Játék Szabályok

 • OGame.hu Játék Szabályok  A következő pontok érvényesek az OGame.hu minden univerzumára amik a http://ogame.hu oldalon elérhetők.

  Játékbeli konkrét ügyekben/esetekben/szabálysértésekben kizárólagos hivatalos kapcsolat: http://support.ogame.hu/ (továbbiakban "Játék Támogatás" vagy "Game Support" is). Ha a felhasználó érdembeli azonosítása nem lehetséges a support.ogame.hu rendszerén keresztül, akkor és csak akkor használható közvetlen e-mail levelezés a hivatalos support kiegészítéseként.


  Panaszok és vizsgálatok csak az adott felhasználói fiókhoz (továbbiakban "account" is) tartozó e-mail címmel/címről írt kérésekkre adhatóak ki avagy hajthatók végre, titoktartás/személyes adatvédelem miatt.


  1. Felhasználói Fiókok
  2. "Multi" Felhasználói Fiókok
  3. Felhasználói Fiók Őrzése
  4. Zúzás
  5. Tápolás (Pushing)
  6. Hiba kihasználás és script sasználat
  7. Valós Fenyegetések
  8. Sértések és Spam
  9. Nyelv
  10. Szabályok Megsértése
  11. Felhasználási Feltételek
  12. Kivételek

  13. Proxy Használat  ~ OGame Nemzetközi Szabályok érvényessége 2010 Május 17.
  ~ OGame.hu Kiegészítések érvényessége 2010 Június 1.
  ~ Őrzés Szabály Kiegészítés hozzáadva 2010 Június 24-én.
  ~ Proxy-használat hozzáadva 2012 Február 25.-én.
  ~ Időtartamok és egyebek módosítása 2012.09.23.-án.
  ~ OGame Nemzetközi Szabályok érvényesítése 2013 Február 21.-én.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 7 times, last by Gurat ().

 • 1. Felhasználói Fiókok

  Egy felhasználói fiók jogos használója mindig az ahhoz tartozó e-mail cím tulajdonosa.
  Egy felhasználói fiókkal csak egy játékos játszhat időtől függetlenül, kivétel a felhasználói fiók őrzés és átadás/csere.
  A felhasználói fiók cserék egy univerzumban a Játék Operátor(ok) segítségével kell hogy történjenek, és ezek 15 naponta egyszer tehetők meg. A Felhasználási Feltételeknek megfelelően a felhasználói fiók átvétele után 12 órán belül az új használó játékosnak ajánlott megváltoztatnia a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet.


  ~ Minden felhasználói fiók csere esetében lennie kell értesítésnek az átadótól és az átvevőtől a Játék Támogatás felé. Ha csak az átvevőtől érkezik értesítés arról hogy átveszi a felhasználói fiókot, az nem vehető figyelembe és nem hagyható jóvá, tehát a csere csak akkor mehet végbe, ha mindkét féltől van kérelem a Game Support felé.
  ~ A Játék Operátor(ok) a felhasználói fiókokat csak regisztrált felhasználók között cseréli(k) ki, azaz mindkét félnek (átadó és átvevő) kell hogy legyen egy regisztrált felhasználói fiókja ehhez.
  ~ Csak azon kérések esetében történhet érdembeli eljárás, amik az adott felhasználói fiókhoz tartozó regisztrált e-mail címről jönnek.
  ~ Olyan esetben ahol egy felhasználó átadja az account-ját egy másik személynek, majd azt később vissza szeretné venni, legkorábban 2 hónap múlva teheti meg, előbb nem.
  ~ Csere esetében nincs szükség arra hogy egymásnak átadják a felhasználók a jelszavukat és e-mail címüket vagy hogy azokat megváltoztassák. A Játék Operátor(ok) a nevet, jelszót és e-mail címet (azonosító adatokat) egyszerre cseréli(k) ki a két (vagy több) felhasználói fiókok között az eljárás során. Ezután a saját jelszavukkal és nevükkel tudnak belépni, de már a másik (cserélt) accountját fogják látni a felhasználók.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 5 times, last by Gurat ().

