OGame KOCSMA

• ez viszonyítás kérdése. egy új uninál az 500m fémérték nagyon sok! tapasztaltam. még egy hónap után is sok az az 500m. egy leda szintű uninál nyilván kevés...olyanban látnék rációt h több szintet lehetne bevezetni, az uni korához viszonyítva. mondjuk 3. hónapig 250m fémérték, 6. hónapig 500, 12. hónapig 750m 24. hónapig 1mrd....de nem hiszem ebbe az irányba kacsingatnak :D

Jól mondod,bár szerintem az új uniknál is elférne.

De igen, mondjuk az már önmagában szuper volna ha egy Leda szintű uninál feljebb vinnék egy kicsit...

• Jól mondod,bár szerintem az új uniknál is elférne.

De igen, mondjuk az már önmagában szuper volna ha egy Leda szintű uninál feljebb vinnék egy kicsit...

Miért is kellene felvinni? Aki a Lédán játszik, annak többsége nem a kezdők közül való.. ezáltal megint visszakanyarodtunk a szabály eredeti okának bevezetéséhez..

A kezdők nem a támogatások növelése miatt lesznek haladó játékosok.. sokkal inkább azzal, hogy megértik- és hasznosítják azokat a tanításokat, melyeket akár a fórumon, akár más játékosoktól ellesnek.. és nem feladják az első kudarc után..

• Miért is kellene felvinni? Aki a Lédán játszik, annak többsége nem a kezdők közül való.. ezáltal megint visszakanyarodtunk a szabály eredeti okának bevezetéséhez..

A kezdők nem a támogatások növelése miatt lesznek haladó játékosok.. sokkal inkább azzal, hogy megértik- és hasznosítják azokat a tanításokat, melyeket akár a fórumon, akár más játékosoktól ellesnek.. és nem feladják az első kudarc után..

A kicsi játékosokkal meg kezdőkkek én szoktam foglalkozni...és sokat számit hidjétek el.. tényleg kevés ez az 500milla.. ?(

Majd máskor valamikor még felhozom mikor alkalmas lesz..

• Írok itt is (Ingame váltottunk pár sort róla, de hátha érdekel mást is.).

"Fogd meg a söröm...."

Az 500 milla az a küldőre vonatkozik ugyebár. Tehát kapni kaphat több embertől is a kezdő játékos segítséget.

Matekozok kicsit:

10 tagú szövetségbe bekerül az aznap kezdő játékos, akit mindenki támogat. Ha ez a valaki kezdő, akkor ha első nap odaömlesztik neki a 10x500 milla fémértéket azt sem fogja tudni mit kezdjen vele.... de ugye a limit egy hétre vonatkozik, így ha gyorsan tanul és nagyon sok ideje is van akkor nem lehetetlen nulláról egy hét alatt elkölteni ennyi anyagot (10x500=5.000).

Ha egy hónapon át megkapja ezt a támogatást a szövetségtől és közben meg is tanul játszani akkor ennyi idő alatt 25 milla pontos acc-t lazán összerak.

Lesz kb 12 bolygója holdakkal, amiket szintén meglőnek neki. Minden bolygón kb 37-32-32-es bányákkal, kb T2-ig kinyitott Lf kutatásfával.

És az exp naponta összehord neki 500 millát ha csinálja.

Innentől kezdve gyakorlatilag semmi segítségre nincs szüksége. Megtanulta az alapokat és önellátó kell legyen.

• Igen, ezt szerintem csak hangsúlyozni kell minél jobban és több helyen.

Ennyi bőven elég kezdő lökésnek.

Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

• Hali. én kicsit kiélezném a Flotta pontok korlátait. Térjen vissza a zöld. a fehér-sárga, és a piros ! kicsit több, szigorúbb védelmet a gyengébb flottapontal rendelkezőknek !

zöldalmásatt kérekszépen :)

• Igen ez így van elméletben..gyakorlatban a 15 távú szövetségből kapna 3-at .

Ha meg kezdő,mondom aki kezdőkkel szokott foglalkozni(szerintem egyedül az egész szerveren) Biztosan hogy egyből nem az lesz ahogy ezt leírtad... Mert ez teljesen más gyakorlatban. Ha meg szövetségen kivül szeretnél segíteni? Nem nagyon kapna..

Más elméletben elképzelni a dolgokat hogy huuuu mekkora előny ez az 500 milla hogy "ki tudják ezt játszani" gyakorlatban eggyáltalán nem! Ezért is javasoltam hogy legalább 1 mrd-ra vigyék fel... Még az 500.000 és már nem zöld is rég elavult...az is mehetne 1 millára..

Elfejlödött a játék azóta,a kicsik csak hátrányba kerülnek és nem maradnak meg...maradunk mi és csak fogyunk.

Tudjátok jól hogy igazam van és lehetne kicsit barátságosabb-á tenni mások számára is.

De mivel én hoztam fel és nem más így valahogy megint nem veszik komolyan....

• Soldi3r

1. newtwo a Lédán JÁTÉKOS és nem operátor.

