Posts by zola08

  Hát nem tudom érdemes a fórumot emlegetni az újaknak és akkor megismerik :) Sokat számíthat a többi dologhoz meg nemigen van mit hozzáfűznöm mert miért próbáljak meg ellent felhozni ha éppen nem tudok :)

  Én most megpróbálok összeszedni annyi erőt hogy azokat akiket láttam elkezdem kicsit a megfelelő irányba vezényelni és ha nem is az adott szerveren fogják használni jobban akkor majd egy másikon ahol gyorsabban is fejlődhetnek ha közben tudnak flottázni és expizni :)

  De mondom ismét azoknak kell foglalkozni az újakkal akik hajlandóak időt is szánni rájuk és segíteni hogy tanuljon mert az sokat számít, néha kicsit noszogatni,motiválni és tényleg szerintem biztos jól is esik a normálisabbaknak hogy az emberek felkeresik és segítenék őket, mert szerintem sokunknak öröm lenne ha sokan lennénk játékosok és lenne cp újra mindenütt mindenkinek stb... De ezért tenni is kell :) jó tudom van olyan aki ezért a dologért nem annyira van oda mert jó neki így ahogy van, de nem mindenkinek egyformák a gondolataik :)

  A kis playerek itt teljesen ki vannak szolgáltatva egy régebbi uniban! Azért kezd mindenki új szervert mert esélyt lát arra, hogy egy jó top helyet el tud érni de egy olyan uniban ahol előtted vannak 50-100milla ponttal senki nem fog beregisztrálni!

  Ne haragudj meg, de ezzel annyira nem tudok egyetérteni, tény, hogy ki vannak szolgáltatva.. De mondjuk egy régi uniban nagyobb esélyed van megtanulni az alapokat is normálisan már, ha olyan a játék közösség és esetleg van kitől kérdezned is.. Minap körbenéztem az egyik galaxisban és vagy 5-10 új accot láttam a Hydrán. Lehet azért, mert az a legidősebb szerver és úgy vannak vele, ha a legidősebb a legnyugodtabb is, vagy hogy ott tapasztaltak vannak és ha találnak olyan játékost aki szívesen segít, akkor kapnak tanácsokat és miegymást, melyet majd egy új szerveren mikor az kezdődik tudnak használni és később azzal a tudással amit kaptak visszatérnek, arra a szerverre már ha az ilyen dolgokat ugye hagyják a többiek, mert az se mind1 mennyire vagyunk piszkálva :) Én is a magam 40 milla pontjával amit 1 év alatt lassan hoztam össze (több kisebb bukóval 50 is lehetne már), úgy érzem hogy most is rajtam van a tekintet és a nyomás, de ha vakiban vagyok attól nem lesz jobb nekem, szóval elő kell néha mászni és kockáztatni kell + azt se hagyhatom hogy a figyelt cp akinek reckiroztatás jár a kicsik zargatása és esetleges elüldözése végett, hogy meghaladjon engem hát akkor hogyan fogja megkapni azt a leckét? :pillepalle: Na de a lényeg az, hogy vannak itt-ott újak és a nagyoknak lehet most azt kéne tenniük hogy beszélgetnek velük, (nem kell barátnak felvenni) csak legyenek tanítva, tanácsokkal ellátva hogy legyenek játékosok még és még.. És ehhez mondjuk lehet néha félre kellene tenni a gőgöt és a mert féltem a helyezésem ütni-vágni szokást mert néha többet ér a szó, legalábbis az én meglátásom ez. :) A másik részhez nem mondok semmit, mert úgy érzem a játékot nem reklámozzák eléggé.. Lehetne több játékos is, ha ismernék többen a játékot, meg ha lenne egy olyan rész amiben tudják az emberek mire kell figyelni, mit érdemes csinálni, akkor az sokat számíthatna. (Olyan amit Gullcsi csinált, ha jól emlékszem)


  Az se lenne nagy hátrány, amit láttam már említve, hogy a fórumról tudjanak az újak is, mert itt rengeteg dolog van amit, lehet a játékban nem is látnak és az is rengeteget számít. :)

  1. Kb másfél perc alatt elvégezhető az összes feladat...


  2. Lehetne jóval összetettebb egy feladat. Pl kereskedj el egy játékossal 1 m deut fémre krissre aztán építs védelmet/ hajót. Azt hajokkal farmolj le egy inaktívat...stb


