ÖSSZEVONÁS 2024

 • Kedves Játékosok!


  A sokak által várt összevonás megérkezett hozzánk végre. Ebben az összevonásban minden felhasználói fiók át lesz migrálva az exodus szerverekről, függetlenül attól hogy inaktív vagy V-módban van. Azok a felhasználói fiókok amik nem választottak cél-univerzumot, automatikusan migrálva lesznek egy véletlenszerűen kiválasztott cél-uniba (férőhelytől függően).


  A végleges összevonási terv:


  Eodus univerzumok: 147 Uriel,148 Virgo, 149 Wezen, 150 Xanthus, 151 Yildun, 152 Zibal, 153 Aquarius, 154 Bellatrix, 155 Cosmos, 156 Dorado, 157 Europa, és 158 Fenrir.


  Cél univerzumok:


  164 Leda:

  Gazdaság x10,

  Békés flottasebesség x8,

  Flotta tartás (ACS védés, tartás) x8,

  Támadás sebessége x1,

  Kutatás x20,

  Galaxisok száma 4,

  DF 30%, (DiDF 0%),
  0.5 Deuterium fogyasztás,

  +30 Bolygómező,

  Kémek szálltás, támadás: OFF,

  ACS ON,

  Kezdő Sötét anyag: 8000,

  Kategória: Bányász

  Deuterium a DF-ben OFF,

  Repülés idő/fogyasztás csökkentése üres rendszerekben OFF,

  Repülés idő/fogyasztás csökkentése inaktív rendszerekben OFF.


  165 Mensa:

  Gazdaság x8,

  Békés flottasebesség x8,

  Flotta tartás (ACS védés, tartás) x3,

  Támadás sebessége x3,

  Kutatás x16,

  Galaxisok száma 5,

  DF 60%, DiDF 30%,

  0.5 Deuterium fogyasztás,

  +30 Bolygómező,

  Kémek szálltás, támadás OFF,

  ACS ON,

  Kategória: Flottás

  Deuterium a DF-ben ON,
  Repülés idő/fogyasztás csökkentése üres rendszerekben ON,

  Repülés idő/fogyasztás csökkentése inaktív rendszerekben OFF  ---------------------------------------------------------------------------------------------  Az összevonás kezdete:

  2024.07.08. 11:00


  Vége:

  2024.07.15 11:00


  Az Exodus univerzumokba a regisztrálás nem lehetséges a mai naptól kezdődően.


  Mindenkinek jó játékot kívánunk!


  Ogame Team

 • Kedves Játékosok!


  Az összevonás menete ugyanolyan maradt mint korábban.

  - A költözések a cél-univerzum választás után azonnaliak.

  - A rendszer elvileg nem engedi hogy olyan univerzumba menj, ahol már van játékos fiókod.

  - Akik nem választanak cél-univerzumot, az összevonás végén automatikusan át lesznek költöztetve egy véletlenszerűen választott cél-univerzumba.

  - Ha nem elérhető mindegyik cél-univerzum a fentiekből számodra az összevonás során, akkor azt jelezd nekünk a supporton!


  Ha az összevonás során egy univerzumba több játékos fiókod kerülne, arról írj nekünk a supporton! A multi szabály szerint csak egy játékos fiókoddal játszhatsz, ezért egy kivételével a többit vakációba kell tenned amíg át nem adod másnak vagy másik univerzumba tudod költöztetni (temetőn keresztül).


  üdv, T.

 • GYIK


  Maradhatok exodus uniban?

  Nem, az exodus unikból mindenki át lesz költöztetve a cél-univerzumokba, s ezután az exodus univerzumok törlésre kerülnek.


  Megváltoztathatom hogy melyik cél-unit választottam?

  Ahol több cél-unit lehet választani, ott váltogathatod az opciókat ahogy tetszik. Amikor kiválasztottad a folyamat elkezdődik és már nincs visszaút. Nem tudjuk áthelyezni az accountodat másik célszerverre és a temetőből se fogsz tudni átmenni.

  Figyelem, a költözés nem feltétlenül azonnal fog végbemenni, eltelhet egy kis idő, mire az account átér kiválasztott szerverre. A lobby-ban a költözési folyamat alatt tiltottként fog látszódni, de ez teljesen természetes.


  Mi van ha már van felhasználói fiókom a cél-uniban?