 • 2. "Multi" Felhasználói Fiókok

  Minden játékos egy felhasználói fiókot használhat egy univerzumban.
  Amennyiben kettő vagy több felhasználói fiók van használva bármikor és bármennyi időre is azonos hálózatról (pl. iskola, egyetem, netkávézó, stb...), erről a Játék Operátor(oka)t értesíteni kell.


  ~ Az azonos IP címről való értesítés (bejelentés) elmulasztása esetén a Játék Operátor(ok) figyelmezteti(k) az adott felhasználói fiókokat, kérve az értesítést. Ha ez nem érkezik, letilthatja a felhasználók hozzáférését, majd utólagos panasz/értesítés ellenében, elbírálás után feloldhatja azokat.
  ~ Bejelentett és be-nem-jelentett multi felhasználói fiókok is tilthatóak a Játék Csapat (Game Support) által, ha ők úgy ítélik az adott adatok (ellenőrzés) alapján hogy azok sértik a Multi szabályt.


  A közös IP-n lévő játékosok egymás között:

  - nem megengedett a kereskedelem

  - nem lőhetnek egymásnak holdat

  - nem lehet köztük ACS-védés ( még csak FS-szinten sem! )


  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 3. Felhasználói Fiók Őrzése

  A felhasználói fiók őrzése egy másik játékossal való őriztetést jelent az adott felhasználói fiók jogos használójának megbízásából. A Játék Operátor(oka)t értesíteni kell a Támogatói Felületen mielőtt az őrzés kezdetét veszi.
  Egy felhasználói fiókot maximum 48 órán át lehet őrizni. Erre lehet használni a lobby által adott őrzési token opciót. Csak akkor lehet őrizni egy felhasználói fiókot ha az nem volt őrizve az azelőtti 7 napban, az megbízőtt őrző nem őrzött felhasználói fiókot az utóbbi 7 napban és a felhasználói fiók jogos használója belépett azóta a felhasználói fiókba.


  Az őrző megteheti:
  - a felhasználói fiók vakáció módjának aktiválása
  - szállíthat és telepíthet flottákat, csak a felhasználói fiók saját bolygói/holdjai között
  - indíthat betakarítás küldetéseket


  Az őrző nem teheti meg:
  - ACS támadás/védés, hold rombolás, kémkedés és bolygóközi rakéta támadás küldetések indítása
  - a felhasználói fiók saját bolygóin/holdjain kívülre flotta küldetés indítása, kivétel a betakarítás küldetés
  - a felhasználói fiók vakáció módjának deaktiválása
  - bármilyen személyes információ megváltoztatása (példák: e-mail cím, jelszó, név)


  ~ Az őrző az őrzés ideje alatt a napi egy darab "ládát" megvásárolhatja a kereskedelmi központban az őrzött felhasználói fiókon.
  ~ Az őrző nem használhatja a licitálást a liciten lévő tárgyakra az őrzés ideje alatt az őrzött felhasználói fiókon.
  ~ Az account őrzést az őrzőnek és/vagy az őrzött account tulajdonosának jelentenie kell a http://support.ogame.hu/ oldalon (azaz elvileg elég csak az egyiknek jelentenie). Ezt az adott univerzumban lévő account-jaik regisztrált e-mail címéről/címével kell hogy megtegyék.
  ~ Az őrzés megkezdhető az értesítés elküldése után.
  ~ Logikai értelemben, mindenféle, minden célú flotta manőver, amit a fentiek nem tiltanak, nem szabályba ütközőek. Ilyen lehet például a veszélyben lévő flotta kimentése, úton lévő flották visszahívása.. stb.
  ~ Logika értelmében (mivel a fenti szabályok nem tiltják), az őrző kivárhat (feltéve hogy a kivárás nem haladja meg az őrzés fent meghatározott időkorlátját) vagy visszavonhat játékbeli folyamatokat annak érdekében hogy az őrzött felhasználói fiókot vakációba tehesse.
  ~ Olyan esetekben, ahol az őrzött felhasználói fiók kárt szenvedett (hajókat, nyersanyagot, sötét anyagot vesztett) az őrzés ideje alatt, a Játék Támogatás nem adhat kártérítést vagy visszaállítást. Az őrzőre az őrzött felhasználói fiók jogos használója bízza rá a felhasználói fiók őrzését, mely az ő felelős döntése.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 4. Zúzás

