Fórum Szabályzat

 • OGame.hu Fórum Szabályzat  - Egy személy csak egy felhasználónevet regisztrálhat. Ha egy háztartásból többen szeretnék használni a fórumot, akkor erre előre engedélyt kell kérni a Fórum Adminisztrátortól (BA).
  (vagyis ha bármilyen körülmények között Ip egyezés léphet fel közted és másik játékos között, ami lehet egyazon háztartásban, udvartartásban, településen, kollégiumban, netkávézóban, WiFi elérésekben, belvárosi és távolsági buszokon, irodaházakban, vállalatokban, munkatáborokban, gyártókomplexumok szalagsora melletti terminálokon, börtönökben, olajfúró tornyokon, interkontinentális szállítóhajókon, repülőgépeken, diesel- vagy nukleáris meghajtású tengeralattjárókon, föld körüli orbitális pályán keringő űrállomáson és vagy a naprendszeren kívüli egyéb mélyűri állomásokon, beleértve a rendszeres vagy rendszertelen IP egyezést, néha haveroknál belépést épp közös buli esetén vagy csak spontán ottlét alkalmával, kitiltott állapotban a haver accountjának használatát - ami persze tiltott - másnak való beszólás végett a haver accountjának használata a saját helyett esetén - ez is tiltott - néha látott 43.-ik unokatesó ritkán belépését. Továbbá a bejelentést meg kell tenni akkor is ha az adott IP-ről kettő vagy több személy léphet fel szabályos váratlan körülmények esetén is, ha az adott játékoson kívül fellép (külön accounttal) a testvér, a szülők, a nagyszülők, a közeli és/vagy távoli unokatestvérek, fogadott és fogadatlan testvérek, haver, cimbora, koma, pajtás, barát, barátnő, szerető, kutya, macska, egér, házinyúl, diadém motmot (van ilyen) beosztott, főnök, al és fővállalkozó, al és főbérlő, vagyis az égvilágon bármiféle belépés mástól is az adott IP-n.)


  Az ilyen bejelentéseket a jegyrendszeren (http://support.ogame.hu/index.php?page=home&m=0) lehet (kell) megtenni, mielőtt aktívan használni kezdenétek a közös IP-ről való fórumaccountokat. A kérelmeket a BA (Hinata) fogja elbírálni és engedélyezni. A távollétében illetve ráérős idejében a BA helyett az SMOD-nak is, vagyis jelen fórumszabályzat pillanatában Basshunternek, felhatalmazása van ezen bejelentések elbírálására és engedélyezésére (vagy tiltására).


  - Évente egyszer van lehetőséged a fórumneved megváltoztatására. Ezt a profilodban tudod megcsinálni.


  - Az OGame.hu csapat tagjai fenntartják a jogot arra, hogy figyelmeztessenek, cenzúrázzanak és kitiltsák azokat a Felhasználókat akik nem követik a szabályokat. Súlyos esetekben, amiket a Csapat egyénileg bírál el, a szabálytalankodó Felhasználót a játékból és a chatről (IRC) is kitilthatják; ez a chat-en való szabálytalankodásra is vonatkozhat. A szabályok a hozzászólásokra és személyes üzenetekre (PM) is vonatkoznak. A teljes fórum bele van foglalva az OGame Feltételeibe, vagyis a német törvények vonatkoznak a fórum egészére. Az OGame.hu Csapat tagjai nem felelősek azokért a hozzászólásokért, amik másolásvédett (azaz védjegy alatt álló) képeket és linkeket tartalmaznak.


  - A fórum és a teljes OGame.hu nyelve a magyar. Más nyelvet a fórumon sehol nem szabad használni. A nem magyar üzenetekét végleges kitiltás jár!
  Ezzel kapcsolatos moderálási elveink:


  • általánosan: véglegesen tiltunk olyan hozzászólásért ami nem magyarul van írva

  • ha a hozzászólásban az ogamehez kapcsolódó nem magyar kifejezések rövidítések vannak azért nem figyelmeztetünk (pl: fs, fleetsave, bs, battleship)

  • ha a hozzászólásban a köznyelvben használt idegennyelvű kifejezések, rövidítések vannak, azért nem figyelmeztetünk (pl: oh, my god; lol; glotr; ok), de a hozzászólás egyébként magyarul van és a tartalma egyértelmű, kivétel ez alól a trágárkodások és provokálásnak szánt ilyen jellegű beszúrások