  Van ahol adunk lehetőséget másodlagos cél-unikra, ha minden cél-uniban van már felhasználói fiókod, de ha mindegyikben (elsődleges és másodlagos) van már fiókod, akkor a költöztetendő felhasználói fiók kényszerűen át lesz helyezve.


  Mi fog történni az inaktív és vakációs felhasználói fiókokkal?

  Azok mind kényszerűen át lesznek mozgatva az összevonási folyamat végén. A státuszuk ugyanaz marad a cél-uniban.


  Van prioritási sorrend a játékosok között cél-uni választásban?

  Az aktív felhasználók választhatnak cél-unit először. Az inaktív felhasználói fiókok (függetlenül attól hogy vakációsok vagy sem) az összevonási folyamat végén lesznek áthelyezve, miután az aktívak kiválasztották a cél-unit és átköltöztek.


  A régi, véglegesen tiltott felhasználói fiókok is költözni fognak?

  Igen. Nem törlünk ki felhasználói fiókot az összevonás során.


  Lehet változtatni a uni beállításokon összevonás után?

  Igen. A változtatás eddig is lehetőség volt és az összevonás után is az lesz, de egyelőre lakjátok be. Ha úgy látjuk, hogy szükséges, akkor engedélyezni fogjuk.


  Lehet felhasználói fiókot regisztrálni exodus vagy cél-uniban az összevonás ideje alatt?

  Nem. A regisztráció le lesz zárva ezekben az univerzumokban az összevonás folyamata közben, egészen a cél-uni választás kezdetétől az összevonás végéig.


  Nincs más lehetőségem és multim lesz az összevonás után a cél-uniban. Ki leszek tiltva?

  Tudjuk hogy a lehetőségek hiányosak ebben a tekintetben. A kényszerűen létrejött multi felhasználói fiókok nem lesznek tiltva emiatt. A két (vagy több) felhasználói fiók közötti játékbeli kapcsolat viszont természetesen tilos lesz, függetlenül attól hogy az baráti vagy ellenséges kapcsolat. Azok a multik amik szándékosan újonnan lettek létrehozva az összevonás előtt vagy után, illetve azok a multik amik az imént említett speciális körülmény miatt jöttek létre és kapcsolatba lépnek egymással, tiltásra kerülnek. Igazságtalan előnyre szert tenni multi fiókból (akár harmadik félen keresztüli kereskedéssel) szintén tilos.


  Mi a legbiztonságosabb lehetőség hogy elkerüljem a szabálysértést a multimmal?

  Tedd az egyiket vakációba addig, amíg nem találsz neki egy másik gazdát és az átadás újra lehetséges, valamint a multit jelentsd be a support felületén.


  Átköltöztem, de a bolygóim rossz helyen vannak. Mi lesz most?

  Egy adott koordinátát nem tudunk duplázni, tehát előfordulhat hogy nem oda kerül bolygód, ahol eredetileg volt. Minden egyes ilyen bolygóért kapsz majd egy ingyen áthelyezési lehetőséget. A koordináták érkezési sorrendben lesznek kiosztva az éppen költöző felhasználói fiókoknak.


  A szövetségem is át lesz költöztetve?

  Igen. A szövetség első tagjával költözik a szövetség is. Ez a felhasználó kapja meg a cél-uniban az alapító pozícióját. Ha egy korábbi alapító is ugyanabba az uniba költözik, akkor ő kapja meg az alapító pozíciót.


  Elveszítem a bevezetőben elért álláspontot?

  Nem. A tutorialban amit elértél, pont ott fog tartani a költözés után.


  Ugyanabban a pozicionálási tartományban lesz a bolygóm?
  A játék az adott bolygó pozíció régióban fog keresni helyet, azaz ha a bolygód az 5. helyen volt, de az foglalt a cél-uniban, akkor a 4 és 12 között fog keresni helyet a játék.


  A cél-univerzumokba való költözés során lesz támadásblokk?

  Nem, csak ha valami közbejön. A költözéskor az account az első belépésig vakáció módban lesz függetlenül attól, h aktív fiókként megy-e át vagy sem. Tehát nem szükséges vakációba rakni.