  Nem engedélyezett egy aktív felhasználói fiók egy adott bolygóját vagy holdját 6-nál többször megtámadni 24 órán belül. Ez a szabály vonatkozik a hold megsemmisítésre irányuló küldetésekre is. Kémszondákkal és bolygóközi rakétákkal végzett támadások nem számítanak bele a zúzásba.


  A fórumon (http://board.ogame.hu) kihirdetett különleges univerzumokban ez a szabály módosítható vagy felülbírálható. Ha ilyen módosulás vagy felülbírálás történik, az a fórumon kifejezetten jelezve van.


  A zúzás akkor engedélyezett, ha a Szövetséged háborúban áll egy másik Szövetséggel. A háborút ki kell hirdetni az OGame fórumon, annak megfelelő részlegében a fórum külön szabályainak betartásával.


  ~ Azok a támadó flották amik teljesen megsemmisülnek, nem számítanak bele a zúzásba.
  ~ Minden hold megsemmisítés küldetés beleszámít a zúzásba, függetlenül a csata eredményétől.
  ~ A 2-szeres sebességű szervereken 12 órában lehet 6-szor támadni, egy 24 órában pedig maximum 12-szer. Ha egy 12 órában 7-szer támad egy játékos egy másik játékos bolygóját, akkor az már zúzásnak számít.
  ~ A 3-szoros sebességű szervereken 8 órán belül lehet 6-szor támadni, 24 órán belül 18-szor. Ha egy 8 órában 7-szer támad egy játékos egy másik játékos bolygóját, akkor az már zúzásnak számít.
  ~ Az olyan univerzumokban, ahol a kémszondák képesek nyersanyagot szállítani, a támadások azokkal beleszámítanak a zúzásba. Ez egy kivétel az általános szabály alól.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 3 times, last by Gurat ().

 • 5. Tápolás (Pushing)

  Nem megengedett igazságtalan profitra szert tenni gyengébb játékostól nyersanyagok formájában.
  A Pushing többek között ezt jelenti: gyengébb játékos küld nyersanyagot vagy játékbeli értéket egy erősebb játékosnak, amit az erősebb játékos nem térít meg.
  Játékosok közötti kereskedés, roncsgyűjtés segítség, ACS "zsákmány" felosztások 72 órán belül végbe kell hogy menjenek. Minden kivétel (például fejvadászat, ACS zsákmány felosztás, betakarítás segítség..) esetében értesíteni kell a Játék Operátor(oka)t a Támogatási Felületen: http://support.ogame.hu


  ~ Amikor egy hozzáférés tiltás (tápolás/pushing okán) véget ér, a nyersanyagot amit a "tápoló" felhasználó küldött vissza kell küldeni vagy a Játék Operátorral/Operátorokkal megegyezett módon kell visszaküldeni.
  ~ Azok a kereskedések amik nem felelnek meg az alábbi arányoknak, "pushing"-nak számítanak:
  3:2:1 Ahol egy egység deutérium két egység kristályt vagy három egység fémet ér.
  2:1:1 Ahol egy egység deutérium egy egység kristályt vagy két egység fémet ér.
  Ezek a kereskedői arányok minden OGame.hu univerzumra érvényesek.
  ~ Ha vártan vagy váratlanul kapsz nyersanyagot egy gyengébb játékostól, azt nem tarthatod meg. A nyersanyag érkezése után 72 órával az "pushing"-nak számít. Tehát ezen időn belül a nyersanyagot vissza kell küldeni annak a játékosnak aki küldte azt neked vagy kapcsolatba kell lépni a Játék Operátorral/Operátorokkal és megbeszélni egy megoldást a helyzetre.


