Játékszabály-változás!

 • Kedves Ogame-Közösség!


  A közös IP-n lévő játékosok egymás között:

  - nem megengedett a kereskedelem

  - nem lőhetnek egymásnak holdat

  - nem lehet köztük ACS-védés ( még csak FS-szinten sem! )


  A szabályokat ennek megfelelően módosítottuk.


  Az adminok július elsejéig figyelmeztethetnek és tilthatnak is ezért, július elsejétől pedig figyelmeztetés nélküli tiltás von magával minden szabályszegés.


  üdv, T.

  Ogame Csapat

 • Kedves Ogame-közösség!


  A játékszabályzat ismét frissült.


  A közös IP-n lévő játékosok:

  - nem léphetnek be egymás számlájára sem véletlenül, sem direkt

  - egymást támadniuk szigorúan tilos

  - nem támadhatnak ACS-ban

  - nem szedhetnek be egymásnak szemetet

  - nem szállíthatnak egymás között nyersanyagot


  A szabályokat ennek megfelelően módosítottuk.


  Az adminok 2020.11.22-éig figyelmeztethetnek és tilthatnak is ezért, 2020.11.23-tól pedig figyelmeztetés nélküli tiltás von magával minden szabályszegés.


  üdv, T.

  Ogame.hu Csapat

 • Kedves Játékosok,


  ACS sem támadásban, sem védésben nem lehetséges azonos IP-n lévő játékosok között. A játékszabályzat erre vonatkozó pontja már frissítve lett 2020.11.18-án.


  üdv, T.

 • Kedves Játékosok,


  Az Játékszabályzat az alábbi pontokban változik / módosul 2021.09.09. 00:00:00-tól:


  1. Account átadás/csere esetén a játékos köteles 24 órán belüli névváltoztatásra, elkerülendő az esetleges megtévesztés, félrevezetés gyanúját is. Az account névváltásában az adott univerzum játék operátorai is tudnak segíteni. Amennyiben 24 órán belül nem történik meg a névváltás, úgy az adott univerzum játék operátora átnevezheti az accountot.


  4. Zúzás
  Az egyes, nagyobb sebességgel rendelkező univerzumokban jelenleg jelen lévő szabály eltörlésre került és egységesítve lett:

  Nem engedélyezett egy aktív felhasználói fiók egy adott bolygóját vagy holdját 6-nál többször megtámadni 24 órán belül. Ez a szabály vonatkozik a hold megsemmisítésre irányuló küldetésekre is. Kémszondákkal és bolygóközi rakétákkal végzett támadások nem számítanak bele a zúzásba. Az olyan univerzumokban, ahol a kémszondák képesek nyersanyagot szállítani, a támadások azokkal beleszámítanak a zúzásba. Ez egy kivétel az általános szabály alól.

  A fórumon (http://board.ogame.hu) kihirdetett különleges univerzumokban ez a szabály módosítható vagy felülbírálható. Ha ilyen módosulás vagy felülbírálás történik, az a fórumon kifejezetten jelezve van.

  A zúzás akkor engedélyezett, ha a Szövetséged háborúban áll egy másik Szövetséggel. A háborút ki kell hirdetni az OGame fórumon, annak megfelelő részlegében a fórum külön szabályainak betartásával.


  8. Sértések- és SPAM
  Különösen sértő üzeneteknél az ogame.hu csapata fent tartja a jogot, hogy a játékosra nem csak az adott univerzumban, hanem lobby-szintű tiltást adjon.


  üdv, az Ogame.hu Csapata

 • Kedves Játékosok,


  mivel a közelmúltban felmerült némi félreértés az egyik szerveren alkalmazott taktika miatt, ezért kiegészítettem a szabályzatot. Eddig is érvényes volt mindenkire- és minden szerverre:


  Érzékelő phalanx spam


  Tilos a phalanx működését negatívan befolyásolni, azaz ha több küldetést küldenek egy játékos ugyanazon koordinátáira.

  Mivel a phalanx „kitöltését” sokan játéktaktikának tekintik, a következők megengedettek:


  A védő korlátlan számú saját flottát küldhet.


