Kérdések Szabályzat - OLVASD EL MIELŐTT ÍRNÁL

 • Olvasd el mielőtt post-olnál!  Használd a keresőt mielőtt hozzászólnál/új témát nyitnál!


  - Ha a kérdésed már meg lett válaszolva egyszer akkor ne nyiss új témát azzal kapcsolatban. Továbbá hamarosan lesznek lefordított tutorial-ok és GYIK-ok melyekben részletesen meg fogsz találni alapinformációkat, és fontosabb információkat is.


  Amikor kérdést teszel föl


  - Célratörő címet adj meg a témának. Tehát ne ilyet hogy "segíts pls", hanem olyat ami megjelöli a kérdésed témáját. Például "hajóépítés". Az ilyenek segíthetnek másoknak akik később ugyanarra a kérdésre keresnék a választ a Keresőt használva. Azok a témák melyek ennek a pontnak nem felelnek meg, - amint egy moderátor észreveszi őket - le lesznek zárva!
  - Fogalmazd meg egyértelműen és velősen a kérdésedet hogy megkönnyítsd az esetleges válaszadók dolgát.


  Válaszadásnál


  - Mielőtt hozzászólsz egy témához előbb olvasd el a témában elhangzottakat, vagyis minden kérdést és választ az elejétől a végéig, hogy biztos ne válaszolj meg olyasmit ami már azelőtt meg lett válaszolva abban a témában.
  - Amikor egy kérdést megválaszolsz, csak a kérdésre válaszolj. Kitérőket tehetsz az adott témán belül, de a témáról teljesen letérni nemszabad. Off-topic-ot nem toleráljuk. Az olyan téma amiben sok off-topic hozzászólás van lezárásra kerül. Továbbá az spam-ekért figyelmeztetés jár (pl.: "Nem tudom"). Mert az ilyen hozzászólásoknak semmi haszna, és akár post-hunting-nak is tekinthetők. Valamint a "kevesebb mint 3 szó" szabály itt is érvényes. Beleértendő itt az is ha csak idézetet teszel be a hozzászólásodba.


  - Hogyha egy téma 2 vagy annál több oldalas akkor feltételezhetően a kérdés/felelek-ből beszélgetés lett, és ha ez bebizonyosodik, vagy ha a felhasználók letértek a témáról (off-topic) akkor a téma lezárásra kerül, és akár figyelmeztetések is ki lesznek osztva.


  Moderátorok


  - A moderátorok jogosultak arra hogy lezárjanak egy témát ha úgy ítélik meg hogy a kérdés meg lett válaszolva minden tekintetben, vagy ha off-topic alakult ki a témában vagy ha túl sok spam van a témában.
  - Ha egy moderátor lezár egy témát és te úgy gondolod hogy ez "idő előtt" vagy szabálytalanul történt, lépj kapcsolatba a moderátorral aki lezárta a témát, és ne kezdj ugyanarról új témát.


  - Természetesen a Fórum Szabályzat itt is érvényes.


  - Ha bármi problémád van a fentiekkel kapcsolatban, lépj kapcsolatba egy moderátorral.


  Minden jót!