  Roncsgyűjtés segítség és ACS felosztások:
  ~ Minden olyan esetben ahol a gyengébb játékos küldene nyersanyagot az erősebbnek, értesíteni kell a Játék Operátor(oka)t a Játék Támogatás felületen. Ajánlott ezt megtenni már az ACS küldetés vége után közvetlenül.
  ~ Az ACS felosztást a játékosok döntik el hogy ki milyen arányban kaphat belőle nyersanyagot, feltéve hogy minden megjelölt játékos résztvett az ACS küldetésben és az arányok viszonylag igazságosak, figyelembe véve a résztvevők játékbeli érték hozzájárulását (hajók, veszteségek).
  ~ A bejelentésnek tartalmaznia kell hogy ki, kinek, mennyi nyersanyagot küld.
  ~ Olyan elosztások ahol csak erősebb játékos küldene nyersanyagot gyengébbnek, nem bejelentés kötelesek.


  Fejvadászat:
  ~ A Játék Operátor(ok) jóváhagyása nélkül nem történhet fejvadászat és a kifizetés csak a fejvadászat feltételeinek teljesülése után történhet meg.


  Holdesélyek:
  ~ Minden olyan "holdlövési" játékbeli manőver/tevékenység esetén értesíteni kell a Játék Operátor(oka)t, ahol a gyengébb játékos küldene a holdlövés előtt/után nyersanyagot az erősebb játékosnak. Például: A gyengébb játékosnak "lő holdat" a nagyobb játékos, és a gyengébb játékos meg szeretné téríteni az erősebb játékos kárát.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 6. Hiba kihasználás és script sasználat

  Egy hiba kihasználása bárkinek igazságtalan előny szerzés céljából vagy szándékosan nem jelenteni egy hibát szigorúan tilos. Tilos olyan program használata, ami egy "interface" a játékos és a játék között. Szintén tiltott az egy játékoscsoport számára rosszindulatú szándékkal automatikusan generált információ bármilyen más formája is.


  A kivételek a játék fórumán listázva vannak.


  ~ Szándékosan "lag" okozása más játékos(ok) számára a játék szerveren bármilyen módon hiba kihasználásnak minősül. Bármilyen módszer alkalmazása mely megakadályozhat egy másik játékost a flottájának kiküldésében, visszahívásában vagy azt lassíthatja, tilos.
  ~ Felhasználói fiók vakáció módjának aktiválása, miközben a felhasználói fiókból kiinduló flották mozgásban vannak, hiba kihasználsnak minősül.
  ~ Botok, makrók, automatizált scriptek stb. Script használatnak minősülnek, kivéve ha azok kifejezetten engedélyezettek a Gameforge által.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 7. Valós Fenyegetések

  Utalás vagy kijelentés más játékos, csapattag, Gameforge alkalmazott vagy bármi más személy aki kapcsolatban lehet a játék szolgáltatással felkeresésére és bántalmazására, nem megengedett.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 8. Sértések és Spam

  Bármilyen sértés vagy spam nem megengedett.


