Posts by Chuck Norris

  Ja, kémet se illik beletenni. Van egy kb is 10 éves legenda, ami azt mondja, hogy a kém csökkenti a csatára az esélyt. Nemtom igaz-e, én sose küldem kémet. Abból meg ne induljunk már ki, hogy mindenki gyp-s. Nyilván ment felderítö is, csak ha más osztályban vagy nincs az eredményre eco szorzó...

  Átszámoltam:

  A gyűjtő (gyorsítók nélkül) legoptimálisabban 14 bolygón, 25-ös asztroval és 18-as plazmával 41/35/32-es bányáknál termel annyit, mint egy felfedező 35 millió pontos expo flottával.

  Ezzel annyi a probléma, hogy ez durván 475 millió pont (ha SEMMI MÁST nem épít)

  1 kanyar-1.33 óra, az utolsót elküldöd azt mész aludni.

  Nekem ez 16 órára jön ki, és 8 óra alvás.

  Durván 800000 expo átlaga alapján a flottavesztés 0.199% volt .fr-en.

  Én buktam 4-et is 2 nap alatt, meg egyet se 2 hónapig. Ha a végtelenségig tolod akkor 0.2%-t fogsz bukni.

  Mivel ezek valószínüségek az idö függvényében, csak konvergálnak a határértékükhöz.

  "Havonta bukik egy 5 millás kanyart " ezt kifejthetnéd? Az hány flotta?

  Napi 78 expoval számolva egy 30 napos hónapban 2340. Durván 0.2% az esély fekete lyukra, ez 4.68 db havonta. Ha csak napi 18 alkalommal küld ki 5 milla flottát (227k nh/227k nsz vagy hasonló - ugye semmi olyan hajóval nem expozunk ami deuba kerül) a 78-ból akkor ez 1.08 db elvesztett flotta havonta.


  Edit: Persze ha Pistike kigyúrja magát, és már van mondjuk 350 milla flottája, akkor a df profit is a tízszerese lesz.


  Edit2: A leglényegesebb változó itt a szerverbeállításoknál mutatkozik meg (deu fogyasztás)

  Ha megint ráérek majd belemászok szívesen. Az biztos, hogy van egy pont ahol billen a mérleg, de ez megérzésre jócskán a reális bányaszintek fölött van.

  Kicsit most ráérek, úgyhogy lássuk mi is a helyzet az Osztályok tekintetében a legújabb "Rebalance" után.


  Példámban Kártyahuszár Dagobert, a gyűjtő és Kocka Pistike, a felfedező fog egy-egy accountot futtatni egy 7-es ecos, 2-es flottasebességes szerveren.


  Dagobert kemény bányász, szorgosan simcityzik mindent SA-val instáz és elér durván 100 millió pontot. Semmit mást nem épít csak bányákat, semmit nem kutat csak asztrot és plazmát. Crawlert és napműholdat is Piactéren vesz, ezeket soha senki nem veri be (annak ellenére hogy 0 védelme van mindenhol).

  Ebben az esetben 36/30/32-es bányákig jut, 17-es asztroval, 15-ös plazmával. (Ez úgy kb. 127 millió pont)

  Napi termelése így (természetesen Parancsnoki testülettel, 40-es gyorsítókkal, maxon húzott Crawlerekkel, összes bolygó 8-as pozicíón, a lehető leghidegebb 30 fokos) így 168.615M fém, 38.28M kris és 31.84M deu.


  Pistike felfedező, ő kutatgat ezt-azt, sőt épít hajógyárakat meg nanitot is. SA-t nem vesz, 3-4 naponta egyet Kereskedik, ha összejön rá a cucc. Ellenben napi 80 expot letol. Jól le is van maradva... 35 milla a flottája amit expora küld. Parancsnokai sincsenek, így csak 6-osával küldi ki őket. Ellenben esze van. Így az első csatáig (ez jelenleg kb 18 expoból van meg) 5 milla/kanyar megy, utána a minimum amibe még befér minden található nyersi. A csatából beszed átlagosan 200M fémet és 100M krist. (Ha napi 72 expot letol, statisztika szerint durván havonta fog elbukni egy 5 millás kanyart így a napi nettója "csak" 90M fém és 30M kris lesz) Talál még átlagosan 200M fémet, 60M krist és 30M deut és vegyesen mindenféle hajókat, nagyjából 120M értékben. (ez kerekítve lett, 23000 expo átlaga alapján).

  Napi "termelése" így 290M fém, 90M kris, 30M deu. Plusz kap hajókat.


  Még ha Dagobert is expozgat, és beszedi az eco szorzó nélküli mennyiséget (28.57M fém, 8.57M kris, 4.28M deu plusz 17.1M flotta) Pistike belátható időn belül utol fogja érni pontszámban.


  Szóval a "Rebalance" eljutott oda, hogy egy Felfedező SA nélkül, negyedannyi összpontszámmal is kicsit több, mint 2-szer annyit hoz ésszel használva normál játékstílus mellett, mint egy Gyűjtő csak bányákra kihegyezve sok-sok SA-val.


  Arra meg ugye nulla megoldást kínál, hogy mi történik ezután az ezalatt a pár hónap alatt keletkezett mega-flottákkal...

  Leverni bonyolult, betakarítani egy fokkal nehezebb, utolérni lehetetlen.


  PS.: Cserébe viszont Kártyahuszár Dagobert fenti accountja 2 hét alatt felépíthető, kb. 75 millió SA-ból... :)

  Nem tudom hogy velem nem okés valami, vagy Trockijjal. De ebben a threadben több dologban egyetértettünk, mint az elmúlt 3 évben összesen. Sose értettem azokat akik inaktívokra pazarolták az idejüket, amikor egy normális farmon annyi a profit mint 2 napi inaktívozáson, egy csatán meg mondjuk 100szor annyi.

  Hát, ezt azért le lehet vezetni ennél kicsit egzaktabb módon is...:)

  Lássuk a tényeket:

  1., Nem állt helyre az egyensúly (minden amit szereztek, megmaradt).


  2., Lássuk, mikorra fog helyre állni, mondjuk egy felfedező, és bányász példáján. Tábornokról ne is beszéljünk, semmi nyersit nem hoz.


  Optimális esetben egy 500 milla körüli gazdasággal napi 7-800000 pontnyi cucc jön be bányászattal.

  Ezt egy csatával megtermeli egy felderítő, ha olyan 10 milliás flottát kockáztat. (Az arányok azért lényegesen jobbak 3:2, míg ez bányák esetén inkább 3:1 a fém javára.

  Plusz "kap" olyan 300000 pontnyi cuccot, és 200000 pontnyi flottát.

  Esetleg még vannak bányái is, amik termelnek olyan 200000 pontot.

  Így már tisztán látszik mikorra "áll helyre az egyensúly": soha az életben...

  Sőt.

  Egy 100 millió pontos felderítő (csaták nélkül!) ugyanannyit fog "termelni", mint egy 500 millió pontos gyűjtő.

  Mindenesetre balanszosabb, mint a napi 10 milliárd cucc vs napi 1...


  Szóval az 50% pont tökmindegy, lehetne akár 10 is, amíg a df végtelen.

  Akárhova csak SA-ért lehet menni, de az egyenlöre (nem túl meglepö módon) nem került be. Az elsö kör sima összevonás.

  Ha ilyen 3 napos bejelentés lesz, majd lehet tonnaszám jegyeket nyitogatni a multikról, mert annyi idö alatt nem törlödik acc, ha kénytelen leszel olyan uniba menni ahol már játszol.