezényelni és ha nem is az adott szerveren fogják használni jobban akkor majd egy másikon ahol gyorsabban is fejlődhetnek ha közben tudnak flottázni és expizni :)

  De mondom ismét azoknak kell foglalkozni az újakkal akik hajlandóak időt is szánni rájuk és segíteni hogy tanuljon mert az sokat számít, néha kicsit noszogatni,motiválni és tényleg szerintem biztos jól is esik a normálisabbaknak hogy az emberek felkeresik és segítenék őket, mert szerintem sokunknak öröm lenne ha sokan lennénk játékosok és lenne cp újra mindenütt mindenkinek stb... De ezért tenni is kell :) jó tudom van olyan aki ezért a dologért nem annyira van oda mert jó neki így ahogy van, de nem mindenkinek egyformák a gondolataik :)

  A kis playerek itt teljesen ki vannak szolgáltatva egy régebbi uniban! Azért kezd mindenki új szervert mert esélyt lát arra, hogy egy jó top helyet el tud érni de egy olyan uniban ahol előtted vannak 50-100milla ponttal senki nem fog beregisztrálni!

  Ne haragudj meg, de ezzel annyira nem tudok egyetérteni, tény, hogy ki vannak szolgáltatva.. De mondjuk egy régi uniban nagyobb esélyed van megtanulni az alapokat is normálisan már, ha olyan a játék közösség és esetleg van kitől kérdezned is.. Minap körbenéztem az egyik galaxisban és vagy 5-10 új accot láttam a Hydrán. Lehet azért, mert az a legidősebb szerver és úgy vannak vele, ha a legidősebb a legnyugodtabb is, vagy hogy ott tapasztaltak vannak és ha találnak olyan játékost aki szívesen segít, akkor kapnak tanácsokat és miegymást, melyet majd egy új szerveren mikor az kezdődik tudnak használni és később azzal a tudással amit kaptak visszatérnek, arra a szerverre már ha az ilyen dolgokat ugye hagyják a többiek, mert az se mind1 mennyire vagyunk piszkálva :) Én is a magam 40 milla pontjával amit 1 év alatt lassan hoztam össze (több kisebb bukóval 50 is lehetne már), úgy érzem hogy most is rajtam van a tekintet és a nyomás, de ha vakiban vagyok attól nem lesz jobb nekem, szóval elő kell néha mászni és kockáztatni kell + azt se hagyhatom hogy a figyelt cp akinek reckiroztatás jár a kicsik zargatása és esetleges elüldözése végett, hogy meghaladjon engem hát akkor hogyan fogja megkapni azt a leckét? :pillepalle: Na de a lényeg az, hogy vannak itt-ott újak és a nagyoknak lehet most azt kéne tenniük hogy beszélgetnek velük, (nem kell barátnak felvenni) csak legyenek tanítva, tanácsokkal ellátva hogy legyenek játékosok még és még.. És ehhez mondjuk lehet néha félre kellene tenni a gőgöt és a mert féltem a helyezésem ütni-vágni szokást mert néha többet ér a szó, legalábbis az én meglátásom ez. :) A másik részhez nem mondok semmit, mert úgy érzem a játékot nem reklámozzák eléggé.. Lehetne több játékos is, ha ismernék többen a játékot, meg ha lenne egy olyan rész amiben tudják az emberek mire kell figyelni, mit érdemes csinálni, akkor az sokat számíthatna. (Olyan amit Gullcsi csinált, ha jól emlékszem)


  Az se lenne nagy hátrány, amit láttam már említve, hogy a fórumról tudjanak az újak is, mert itt rengeteg dolog van amit, lehet a játékban nem is látnak és az is rengeteget számít. :)