  • nem figyelmeztetünk az avataron, aláíráson szereplő kifejezésekért, ha azok nem sértőek, provokatívak

  • nem figyelmeztetünk a hozzászólásokba beszúrt képeken szereplő nem magyar szövegekért, akkor ha a képek tartalma azok nélkül is egyértelmű és érthető /kivétel ha sértő, provokatív a szöveg/

  • nem figyelmeztetünk idegennyelvű idézetek miatt, ha szerepel mellettük a magyar fordítása

  • nem figyelmeztetünk nem magyar nick nevekért, szövetségnevekért

  • minden esetben figyelembe vesszük a fórumozó magatartását, és a szándékát a hozzászólásának


  - Tilos pornográf, szélsőpolitikai, morálisan veszélyes, törvényellenes, törvény szerint fenyegetésnek minősülő tartalmat és linkeket hozzászólásban vagy bármilyen más formában feltenni. Továbbá kulcsokat, hack-eket, feltört vagy más illegális tartalmat, illegális letöltő oldalakat ("warez") feltenni.


  - Személyes üzenetet illetve beszélgetést hozzászólásban feltenni annak résztvevő(inek) beleegyezése nélkül. Ez a kikötés nem csak OGame és fórum személyes üzenetekre, hanem nem OGame-mel kapcsolatos kommunikációs formára is értendő, például MSN, IRC, AIM ,jegyredszer.
  A privát üzenet kirakásával egy időben fel kell tüntetni, hogy a beszélgetés résztvevője bele egyezett annak kirakásába.


  - Tilos a fórumtémák offolása, azaz olyan hozzászólásokat írni, amik nem az adott témához tartoznak.
  ( Ha a hozzászólás egyáltalán nem kapcsolódik a témához - semmi de semmi képen, még egy fél mondattal sem, - akkor offnak minősül )


  - Tilos a moderátorok nem hivatalos segítése,azaz úgy írni, hozzászólni mintha moderátor lennél. Illetve az általuk használt íráskép (Ennek a formának!) a használata, és tilos beleszerkeszteni egy moderátor által adott figyelmeztetésbe, illetve abba a hozzászólásba amit figyelmeztetett.


  Például: A témát kérem zárni: xy


  - Tilos a témákat "Bump"-olni, azaz csak azért hozzászólni, hogy a téma az első oldalra kerüljön egy friss hozzászólással. És tilos duplapostolni, azaz kétszer egymás után hozzászólni (amit még mondani szeretnél szerkeszd bele az előző hozzászólásodba), a két hozzászólásod között teljen el minimum 24 óra.
  Bump: 1 hónapnál régebbi csata kommentálása Bumpnak minősül
  Duplapost: Tilos 24 órán belül egymást követő hozzászólást írni. A 24 órás kritérium azonban csak akkor él, ha az első hozzászólásodat nem követi egy másik felhasználó által írt hozzászólás. Ha a hozzászólásodat követi egy másik felhasználó hozzászólása, nem kell figyelembe venni a 24 órás kritériumot.  - Tilos spamelni (minden hozzászólást ami nincs 4 szó spamnak tekintünk!). Tilos a smile spam, azaz nem szabad hangulat jelek tömegét használni a hozzászólásban (maximum 10 db használható).

  Hosszabb hozzászólásnál minden 2. mondat után 1 smile engedélyezett. ( 50 értelmes szó minősül hosszúnak )  - Tilos 5 képnél többet használni egy hozzászóláshoz; kivétel, ha valaki csatát tesz fel, ott a résztvevők száma +1 a megengedett. A használt képek mérete maximum 640x480 pixel lehet.


  - Tilos a hozzászólás vadászat. Azaz csak azért hozzászólni feleslegesen, hogy a "fórumrangot" növeljük. Ha hozzászólsz annak legyen tartalma is! Ha egy időben több témához ugyanazt a semmitmondó tartalmú megjegyzést teszed azt figyelmeztetjük (pl ha beírod több csatához is, hogy: "Gratulálok nagyon szép csata , örülök neki!").


