Összevonás 2024 Kibeszélője

 • Sziasztok!


  Személy szerint nem érzem úgy, hogy 2 szerverre lehetne menni.

  A 2. szerver beállításait nagyon korrigálni kellene a Lédához!

  Nemrég kb két hasonló szerver volt a költözésre... annyi különbséggel, hogy az Aqua nagyon picit flottásabb volt... ennek folyományaként ki is halt.


  Hogy mit tennék én?

  A két szervert azonos (Léda) beállításokra lökném és a flottásabb df-jét felemelném kicsivel... mondjuk 50%-ra. Ennyi. Így két év múlva nem veszne ki az odatelepülő játékosréteg.

  Félek attól, hogy ha így marad, mindenki a Lédára fog jönni a fő accountjával... a másikra meg ki fog halni... remélem csak mellék accokkal.

  Nem tudom mennyire van beleszólásunk ebbe... talán a kibeszélő csak arról szól, hogy nyugodjunk bele... ez lesz és kész... de reménykedni még lehet.

  Kicsit a szűz lelkéről:
  A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

 • Sziasztok!


  Szerintem nem rossz a két céluni, azt is tekintetbe kell venni, a legtöbben, akik már több éve vagyunk a játékban nem egy uniban vagyunk jelen.

  Jó, hogy a békés flotta speed mindkettőben elég magas, így aki expedíciózik, de mellette bányászna, vagy flottázna mindkét esetben megtalálja a megfelelőt.

  Értem Gullcsi álláspontját, ám szerintem a kihalás oka nem elsősorban az unibeállítás. Ez sok faktoros, benne van az egyre bővült SA általi extra paletta, a böngészős játékok népszerűtlensége (nem nevezem nevén, de fellátogatok néha más fórumokra is, nemcsak itt megy az elnéptelenedés) stb.

  Nyilván egy flottásabb uniban mindig menni fog a darálás , de egy bányászban is benne van a pakliban, hogy valaki vadászgat aktívan hiába kedvezőtlenebb.

  Ilyenkor a mentalitás, ami perdöntő, előbb-utőbb mindenki szenved kisebb-nagyobb bukókat, valaki megy tovább, valaki bedobja, de az egy kedvezőbb beállítású uniban is bedobja...

  +1 gondolat, mivel újra van változás, felkavarodik az állóvíz, sokan ki fogják venni vakból, sokan aktívabbak lesznek, meg kell szokni az új viszonyokat, kiismerni az új szomszédokat stb :) ez még pozitív is sok tekintetben :) a monotonitás is kiöli a játékkedvet

  Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

 • veled sokszor sokmindenben egyet értek :D


 • Tudtam, h valamit kihagytam..


  Jelenleg egy orszagnak ket x10-es eco-s unija lehet csak, marpedig nalunk most megvan a ketto.. tobbek kozott, ezert se lehetett ket x10-es celuni.. hosszu tavu celjaink kozott szerepel, h ket x10-es legyen ( egy banyasz es egy flottas ), de ez még idő.


  Masreszrol egy valodi flottasnak az x1-es haborus sebesseg inkabb hatrany, semmint elony..


  Az exp-es sebesseg direkt magas, mivel a jatekosok 99%-a az exp-et nyomja.


  Amugy pedig.. attol fugg, h ki-hova megy, h a nagyobb jatekosok melyik szervert valasztjak :)

 • Nagyon sajnálom, hogy így van... lehet jobb lett volna kivárni, hogy egy éves legyen a másik 10x szerver, ha már úgy is ez lesz a vége...de gondolom ment hátulról a szorgalmazás.

  Kár.

  Még mindig hiányzik nekem ezekből az összevonásokból a nyitás külföldre...ott talán vannak még flottás szerverek.

  Amúgy a Léda kiváló lesz, nekem tetszik.

  Sokaknak nem fűlik majd a foga a 8x speedhez, de szerintem megoldható ott is az fs. Ne adjátok fel! A 10x eco mesés lesz.

  És végezetül: tudod Te is Trockij... a vadász a vad után fog menni... ha 1x szerverre menne a gulya, a farkas is ott ólálkodna a sűrűben, bármennyire is mostohák a körülmények, enni kell!

  Kicsit a szűz lelkéről:
  A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

 • ha jól megnézed, látható, h nem éves szerverek kerültek az összevonás útjába.. eljön az az idő is, amikor majd az is belekerült az összevonásba :)

  egyelőre nincs szó a globális összevonásról.. szerintem még ne is legyen :)

  a 8x miért nem jó?

  s igen.. aki csatázni akar, az menni fog mindenhova is.. :)

 • Nagyon kíváncsi vagyok , hogy mennyire és meddig lesz népes ez a két uni.

  Mikor és milyen formában lehet majd jelentkezni ?

  Már volt pár összevonásban részem, de már nem emlékszem, hogy hogy működik.

  "Az ember nem értheti meg a tanulmányozott művészetet, ha csak a végeredményt keresi anélkül, hogy időt szánna arra, hogy mélyen elmélyüljön a tanulmány érvelésében. " - Mijamoto Muszasi

 • Nekem lenne pár kérdésem/észrevételem.