  Ezenkívül megkérhet két másik játékost, hogy repüljenek a védekező koordinátákon összesen 40 flottával (mindkettő együtt).

  Ha a védő egy szövetség tagja, megkérhet további két játékost (ugyanaz a szövetségtag -> a két játékosnak legalább 72 órával az akció előtt már ugyanabban a szövetségben kell lenniük, mint a védőnek), hogy repüljenek a védekező koordinátákon összesen 40 flottával (mindkettő együtt).


  Ennek eredményeként összesen 80 flotta lesz 4 különböző játékostól, plusz a védő flottája, a rendelkezésre álló helyek függvényében.


  A megengedett határérték ellenőrzése az érintett felek felelőssége. Ezt az eljáró admin is ellenőrizni fogja, így ha szabályszegést tapasztal, akkor minden érintett -beleértve a védőt is- kitiltást kaphat.


  Ennek az opciónak a használatát a lehető leghamarabb jelenteni kell a GO-nak a Támogatási Rendszeren keresztül, de legkésőbb 24 órával a 80+ flotta közül az első elküldése után.


  Ha bármilyen módon szándékos késést okoz egy játékosnak vagy a szerveren, az hiba kihasználásnak minősül.

  Tilos bármilyen módszer alkalmazása annak megakadályozására, hogy egy játékos elküldje, visszahívja vagy lelassítsa a flottáját.


  A botokat, makrókat, automatizált scripteket stb. scriptként kezeljük, hacsak a GameForge másként nem hagyja jóvá.


  üdv, T.

 • Kedves Játékosok,


  A játékszabályzat pár pontját kiegészítettük és összhangba hoztuk az eddig is érvényben lévő nemzetközi szabályzattal:


  4. Zúzás


  A hetedik- és az esetlegesen azt követő támadások után az így megszerzett nyersanyagot vagy védő félnek, vagy a támadótól összpontszámilag kisebbnek, vagy admin accountra le kell szállítani 72 órán belül és erről jegyrendszeren keresztül értesíteni kell az operátorokat a szállítási jelentéssel együtt.


  5. Tápolás ( pushing )


  ~ Az aktív életformákkal rendelkező univerzumokban a játékosok korlátlanul adományozhatnak ételt más játékosoknak, de nem használhatók fém, kristály vagy deutérium kereskedelmében (ahol az erőforrás-vevő magasabb rangú lenne). Tehát ételért a játékos nem kérhet ellentételezést.


  ~ Tilos a legális kereskedési árfolyamokat manipulálni úgy, hogy tisztességtelen előnyt biztosítanak egy magasabb rangú játékosnak (példa, és nem korlátozódik erre: drágán vásárolni és olcsóbban eladni ugyanazt az erőforrást ugyanannak a játékosnak, lekopott flottát vagy védelmet eladni alacsony kereskedelmi árfolyamon). Ez a szabály a Piaccal rendelkező univerzumokban érvényes.


  ~ Míg szabad tápolni egy alacsonyabb rangú játékost úgy, hogy erőforrásokat biztosít nekik a növekedésük elősegítésére, nem szabad elegendő erőforrást biztosítani ahhoz, hogy egy játékost a magasabban rangsorolt játékos saját rangja fölé emeljen, még akkor sem, ha ezeket az erőforrásokat nem költötték el. Tehár összpontszámilag nagyobb játékos csak annyi nyersanyagot biztosíthat a nála összpontszámilag kisebb játékosnak, amellyel az összpontszámilag kisebb játékos nem előzheti meg. Amennyiben az átküldött nyersanyaggal megelőzheti és/vagy meg is előzi a küldőt, azt automatkusan pushingnak vesszük. Ilyen esetekben a nyersanyagot vissza kell szolgáltatni a küldőnek, súlyosabb esetben a pushing tiltást is vonhat maga után.


  9. Nyelv


  *az IRC lecserélve discord-ra


  A szabályok eddig is érvényben voltak, a fentiek csupán kiegészítések és részletesebb magyarázatok az esetleges kiskapuk elkerülése miatt.


  üdv, T.