  - Tilos a sértegetés, trágárkodás, közönséges beszéd a fórumon, és tilos ilyen tartalom belinkelése is.


  - Tilos más fórumozók idegesítése, provokálása, veszekedés szítása.
  A veszekedés szítás nem egyelő az élcelődéssel. Ezen a szabálypont életbeléptetésének megítélése a board team feladata.


  - Tilos OGame játékbeli koordináták írása/megadása hozzászólásban, akár a felhasználóé, akár másé.


  - Tilos nemGameForge által birtokolt böngésző alapú játék reklámozása és linkelése. Ugyanez vonatkozik az úgynevezett tolvaj játékokra (harapólink, toborzólink, stb), amik célja az, hogy egy linkre való klikkeléssel előnyhöz juss (a GF játékoké is!).


  - Tilos a fórumon haszonszerzés céljából reklámozni, ilyen oldalt belinkelni.


  - Nem szabad kitiltott felhasználók nevében hozzászólást írni, csatáját feltenni ha nem vettél részt benne.


  - Tilos Fórum/Ogame Csapattag megszemélyesítése. Beleértendő a felhasználónév, avatar, aláírás, stb.


  - Tilos a jelentés (Report) gombbal való visszaélés/fölösleges használata. Arra vonatkozóan ha a Felhasználó használja a "jelentés" gombot, holott egyértelmű hogy nem történt szabálytalanság.


  - Tilos bármilyen témát/kérelmet felhozni kitiltott Felhasználóval kapcsolatban a fórumon vagy IRC-n. Ilyennel kapcsolatban a csapattagok csak privát ( jegyrendszeren ) adhatnak felvilágosítást és csak annak aki tiltva van.


  - Aláírások:
  Az aláírásban elhelyezett képek mérete nem haladhatja meg a következőket:
  Magasság: 100 pixel
  Szélesség: 500 pixel
  -vagy-
  Magasság: 150 pixel
  Szélesség: 450 pixel
  A kép egyik esetben sem haladhatja meg a 150 KB-ot.
  Nem megengedett a szabályok kihasználására vagy megkerülésére való próbálkozás, például képet beszúrni a hozzászólás végére, ami hasonlít az aláírásban elhelyezett képre, hogy az nagyobbnak tűnjön.
  Ogame Csapattagoknak - Adminisztrátori beleegyezéssel - lehet nagyobb aláírásuk.


  - Minden egyes fórumhasználónak követnie kell a szabályokat. Ha úgy érzed, jogtalanul figyelmeztettek, először lépj kapcsolatba a moderátorral (MOD), aki figyelmeztetett. Ha nem vagy elégedett, lépj kapcsolatba a Fő-moderátorral (SMOD), aki az előbbi moderátor csapatfőnöke. Ha még mindig nem vagy elégedett, beszélj a Fórum Adminisztrátorral (BA). A Fórum Adminisztrátor szava már végleges az ilyen esetekben. Ugyanez vonatkozik arra, ha bezárják a témádat. Továbbá ne nyiss meg olyan témát ami már egyszer meg lett nyitva. Ennek szűrésére használd a keresést.


  - Többszöri figyelmeztetés a fórumról való kitiltáshoz vezethet. Minden ilyen esetet egyénileg vizsgálunk át. Újraregisztrálás más felhasználóként egy időleges tiltás alatt végleges kitiltáshoz vezet. Súlyos esetekben figyelmeztetés nélküli kitiltás eszközölhető.


  - A Fórum csapat tagjait elérheted Személyes üzenet (PM) formájában itt a fórumon. Küldhetsz nekik e-mailt, esetleg megkeresheted őket IRC-n. De itt csak tájékoztató jelleggel kérhetsz tőlük információt. Ha szeretnél valamire engedélyt kérni, vagy reklamálni egy esetleges tiltás miatt azt a support ( http://support.ogame.hu/ ) rendszeren keresztül teheted meg!