  3. Lehetne pontszámhoz a küldetés

  Támogatom, ugyanis lehet egy kezdőnek sok a fél millió deu vagy az ezer szonda de hát szépen mondva ez már 1millás acc-nál sem ér szinte semmit :)

  Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy más is tapasztalt olyat hogy a galaxis nézetben nem jelölik a holdakat? Azt se tudom hogy van-e hold, ha nincs aktivitás és ez kissé zavaró tud lenni :lol:

  A válaszokat előre is köszönöm :)

  Mivel első nyitott topikom bízom benne jól csináltam meg :D


  edit: van-e hold,ha nincs

  Hát ha a hydra céluni lesz és nem változnak a beállításai amit nem bánnék akkor odajöhetsz mert ott 2-es flotta 70%-os df és 7-es echo van ;)

  Vagy akár lehetne az is opció hogy úgy van megcsinálva a szerver összevonás x és y uni/unik az adott beállításokkal melyeket addigra lemódosítanak vagy marad ami ott volt és akkor alapból úgy költözik vagy marad ott mindenki ahogy neki megfelelő de ez csak egy gondolat :)


  Edit:A módosítás alatt azt értem hogy megadják hol mi lesz költözésre és akkor úgy tud mindenki az szerint számára a legjobban választani

  akkor mikor nincs ember a szeron lehet a legjobban gazdaságot húzni nem kell fs re nyomni a deut és azt be váltód fém krisire nekem jelenleg 54 m gazdaság közel 45 m flotta 11,5 m kutatás

  Ebben nagyrészt a hajtóműveket húztam nem tudom mennyire vagytok elvetemultek én az voltam és a hipert kihúztam 16 rá 😂😂😂

  Hát igen de nem mindig van rá lehetőség viszont szívesen építem mindig ha van mit beletenni :D:D fs sosem árt mert valahol kell tárolni is a nyersit :)

  A művek csak 17:14:12 nem húzom őket annyira amíg nincs annyira szükségem :D de lassan szoktam húzni 1-2 szintet itt-ott :D de a gazdaság megy folyamat :)

  Vigyázz vele! Imádja hátbaszúrni azokat akik közel álnak hozzá, pont mint a mestere Oven! Viszont tetszik a hozzá állásod az 1 :1 arány régi önmagamra emlékeztet mondjuk most csak rosszabb lett 0.8:1.2 ^^'

  Gyors fejlődést Zola! :)

  Köszi igyekszem figyelni a hátam mögé és magam elé is mert látom a ninja nem vetett rám elég jó fényt (Elismerhető csata: +410.089) :D egyből nézelődés volt nálam halom számra úgy hogy árgus szemekkel figyelek és költöm a bányákba a nyersit hiszen minden erős flottának egy jó erős gazdaság a támasza :-) Hát eredetileg a gazdaság volt a cél hogy az az erősebb és mellé egy kisebb flotta ami megvédi a nyersit csak hát úgy alakult hogy van cp csak elment vakiba így a nyakamon maradt a flotta :D nem baj a türelem erényem tud lenni. :) :thumbsup::gamer:

  Ez azért lenne jó Marqueznek mert ha kihívják a szövijét akkor pár tagot beküld háborúzni még ő nyugodtan kimaradhatna belőle és mivel nagy flottákat vinnének úgyis ellene aki nem menne az ellenből azt kényelmesen leszedhetné a háborún kívül. A háborúknak sosem kellett külön tér :) szerintem sem támogatnák, pont mint a no acst az acs nélküli szerverek gyorsabban elnéptelenednek és a legnagyobb flottákkal nem lehetne mit kezdeni.