  ~ Bármi ami más személy integritását sértheti azáltal hogy azt elfogadhatatlan minőségűnek titulálja, nem megengedett.
  ~ Az alapvető morális határokat a Játék Támogatás csapattagjai szabják meg.
  ~ A tartalom cenzúrázva és büntetve lehet ideiglenes vagy végleges hozzáférés tiltással. Az ilyen esetekben az utolsó szó a Játék Támogatásé.
  ~ Bármi olyan kísérlet/cselekedet/módszer alkalmazása ami egy másik felhasználó felhasználói felületét blokkolja vagy jelentősen korlátozza használhatóságát, nem engedélyezett. Ez vonatkozik például az alábbiakra:
  Személyes üzenet spam; Kémkedés spam; Áttekintés spam; Más játékok vagy tartalmak reklámozása
  ~ Áttekintés spam-nek vehető az, ha sok küldetéssel (támadás, kémkedés, szállítás, stb) elhalmozza a célpontot hogy ne vegyen észre egy bizonyos támadást a sok közül.
  ~ Áttekintés spam-nek minősül ha egy vagy több indokolatlanul (vagy egyértelműen elhanyagolható indokkal) hosszú időtartamú támadó jellegű küldetést indít vagy folytat.
  ~ Szintén a játékos áttekintését zavarhatja a túlzottan nagy/kicsi betűméret/tartalom használata. Ez nem engedélyezett.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 9. Nyelv

  A játék kiadója fenntartja a jogot arra, hogy kizárjon olyan játékosokat, akik nem beszélik a játék megfelelő, helyi nyelvét (pl. játékban, fórumon és hivatalos IRC chat-szobákban). Az egyéb engedélyezett nyelvek listája (ha van ilyen) megtalálható a hivatalos játék fórumon.


  ~ Az OGame.hu játék hivatalos nyelve a Magyar és az Angol.
  ~ A személyes üzenetekben, szövetségi oldalakon, szövetség jelentkezési űrlapon, körüzenetekben csak Magyar és/vagy Angol nyelvet lehet használni.
  ~ A felhasználói fiókok nevében, bolygók nevében, szövetség nevekben és szövetség rövidítésekben kizárólag az alábbi karakterek megengedettek:
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  a á b c d e é f g h i í j k l m n o ó ö ő p q r s t u ú ü ű v w x y z
  A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö Ő P Q R S T U Ú Ü Ű V W X Y Z
  szóközök ( ) / aláhúzások (_) / kötőjelek (-), ezek nem a szó végén vagy elején, nem több egynél egy sorban, nem több mint 3 összesen

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 10. Szabályok Megsértése

  Bármely szabálysértés büntethető figyelmeztetéssel, ideiglenes vagy végleges hozzáférés tiltással.
  A büntetések időtartamát és tipusát a Játék Operátor(ok) határozza/-zák meg, velük lehet kapcsolatba lépni a tiltások esetén.


  Szabályok Kihasználása:
  ~ Bármilyen kísérlet, mód arra hogy igazságtalan előnyre tegyen szert a játékos azáltal hogy egy (vagy több) csapattag döntését manipulálja, nem megengedett.
  ~ Szabályok kihasználása vonatkozik de nem korlátozott a következőkre: Üzenetek küldése kifejezetten vakáció móddal egybekötött tiltás büntetés elérése érdekében; Csapattagnak kiadni magát függetlenül attól hogy ezzel van-e valami célja vagy nincs.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 3 times, last by Gurat ().

 • 12. Kivételek

  A játék közösség vezetősége (community management) fenntartja a jogot arra, hogy kivételeket jelentsen ki ezek alól a szabályok alól. Ezek speciális esetekben (például: eventek, rendezvények) fordulhatnak elő. A játékosok érintett csoportja értesítve lesz abban az esetben ha ilyenre sor kerül.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().

 • 13. Proxy Használat

  A proxy vagy bármi más mód használata arra, hogy a játékos valódi azonosítóját (IP cím, MAC cím) elrejtse a játék szervere elől, nem megengedett.
  A proxy használata csak abban az esetben engedélyezett ha ez szükséges ahhoz hogy a játékos és a játék között létrejöjjön a kapcsolat és ez más módon nem valósítható meg. Az ilyen esetekben a proxy használat előtt értesíteni kell a Játék Operátor(oka)t. Ez magában foglalja a normál és "vészhelyzeti" eseteket is.

  qbf8sdvpqmejknrd7olo.gif

  The post was edited 2 times, last by Gurat ().