  - Fórum Adminisztrátorok és Fő-moderátorok (vészhelyzetben) kitilthatnak felhasználót, megváltoztathatják a Fórum rangot és a felhasználónevet.
  - Fő-moderátorokat a Fórum Adminisztrátornál lehet kritizálni.
  - Fórum Adminisztrátorokat másik Fórum Adminisztrátornál, illetve a Team Menedzsernél (TM) lehet kritizálni.  Büntetések a szabályzat megszegéséért:


  Néhány szabályzati pont megszegése azonnali végleges kitiltást von maga után. Ezek a következők:
  - kitiltott felhasználó újra regisztrálja magát más név használatával a BA engedélye nélkül, illetve az engedély nélküli multi regisztrációk
  - nem magyar nyelvű üzenet
  - Pornográf, szélsőpolitikai, morálisan veszélyes... pont megszegése
  - Személyes üzenetet illetve beszélgetést hozzászólásban feltenni annak résztvevő(inek) beleegyezése nélkül.
  - Fórum/Ogame Csapattag megszemélyesítése.  - Nem GameForge által birtokolt böngésző alapú játék reklámozása és linkelése esetén első alkalommal 14 nap kitiltás, második alkalommal végleges. (ez nem játékonként, hanem összesen számít)


  A többi szabályzati pont megszegése figyelmeztetést von maga után. Bizonyos számú figyelmeztetés összegyűlése után meghatározott mértékű büntetés következik az alábbiak szerint:


  3 pont: 1 nap ban
  6 pont: 3 nap ban
  9 pont: 7 nap ban
  12 pont: 14 nap ban
  15 pont: 21 nap ban
  18 pont: 30 nap ban
  20 pont: végleges kitiltás


  Ha egy hozzászólásban több szabályzati pont is megszegésre kerül, akkor a szégyenfalon és a felhasználó adatlapján csak 1 figyelmeztetés kerül feltüntetésre (Többszörös figyelmeztetés indokkal),
  de a figyelmeztetés megjegyzéseinél az összes feltüntetésre kerül és az ott meghatározott figyelmeztetés szám kerül beszámításra.  Magyarul aki 8 alkalommal megszegi a szabályzatot, az végleges kitiltást kap érte.
  ( Fentebbi szabály módosítás értelmében akinek kigyűlik a 20 pont )


  A Fórum adminisztrátor súlyos esetekben kérhet ingame kitiltást is a fórumozóra. Általános alapelv, hogy tiltást olyan esetekben kérünk, ahol a fórumról való végleges tiltás "nem használt", illetve ha nagyon súlyos a szabálysértés. Az ilyen tiltások mértéke a Fórum Adminisztrátor hatásköre.
  Ilyen esetek például a következők:
  - engedély nélküli újraregisztrálás (általában 7 nap vakációval, súlyos esetekben végleges kitiltás is lehet!)
  - nagyon durva sértegetés, provokálás
  - Csapat tagok inzultálása, fenyegetése


  Ha a Fórum Admin úgy ítéli akkor a kitiltás mértéke eltérhet a megszokottaktól!


  Fórum account törlése: Törlés kérhető fórum accountra a jegyrendszeren keresztül a Board admintól. Ezt követően azonban - mintha végleges tiltás lenne a felhasználón - fél évig nem regisztrálhat újra.


  Ha valaki a fórumról végleg kitiltásra került, akkor a kitiltása után 6 hónapra kérhet engedélyt újra regisztrációra a Fórum Admintól (BA).

 • Ogame Diplomácia részleg szabályzat


  Mint mindenhol, a Fórum Szabályzat itt is érvényben van.


  Röviden, mi való ebbe a részlegbe:


  - Háború/hadüzenet és ehhez tartozó CR téma
  - Szövetség bemutató témák
  - Szövetség tagokat keres (a szövetség bemutató témába)
  - Szövetség szövetségeseket/megnemtámadási... stb diplomáciai kapcsolatot keres más szövetségekkel (a szövetség bemutató témába vagy a gyűjtő témába)
  - Játékosok szövetséget keresnek hogy csatlakozzanak valahova (a gyűjtő témába)
  /Minden mást az Univerzum általános beszélgetések témában lehet megbeszélni./


  Az idetartozó moderátor(ok) diplomáciai összeköttetőként/bíróként is működnek, ebből következően fenntartják a jogot arra hogy a hozzászólások alapján mit hogy ítéljenek meg és hogy kit/kiket figyelmeztessenek ha ennek szükségét látják. Belátásuk szerint bezárhatnak témákat, megadva eme intézkedésük okát. Hogyha ezzel kapcsolatban további magyarázatra van szükséged, küldj PM-et az adott moderátornak. A moderátor(ok) feladata itt tehát az hogy fenntartsák a diplomáciai környezetet és ügyeljenek arra hogy erről ne térjen le a részleg.  Szövetség bemutatása