  Hát igen ezzel egyet tudok érteni én specko a hydrát acs nélkül el se tudnám képzelni csak gondoljunk bele hogy 30millás az accom jelenleg és nem sokára 1 éves játékidőm lesz rajta ismét ha csak a jelenlegi normálisabb játékosokhoz szeretnék felnyúlni akikkel lehet boxolni az kb 60-200millás accocat jelent jelenleg és azokban 20-tól 70-80 milláig terjedő flották vannak ugye a többi pont gazdaság és kutatás hát most nálam majdnem 1:1-es az arány a kutatás az a flotta mellé állítva. Ha engem bárki a felettem lévők közül beakar ütni acs-val se biztos hogy megtudom védeni magam ugyanis hirtelen lesz nagy a "légüres tér" és egyedül meg aztán pláne de ekkora lemaradással esélyem se lenne egy 100millás flottát sem beütni mert mire odajutok tuti nem annyi lesz az a flotta és kicsit egyoldalú a szerver pontszámban de hát legyen Márknak igaza szépen felhúzom magam idővel :D:D persze csak komótosan :D és ha eljön az idő akkor akár ács-t alkalmazok :gamer:

  Hali igazából a hiba valamelyest nálam is fennáll de nem foglalkozom vele az utóbbi időben kevésbé csinálja szerencsére de pl ninjánál nagyon kellemetlen tud lenni a múltkor ugrásnál nem lett volna jó buli ilyet kifogni azt tudom mondani hogy üzit a legtöbb esetben másold hogy ne kelljen újraírni hanem csak be kelljen illeszteni de ez végett sajnos semmire nem lehet jól kalkulálni és hallottam hogy másnál is van és egyedül csak az antigame megy de te nálad hiába van vadonatúj akkor se működik így oly mind1 hogy leszedem-e vagy sem ugyanis mint írtad :( én telekomot is meg telenort is használni szoktam szerencsére mostanában tényleg ritkább aminek örülök de sose lehet tudni mikor jön elő ismét gyakrabban..

  Én személyes véleményem szerint azért hagynék lehetőséget azoknak is akiknek kevesebb ideje van de szívesen flottáznának és normális df mellett mert ugye úgy éri meg igazán :) Speciel mint ahogy a Hydra van én azzal tök jól megbékélek ugyan az aktív létszámmal nem de ha összébb lennének fogva ott is a játékosok akkor ott is lehetne még életet lehelni a játékba persze még így is hogy jelenleg túl egyoldalúnak látszik az uni de ehhez persze szerintem ott maradnia kellene a jelenlegi beállításoknak mert nekem speciel ehhez van időm és energiám és gondolom még jó néhány játékosnak is így valahogy van. A többi unit annyira nem tudom hogy smint zajlanak viszont azt mondom hogy szerintem nem lenne elég 1-2 uni :) De majd kiderül mi hogy lesz addig is visszatérek oda és intézem az ügyes bajos dolgaim :gamer:

  Hát ahogy olvasgattam a dolgokat bukás és csata ügyileg expin én nem mondhatom azt hogy túl gyakran lenne bármelyik is persze van hogy 1 nap kimennek 5-7 expi de van hogy több illetve van hogy kevesebb és csata 1-3 között fordul elő 1napon belül de van olyan is hogy 2-3 napig 1 ha bejön. Flottavesztés is változó általában 3-4 hónaponta van 1 az utóbbi időben de azelőtt inkább az 5-6 hónap volt gyakori persze akkor is 1-2 vesztés van ilyen téren. Volt olyan is hogy 1 hónapba jött 2db de nem gyakori annyira és mostanában csatát se sokat szoktam látni. Jelenleg úgy vélem hogy a gazdaságomhoz jobban jövök ki az expizéssel mintha gyűjtő lennék mert egyszerűen expin érezhetően sok nyersit lehet szerezni akkor is ha csak 1 csapat talál nyersit körönként mert ilyen is előfordul. Napi szinten változó a bevétel de mivel nem erőltetem a nagy flottát csak kicsit ami ha netán bent marad se okoz gondot és azzal is van hogy 1 körben 100milla nyersi bejön de ha csak egy napi közepeset írok akkor expiről 200-300milla nyersi betud jönni + a napi termelés és mivel nem vagyok annyira nagy nekem ez egyelőre bőven elég mert ez meg mehet bele a gazdaságba hogy ne legyen senkinek sem zavaró :D

  Hali talán időhöz lehet kötve de nem mondhatom biztosra de volt olyan hogy egyik ismimnek platina de nekem 1 perccel később már bronz volt de volt olyan is hogy egyszerre mentünk és akkor ezüst volt mindkettőnknek és ugyanaz szóval lehet bizonyosan időhöz lehet kötve itt-ott ilyen-olyan módon de ez lehet csak a véletlen műve is :)