Leköszönés

 • Leköszönés az, amikor egy játékos az adott univerzumban abbahagyja a játékot és a meglévő flottáját egyben vagy külön-külön nekivezeti valami ordenálé tekinek vagy a bajtársainak vagy éppen ellenségének, lényeg hogy a biztos pusztulásba indítja a flottát. Ennek a leköszönésnek több lehetősége is van, segítve vele a szövetségét vagy barátait.

  Minden leköszönő bejelentésköteles! A jegyrendszeren a leköszönő fél, vagy a védést szervező fél bejelentést kell tegyen, amiben leírja a következőket:
  - ki köszön le
  - hol köszön le
  - mikor köszön le
  - leköszönés módja (egyben az egész flotta vagy részletekben vagy holdpróbákban)
  - kik lesznek a védők (holdpróba esetén kikhez megy holdpróba)
  - ki vagy kik szedik a DF-et
  - mi lesz a DF sorsa, vagyis kihez vagy kikhez kerül
  - minden résztvevő játékos pontszáma a leköszönés csata/csaták megtörténte előtt közvetlenül


  Az eljáró GO engedélyezi a leköszönést, ezután lehet indítani a már megadott időpontra. (persze ezt nem másodpercre pontosan kell betartani)


  A DF betakarításokról és szállításokról válaszolni a jegyekre (bemásolni azokról a játékból a jelentéseket) és ennyi.


  A DF a leköszönés előtti összpontszám szerint kisebb összpontszámú játékoshoz kerülhet csak. Magasabb pontszámúak nem részesedhetnek a DF-ből, kivéve a leköszönés során elszenvedett veszteségüket és az utideut, amit kristályra lehet váltani 1,5-ös szorzóval. Azt hogy kihez kerülhet a DF, elsősorban a leköszönő fél végrendelheti, másodsorban ha nem jelöl ki senkit, akkor a leköszönést szervező fél. Természetesen a felek egyezkedhetnek, mert van olyan is, amikor a leköszöntést vállalók kérhetnek a DF-ből a kisebb tagjaiknak. Ez részint érhető, hiszen ők viszik tropára a flottáikat, ők mennek védeni, holott lehetne jobb dolguk is, és nekik idő visszaépíteni a flottákat, meg egyes esetben ők vállalnak kockázatot arra hogy a védés után hazakísérjék őket.


  Leköszönés után sem bejelentett "kiderült" vagy "lebukott" leköszönő:
  Az okok lehetnek a szabályok nem tudása, sietség, kényszerhelyzet a leköszönő fél miatt stb, a vége az hogy sajnos pushingnak kell kezelnünk.
  A tiltás lejárta után kell továbbküldeni a cuccot a leköszönés utáni pontszám szerint kisebbnek.



  Gyakran előforduló gondolatok és tettek:
  Mi van akkor ha elküldöm a nyersanyagot a kisebbnek és rá is megyek visszafarmolni?
  Semmi, tiltunk pushing miatt. Ha így teszel, az olyan mintha el sem küldted volna. Szoktuk nézni azt is, hogy akiknek szállítják a DF-et, milyen támadásokban részesülnek utána, nehogy az ismerősök szedjék vissza.
  Mi van akkor ha holdpróbákban köszön le a haver?
  Semmi, a leköszönés része lehet. Ha a leköszönőnél magasabb pontszámú a védő, akkor természetesen nem kell a holdtöltet előállítási költségeit megtéríteni, de a DF-et sem tarthatja meg. Ha kisebb a védő, akkor maradhat a DF is. Persze mint ahogyan már volt ilyen, nem szeretjük ha egy játékos így leköszön a nagyobb pontszámú haverján, majd rájön hogy ő mégis ogamezni akar és újra flottát gyárt, amit egy hónap múlva újra fel akar kenni a védőre, mert megunta az ogamet. Ezt pushingnak vesszük a második eset után, hiszen csak a holdtöltet megtérítési kötelezettség aloli kibújásnak vehető. Valaki vagy leköszön vagy nem:)
  Mi van akkor ha kicsit többet számolunk bukóra vagy utideura?
  Nem érdemes, mert mindegyik ellenőrizhető és utánaszámolva kiderül és az nem jó:)
  Mi van akkor ha aki a DF-et szedte vagy akinek kellene küldeni, vakációba kényszerül?
  Erre is érvényes a 48 óra, mint minden nyersanyagküldéses dologra. Jegyet kell róla írni és miután a vakáció módnak vége, elegett tenni a szállításoknak.
  Mi van akkor ha normál csatának álcázunk egy leköszönést?
  Hát, ha lebuktok, akkor pushing, advanced fokozat. Erre szoktam mondani az örök igazságot, hogy egy játékos legnagyobb ellensége nem mi vagyunk, hanem a rivális játékosok ;)