  Tedd ki a statisztikai adatokat
  - Rang (pontok/flotta/kutatás)
  - tagok száma
  - a top50/top100-ban lévő tagok száma
  - maximális tagszám/férőhely


  Információt a diplomáciai egyezményekről
  - szövetségesek
  - Megnemtámadási egyezmények
  - Kereskedelmi egyezmények
  - Kölcsönös védelmi egyezmények
  - Kölcsönös ellenséges egyezmények


  További szabályok:
  - Csak egy bemutatási téma megengedett szövetségenként.
  - A bemutató témának címében benne kell lennie a szövetség neve (vagy rövidítése) - ha nem tartalmazza akkor a téma le lesz zárva.
  - Hogyha csatlakoznál egy adott szövetséghez akkor az ügyben a szövetség vezetőjének küldjél PM-et vagy játékon belüli üzenetet. Az olyan hozzászólások mint "Én jelentkezek ebbe a szövibe!" spam-ként lesznek kezelve.
  - Olyan hozzászólások mint "Sok szerencsét..." szintén spam-ként lesznek kezelve.
  - Felmerülő kérdések/válaszok az adott szövetséggel kapcsolatban - kitéve hozzászólásként - megengedettek.  Háborúk


  - Ahhoz hogy egy háború érvényes/hivatalos legyen, muszáj ebben a részlegben lennie a hadüzenet témának.
  - Hadat üzenhet egy szövetség egy másik szövetségnek. Egy szövetség több szövetségnek (ebben az esetben csak az általános téma lehet egy a cr-eket külön kell kezelni és külön kell számolni a veszteségeket!). Illetve hadat üzenhet egy játékos egy szövetségnek.
  - Egy szövetség maximum 10 másik szövetség ellen indíthat háborút (wing-ek külön szövetségnek számítanak). Ez megoldható akár tíz külön témában, vagy egy általános témában (de mindig külön CR -ekkel!). Viszont az lehetséges, hogy akár húsz szövetség kezdjen háborút egy ellen, mert az mind 1-1 ellen van a kezdeményezők szempontjából. Tehát ez a szabály (hogy egy szövetség csak tíz másik ellen maximum) csak a kezdeményező félre vonatkozik.
  - Egy szövetség nem kezdhet háborút egyetlen játékos ellen; játékos nem kezdhet háborút egy másik játékos ellen.
  - Egy háború hivatalos/érvényes anélkül hogy az ellenséges fél (amely ellen indították a háborút) beleegyezne a háborúba.
  - Ha egyetlen játékos akar háborút indítani, akkor annak nem szabad egy szövetség tagjának lenni. Ha egy játékos tagja egy szövetségnek amelyben ő az egyedüli tag, akkor is meg kell szüntetnie azt a szövetséget és azután megkezdeni a háborút.
  - A háború a téma megnyitásával egy időben el is kezdődik, de a szabályok értelmében a "zúzás szabály" csak 12 órával később tekinthető semmisnek.


  Milyen háborút lehet indítani?
  - Általános háború: nincs semmilyen korlát (idő, veszteség), csak a veszteségek számítanak (flotta, védelem). Ez a háború általában akkor ér véget ha a felek megegyeznek a befejezésben.
  - Időkorlátos háború: a harc egy megadott időpontig tart.
  - Veszteség korlátos háború: a harc egy megadott veszteség eléréséig tart.
  - "Verseny": amikor a két szövetség nem abban versenyez, hogy egymást támadják, hanem más célt tűznek ki. Pl: Ki tud több HoF csatát csinálni egy időn belül, ki tud több nyersanyagot összerabolni egy időn belül. Ilyen háborúhoz - mivel ez sok lehetőséget tart magában - mindig kérni kell a BA engedélyét. Ezekben a háborúkban a zúzás szabály mindig érvényben marad, mert nem közvetlen harc a résztvevők között!
  - A háború feltételeit a kihívó fél szabja meg (vagy közösen megegyeznek). A fenti lehetőségek szabadon variálhatók (lehet pl idő és/vagy veszteség korlát is).
  - A kihívó megadhat minimum értéket a veszteségre, ami a háborúba beszámít pl: csak az 500k összes veszteség/okozott kár feletti csaták, vagy a minimum 500k rabolt nyersanyag feletti csaták számítanak csak.