  Jól válasszátok meg a belépés idejét, mert az első költözők gyorsan rátok repülhetnek. Azon account, melyek alapvetően is vakációban voltak a költözéskor, elméletileg az első belépés után is maradnak vakációban, de erről mindenképpen győzödjetek meg:

  • Aktív fiók Vakáció Mód nélkül: a fiók véletlenszerűen átkerül az egyik célpontra, és az első bejelentkezésig a VM-ban marad;
  • Aktív fiók a Vakáció Módban: a fiók véletlenszerűen átkerül az egyik célpontba, és VM-ben marad;
  • Inaktív fiók (<35n): a fiók véletlenszerűen átkerül az egyik célpontba (VM-dal rendelkező VM-ben, VM nélküliek - VM-ban);
  • Inaktív fiók (>35 nap, vásárolt DM-mel): a számla véletlenszerűen átkerül az egyik célpontba (VM-dal rendelkező VM-ben, VM nélküliek - VM-ban).


  Mobilalkalmazás GYIK

  Hogyan helyezhetem át a fiókomat?
  Sajnos az alkalmazáson keresztül nem lehet egyesíteni, így 2 lehetősége van:
  1. Ha szeretne áthelyezni kívánt szervert:
  - böngészőn keresztül kell elérnie, ehhez pedig be kell jelentkeznie egy e-mail címmel és Jelszó. E-mail társítása a fiókjával: Érintse meg a jobb felső ikont a lobbyban a fiókbeállításokhoz, és használja a „fiókadatok teljes kitöltése” funkciót. Adja meg e-mail címét és kívánt jelszavát, és mobilfiókját normál fiókká alakítja.
  2. Ha nem választ szervert a megadott idő alatt, a rendszer áthelyezi fiókját valamelyik céluniverzumba.

  Áthelyeztem a fiókomat/ a fiókomat áthelyezték, de most nem látom sehol.
  Várjon, és megjelenik a fiókja. Minden aktív fiók áthelyezésre kerül aktivált szabadság móddal, és amíg nem kattint a "Play" gombra, a fiók vakáció módban lesz. Figyelem: A vakáció mód automatikusan törlődik, amint bejelentkezik vagy a Lejátszás gombra kattint. Ha ebben a módban szeretné folytatni, manuálisan kell aktiválnia.
  Eltarthat egy ideig, amíg az összes rendszer szinkronizálása után a fiók megjelenik az alkalmazásban.

  Nem látok semmilyen lehetőséget a fiókom áthelyezésére.
  Ha nem lát semmilyen lehetőséget a fiók áthelyezésére, várjon néhány percet, a rendszernek ellenőriznie kell, milyen lehetőségei vannak. Ha az összes célszerveren rendelkezik fiókkal, előfordulhat, hogy nem kap semmilyen lehetőséget. Hagyhatja, hogy a rendszer véletlenszerűen mozogjon, vagy felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal ( https://ogame.support.gameforge.com )

  A rendszer áthelyezte a fiókomat, de most 2 fiókom van ugyanabban az univerzumban.
  Az OGame-ben univerzumonként csak egy fiókkal játszhatsz, ezért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal ( https://ogame.support.gameforge.com ), és magyarázd el a problémádat. Tájékoztatják Önt a lehetőségekről.

 • Kedves Játékosok!


  Azoknak, akiknek nem sikerült a költözés, és tagjai szövetségnek, javaslom hagyják el a szövetséget, mert előfordulhat hogy a szövetség tagság (nem csak a szövetség alapítóság) okoz hibát a költözési folyamatban. Ez a hiba véletlenszerűen fordul elő, nem minden játékost érint. Nem baj ha olyan univerzumba tudsz csak költözni, ahova nem akartál menni, utólag át tudunk vinni a kívánt univerzumba. A lényeg hogy a költözéssel járó bónuszokat megkapd. Ha mi költöztetünk át, azzal nem jár bónusz.


  Ha így (vagy az összevonás végén az automatikus kényszerű költöztetéssel) olyan univerzumba kerültél ahova nem szerettél volna menni, tartsd magad vakáció módban és írj róla nekünk a supporton jegyet! Ha nem kezdesz el játszani abban az univerzumban, akkor átvihetünk titeket a másik cél-univerzumba. Ha viszont úgy döntesz hogy elkezdesz játszani ott ahova érkeztél, akkor már nem viszünk át másik uniba.


  Ha nem sikerült a költözés vagy nem férsz hozzá a játékos fiókodhoz az összevonás után, írj nekünk a supporton!