Folyamatos alien támadások?

  • Valamilyen event van, vagy csak az emelkedő pontszámaim vagy a bandita scoreomnak köszönhetem, hogy az expedícióim folyamatos alien támadás alatt vannak? Ma 4 x 3 expedíciót küldtem ki, és mind a négy alkalommal alienek támadtak meg. Az utóbbi időkben (1-2 hete) kalózokat szinte már nem is látok. Kezd az egész expedíció dolog deficites lenni. Valakinek valami magyarázat a "balszerencsén" kívül? Ennyiszer nem jöhet be a 2.6%


  • én nem vagyok nagy expis, de azt észrevettem, hogy ha 1 nap többször mész 1 helyre, akkor már nem igazán ad semmit, csak támadnak a kalózok, alienek, vagy meghibásodik valami...
    de ha felváltva mindig más szomszédos rendszerbe mész, általában sikeres lesz az expi.... én legalábbis így vettem észre.

    "A borsodi bőrálarcos gyilkos nem felejt, és egyenként vadássza le az árulókat! "

  • Minden rendszer 16. "bolygója" a mélyűr, 10 használatig teljes értékű esélyeket ad arra, hogy találj valamit, utána kezd kimerülni. Ezért kell az expedíciós flottáddal küldeni egy kémszondát, hogy megkapd a jelentést, hogy mi a státusza annak a helynek, amit épp felfedezel.


    Ha egy ilyen üzenetet kapsz, hogy "kommunikációs tiszt naplóbejegyzése: Nagyon jó érzés elsőnek lenni, akik felderítetlen szektoban utaznak." akkor nyugodtan használhatod ugyanazt a 16-os helyet az adott rendszerben, mert még maximális esélyed van arra, hogy találj valamit. Én 3 rendszert szoktam folyamatosan expedícióztatni, mert így sosem merülnek ki. 24 óránként "újratöltődnek", ergo nem is kell távolabbra menni, max ha sűrű körzetben laksz.