  Háború/hadüzenet témák:
  - Hogy szabályosan megkezd a háborút, ahhoz először is a téma címének a következőképpen kell kinéznie "[játékos/szövetség] vs [szövetség(ek)]". A címnek a kezdeményező fél nevével kell hogy kezdődjön. Hogyha két szövetséges szövetség akar kezdeni háborút egy másik szövetség ellen akkor külön témát kell nyitniuk.
  - A téma nyitónak meg kell adnia, hogy pontosan milyen háborút szeretne kezdeményezni. Meg kel adnia (ha vannak) a háború korlátait. Fel kell tüntetni az összes résztvevő szövetség pontos és teljes nevét, statisztikai adatait.
  - Hogyha olyan korán indítanál háborút hogy még az univerzumod fórum részlegei sem nyíltak meg akkor a háborúd nem lesz hivatalos/érvényes, tehát a "zúzás szabály" ugyanúgy érvényben lesz, és a GO-ok ennek megfelelően végezni fogják a munkájukat. Általában két héttel az univerzumkezdés után nyílnak meg az adott univerzum fórumrészlegei.


  Csak CR (csata jelentés) témák:
  - A "csak CR" témák a háború témák velejárója, tehát egy megnyitott háború témának kell lennie előbb hogy egy ilyen téma nyílhasson.
  - A címnek a következőképpen kell kinéznie: [Kihívó játékos/ Szövetség] vs [Kihívott szövetség].
  - Minden ebben lévő hozzászólásnak (kivéve az első post-ot) tartalmaznia kell legalább egy CR-t (akár többet is tartalmazhat, de mindegyiknek a háborúra kell hogy vonatkozzon). Bármilyen hozzászólás CR nélkül vagy nem a háborúhoz kapcsolódó CR-el spam ebben a témában.
  - IPM (interplanetary missile - bolygóközi rakéta) támadásokról való jelentések itt megengedettek. Ezeknek tartalmazniuk kell a támadás előtti védelmet és a támadás utáni védelmet, illetve a felhasznált rakéták számát.
  - Olyan támadások viszont ahol nulla azaz a háborúba be nem számítható veszteség lett okozva/elszenvedve, spam-nek fognak számítani.
  - Többszöri támadások ugyanarra a célpontra/bolygóra - az első/főcsata után a többit röviden, csak a csata eredményét kiírva lehet megjeleníteni - a téma oldal függőleges túlnyújtásának elkerülése végett.
  - Háborúban felbérelt fejvadászoknak ki kell tenniük a CR-jük elé hogy ők nem tagjai az adott szövetségnek.


  Mikor ér véget a háború?
  - Egy általános háború akkor ér véget ha az egyik fél/szövetség nevet nem változtat, megszűnik, vagy a résztvevő szövetségek vezetői meg nem egyeznek a háború befejezésében.
  - A korlátos háborúk akkor érnek véget ha a kezdéskor megadott veszteség/időkorlát el lett érve, vagy a résztvevő szövetségek megegyeznek a háború befejezésében.
  - Hogy a háborúnak "hivatalosan" is véget vess, ahhoz elég a háború témájába ezt kérnie a téma nyitónak. Ne nyiss új témát, hogy véget ért a háború. Továbbá küldhetsz az adott moderátornak PM-et vagy jegyet, elmondván hogy a háború véget ért, így az bezárhatja a témát.
  - Tartsd észben hogy ha két hétig nem kerül új hozzászólás se a háború se a CR témába, akkor a háború érvénytelenné válik, a "zúzás szabály" újra érvényben lesz és a témák le lesznek zárva.
  - A háború véget érése után a "zúzás szabály" azonnal érvénybe lép, függetlenül a háború téma lezárásának idejétől.