  1.

  155 Cosmos, 156 Dorado, 157 Europa, és 158 Fenrir.

  Ezek a szerverek még nincsenek 1 évesek mégis belekerültek a kosárba (ok Cosmos pár nap híján nem lesz az de a többi fiatalabb...), azt hittem csak "old" unikat lehet összevonni.

  2.

  Szegény kis Europa.

  Szerintem aki ott játszik retrózásból ment oda nem azért hogy fél év után bedobják a süllyesztőbe így azt nem lehetne külön megtartani?

  3.

  A két 10-es ecos célszerver érdekében.

  Bár itt most magam ellen beszélek mert nekem az az érdekem hogy Himaila-s accom még had fejlődhessen mielőtt a nagyok odaesnének DE!!

  Ha azt nézzük hogy Europa megy a levesbe 230 naposan akkor miért ne lehetne Himaila-t is megszüntetni és két 10-es ecos célunit csinálni?

  Ha azt nézzük hogy Europa TOP 1 7 milla ponttal rendelkezik A TOP20 átlaga 2,2-2,3 milla pont.

  Himaila TOP1 715 milla pont és a TOP20 átlaga kb 250 milla pont.


  Szerintem simán beleférne hogy akkor azt is bevegyék az összevonásba így felszabadul mind a 2 10-es ecos szerverhely...

  4.

  Nem vagyok érintett de sokakat érdekelhet mi van akkor ha 3 vagy több szerveren érintett Acc-om is benne van az összevonásban és ugye csak 2 helyre mehetek.

  Ha jól tudom akkor ugye vagy átadod vagy törlöd vagy vihetsz egy szeróra 2 acc-ot de nylván csak eggyel játszhatsz.

  Ugye mióta változott a Temető szabályzata azóta az sincs hogy máshová költözöl...

  Aki egy csomó időt és pénzt beleölt az Acc-jaiba az mit tud csinálni hogy továbbra is vihesse az Acc-jait? Vagy gondolkodott e már valaha a GF egy kárpótlási rendszerre hogy könnyebben lenyelje az ember a keserű pirulát? Mondjuk az Acc-ra költött SA egy részének visszaadása kuponban hogy a megtartotton használhassa az ember és ne érezze azt hogy hiába ölt annyi időt és pénzt olyan dologba ami végül a semmivé lesz.

  Nagyjából most ennyi jutott eszembe amin morfondíroztam.

  Hibáztam már én is. De TE is fogsz!!!!!

 • Nagyon kíváncsi vagyok , hogy mennyire és meddig lesz népes ez a két uni.

  Mikor és milyen formában lehet majd jelentkezni ?

  Már volt pár összevonásban részem, de már nem emlékszem, hogy hogy működik.


  Majd bal oldalon, a menusor alatt fog megjelenni egy kis ikon, arra kell kattintani :) a többi ertelemszeru lesz :)


 • Sok kerdes..


  1. Nem, változtattak ezen, tekintve h folyamatosan kapjuk az új szervereket..


  2. Sajnos, nem.


  3. Nincs még elég idős ahhoz, h bele lehessen venni. A pontszámok ilyenkor semmit se érnek.


  4. Erre találsz választ a GYIK-ban és jelenleg is elég sokan választják azt a megoldást, hogy hol az egyikkel, hol a másikkal játszanak.

  Nem, ez miatt nem lesz kárpótlás semmilyen formában.

 • Békés univerzum 8x flotta sebességgel egy 1x majd 2x flotta sebességű szerveren? Szerintem nem nagyon !  Mi van azokkal akik úgy építették fel a bolygoikat ,hogy közel legyenek egymáshoz ?

  Pár hónap és kihal a szerver. Mindenki úgy építette fel a bolygoit ahogy neki jól esett most pedig dobhatja a kukába 10 éves bolygo helyeinek pozícióit a békés univerzum 10 -es ecoja miatt!

 • Zibal egy bányász szerver volt nem expedíciós szerver. Az ott lévők sokadika is bányász életet él.

 • 8x a békés flották sebessége. Azaz a szállítások, telepítések vannak meg gyorsan, és ez a bányászoknak jó. A támadások sebessége nem ez, az marad lassú.

 • Hát nekem nem jó akkor se a telepítés 8X mert eddig 2 volt maximum. Úgy is építettem fel a bolygokat.

  Ha nem lépsz át egyből a céluniba hanem vársz egy kicsit jó eséllyel lesz bolygóütközés és máshová kerülhet pár bolygód amiért kapsz ingyen áthelyezést. Akkor optimális FS-hez pakolhatod a megfelelő bolygóid...

  Hibáztam már én is. De TE is fogsz!!!!!

 • Szerintem más gond van, nekem sem viszi át az accountot. Megpróbáltam újra, mert ugyebár mindig felajánlja, mindig megcsinálja és nem viszi át. Nem jelenik meg az azonosítóban, pár szövitárs már rég a választott szerveren van.