 • Univerzum Általános Beszélgetések szabályok


  Ez a részleg az Univerzumokkal kapcsolatos általános beszélgetések helye.
  Azaz általános társalgónak is fel lehet fogni, és univerzumokkal kapcsolatos kérdéseket is fel lehet tenni. Minden mást, aminek van külön része a fórumon ne írj ide.
  Például a játékkal kapcsolatos általános kérdéseknek továbbra is a Segítség & Kérdések -> Játék alfórumban van a helye. Vagy a szövetségek bemutatásának is megvan a saját része.
  Olyan témákat lehet itt megbeszélni, amik nem illenek be azokba.

 • ACC csere-átadás szabályzat


  Ebben a fórumrészben lehet keresni, illetve felkínálni mások számára megunt játékbeli acc-ket.


  Minden esetben tüntesd fel a felkínált/keresett acc-hez hogy:
  - melyik univerzumban van
  - milyen helyezéssel (pontok/flotta/kutatás)
  Használd a prefixeket!
  Természetesen itt is tilos írni: kordinátákat, jelszavakat.
  Az acc-dért nem kérhetsz pénzt, sem semmilyen ellenszolgáltatást!
  Az átadás részleteit privát rendezzétek el. Ha megegyeztetek akkor minden esetben lépjetek kapcsolatba az illetékes GO-val, hogy jóváhagyja az acc átadást!
  Ha egy acc elkelt, vagy kaptál egyet, akkor jelezd az általad nyitott threadbe, hogy a moderátor zárja azt.


  A Játék Szabályok -at minden esetben tartsátok be cserék alkalmával!

 • Kereskedelmi szabályzat


  - Felhasználói fiókkat (játékos account), nyersanyagot, támadást stb., valós pénzért "eladni" szigorúan tilos.
  - Koordináták maximum 100 naprendszernyi pontossággal adhatók meg. Például ha te az 1:238:12-től szeretnél kereskedni (onnan küldenéd a nyersanyagot) azt így adhatod meg: 1:2xx:x.
  - A kereskedő játékosnak meg kell határozni az anyag mennyiségét a témájában (vagy annak címében). Illetve meg kell adnia azt hogy miért szeretné elcserélni az árut és milyen arányban.
  - Ha "holdesély cseréről" (moonchance-exchange / moonshot-trade) van szó akkor annak százalékát kell megadni. Ezeket ha létrejött az egyezség a GO-kal is egyeztetni kell jegyrendszeren keresztül!
  - A "csere/üzlet" végeztével a témakezdő játékos egy új hozzászólásban kérje a témazárást. PM küldése egy moderátornak nem szükséges.
  - Minden kereskedelmi téma le lesz zárva két hét után, ha nincs új hozzászólás, vagy ha off a téma. A témanyitó is csak abban az esetben dupla-postolhat a témában, ha annak a zárását kéri. Még le nem bonyolódott "cserék" is le lesznek zárva két hét után.
  - Van lehetőség arra, hogy aki folyamatosan kereskedik, az állandó témát nyithasson. (Pl témacímnek: Gurat vegyeskereskedése). Így nincs szükség a folyamatos témanyitásokra. De ha egy ilyen téma is 14 napig inaktív azt zárják a moderátorok!
  - Ez egy kereskedelmi részleg, nem adományozó részleg. Itt ne kérjetek ingyen anyagot!


  A Játék-szabályzatból:

 • Harc jelentés szabályzat:


  - Ide minden csata felkerülhet a játékból.
  - A prefixek használatai itt is kötelező!
  - A témák megfelelő címe: [támadó neve] vs. [védő neve]. Ha a játékosok szövetségbe tartoznak, akkor azokat (TAG-okat) is fel kell tüntetni.
  - Amit írnod kell:
  * Csak egy csata jelentés témánként! Minden ugyanarra a célpontra (ugyanarra a bolygóra rövid idővel a fő támadás után) érkező támadást rövidített formában lehet megjeleníteni, vagyis csak a csata eredményét (nyersanyag rablást, veszteségeket).
  * minden résztvevő flotta/védelmi eszköz csata előtt és után
  * mindkét vagy egyik technológiát sem (fegyver/páncél/pajzs)
  - CR converter használata, a csaták formázása kötelező.
  - Egy csatát egyszer lehet kitenni.
  - Olyan témák amelyek nem tartalmaznak csata jelentést, törlendőek.

 • A Hírnév Terme Szabályzat:  - Csak 20%-os hold esélyt létrehozó csaták kerülhetnek a Hírnév Termébe.
  - A témák megfelelő címe: [támadó neve] vs. [védő neve]. Ha a játékosok szövetségbe tartoznak, akkor azokat (TAG-okat) is fel kell tüntetni.


  - Amit írnod kell:
  -- Csak egy csata jelentés témánként! Minden ugyanarra a célpontra (ugyanarra a bolygóra rövid idővel a fő támadás után) érkező támadást rövidített formában lehet megjeleníteni, vagyis csak a csata eredményét (nyersanyag rablást, veszteségeket).
  -- mindegyik flotta/védelem csata előtt és után
  -- mindkét vagy egyik technológiát sem (fegyver/páncél/pajzs).


  - Csak halálcsillaggal való támadások akkor tehetők ki ha minimum 100 millió veszteség lett elszenvedve összesen a csatában, vagy ha a támadó le lett ninja-zva.
  - A következő féle támadások nem tehetők ki a Hírnév Termében: támadások kitiltott vagy inaktív játékosok ellen, napműhold-zúzás* és egyértelmű holdesély-szerző** csaták.
  - Használjatok CR convertert, formázd meg tisztességesen a csatát.
  - Egy csatát egyszer lehet kitenni.
  - A prefixek használata kötelező.
  - A csatád akkor számít Nagyobb 20%-nak ha több mint 100 millió az összes veszteség a csatában.
  - Erősen ajánlott bővebben kommentálni a csatákat, mert ha "átlagos" a véleményezés, amit bárki írhat anélkül hogy ismerné a játékot/adott univerzumot/szövetségeket/csata résztvevőket és annyiból áll például hogy "gratula! Tiszta profit, ezt nevezem! Védőnek gyors felépülést." az édeskevés, és szigorúan nézve hozzászólás vadászatnak vehető!


  *Napműhold-zúzás:
  Amikor a védő(k) veszteségei a napműholdakon kívül elhanyagolhatók és a műholdak azok amik után létrejön a 20%-os roncsmező. Valamint ha az egyedüli hajók a védekező részéről napműholdak.
  **Holdesélyszerző csata:
  Amikor a résztvevők megegyeznek abban, hogy holdat lőnek. Illetve ha a védő véletlen otthon felejt 1667 könnyű harcost vagy 112 csatahajót, hogy talán valaki belövi holdnak, az felkerülhet, mert a támadó érdemeit nem csökkenti.

 • Kedves Játékosok,


  A hivatalos nyelv szabályt egyesítettük a nemzetközinek megfelelően, valamint a Játékszabályzatban foglaltak szerint.


  - A fórum és a teljes OGame.hu nyelve a magyar és az angol. Más nyelvet a fórumon sehol nem szabad használni. A nem magyar- és angol üzenetekét végleges kitiltás járhat!

  Ezzel kapcsolatos moderálási elveink:


  • általánosan: véglegesen tilthatunk olyan hozzászólásért ami nem magyarul vagy angolul van írva

  • ha a hozzászólásban az ogamehez kapcsolódó nem magyar vagy angol kifejezések rövidítések vannak azért nem figyelmeztetünk (pl: fs, fleetsave, bs, battleship)

  • ha a hozzászólásban a köznyelvben használt idegennyelvű kifejezések, rövidítések vannak, azért nem figyelmeztetünk (pl: oh, my god; lol; glotr; ok), de a hozzászólás egyébként magyarul vagy angolul van és a tartalma egyértelmű, kivétel ez alól a trágárkodások és provokálásnak szánt ilyen jellegű beszúrások

  • nem figyelmeztetünk az avataron, aláíráson szereplő kifejezésekért, ha azok nem sértőek, provokatívak

  • nem figyelmeztetünk a hozzászólásokba beszúrt képeken szereplő nem magyar vagy angol szövegekért, akkor ha a képek tartalma azok nélkül is egyértelmű és érthető /kivétel ha sértő, provokatív a szöveg/

  • nem figyelmeztetünk idegennyelvű idézetek miatt, ha szerepel mellettük a magyar fordítása

  • nem figyelmeztetünk nem magyar nick nevekért, szövetségnevekért

  • minden esetben figyelembe vesszük a fórumozó magatartását, és a szándékát a hozzászólásának


  üdv, T.