2. Ez gondolom elkerülte a figyelmedet: "- A témák megfelelő címe: [támadó neve] vs. [védő neve]. Ha a játékosok szövetségbe tartoznak, akkor azokat (TAG-okat) is fel kell tüntetni."

3. A trágár szót csillagozhattad volna, de akkor majd megteszem én..

4. A provokatív üzeneteket befejezheted. Következőre nem lesz figyelmeztetés senkinek sem.

• Nekem nincs gondom, a 500m kezdövel, inkább a szövetségekkel, akik alapból elitasítják öket.

Hozzánk ketten is csatlakoztak januárban.

Kaptak pár tanácsot, naponta 2-3x-osát gyüjtik be önállóan.

• Nekem nincs gondom, a 500m kezdövel, inkább a szövetségekkel, akik alapból elitasítják öket.

Hozzánk ketten is csatlakoztak januárban.

Kaptak pár tanácsot, naponta 2-3x-osát gyüjtik be önállóan.

arra reagálnék h akezdőket elutasítjuk...nos igen, az lnd szövi sem vesz fel kezdőt, ennek is megvan az oka, nem részletezném. de! jó pár játékosnak adok tanácsot akik szövin kívüliek. :) akár cp akár barát akár semleges, sok példa van rá, még a ti szövitekből is.

• arra reagálnék h akezdőket elutasítjuk...nos igen, az lnd szövi sem vesz fel kezdőt, ennek is megvan az oka, nem részletezném. de! jó pár játékosnak adok tanácsot akik szövin kívüliek. :) akár cp akár barát akár semleges, sok példa van rá, még a ti szövitekből is.

Hát igen bezuzod a kicsit aztán ha nem hagyta egyből abba és rád írt válaszolsz neki...(Már bocsáss meg tényleg,de ezt nem bírtam kihagyni)

Csak engem érdekel komolyan a kicsik sorsa?

• Hát igen bezuzod a kicsit aztán ha nem hagyta egyből abba és rád írt válaszolsz neki...(Már bocsáss meg tényleg,de ezt nem bírtam kihagyni)

Csak engem érdekel komolyan a kicsik sorsa?

összetévesztesz valakivel :) bár nem mondom h nem mentem rá kicsire...de nem a kicsik volt a téma hanem a kezdők. ;) és én is voltam kezdő! és kaptam 3 naponta a fullozást antares szerón, fantomtól és mr old-tól, utóbbitól kérdezd csak meg, és itt vagyok. de nem várom el senkitől h megértse amit mondani próbálok és ezt ne vedd magadra kérlek! aki tudja tudja aki nem az meg nem.

• összetévesztesz valakivel :) bár nem mondom h nem mentem rá kicsire...de nem a kicsik volt a téma hanem a kezdők. ;) és én is voltam kezdő! és kaptam 3 naponta a fullozást antares szerón, fantomtól és mr old-tól, utóbbitól kérdezd csak meg, és itt vagyok. de nem várom el senkitől h megértse amit mondani próbálok és ezt ne vedd magadra kérlek! aki tudja tudja aki nem az meg nem.

Kevesen maradnak meg a sok zúzás útán..az hogy téged annó sokat támadtak és úgy tanultál meg játszani nem azt jelenti hogy ez másnak is jó... Vagy hiányzik..

Annó engem is zúztak..jöttek a ds-ek a bolygóra... Gullcsi tudja..ott volt és végignézte... :P

Jó eltértünk a témától de a kicsik és kezdők több segitséget és barátságosabb játékot érdemelnek!

• Én elsősorban a tudást látom úgy, hogy segíthet a kicsiknek, ezért írkálom fel a cikkekbe a dolgokat. Az hogy valaki feladja egy zúzás után, más tészta.

Volt olyan, hogy telepakoltunk valakit, aki utána abbahagyta.

Narancs dzsúszt kérek Gurat, hátha bef****k 😁

Kicsit a szűz lelkéről:
    A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

• De amúgy itt kocsmában is simán kitudnánk egyezni szerintem a kicsik terén...

Ne csak szövik és keressen szövit oldják meg,hanem hagyja abba dolog legyen...

Én mindenkinek elmondtam ha valaki kezdő játékos vagy kicsi nagyon szívesen segítek!

De nem tudok csak heti 1x küldeni azt a fr**nya 500 millás adagot..

Érdekelne hogy valamit ki lehetne egyezni ezzel kapcsolatban vagy ki szeretné még támogatni a fiatalabb generációkat hogy frissitsük fel kicsit a szervert ..

Mert szerintem ez mindenkinek érdeke!

A supportól kezdve a játékosoktól kezdve mindenkinek...

Biztosan ki tudnánk egyezni valamit.

• Kevesen maradnak meg a sok zúzás útán..az hogy téged annó sokat támadtak és úgy tanultál meg játszani nem azt jelenti hogy ez másnak is jó... Vagy hiányzik..

Annó engem is zúztak..jöttek a ds-ek a bolygóra... Gullcsi tudja..ott volt és végignézte... :P

Jó eltértünk a témától de a kicsik és kezdők több segitséget és barátságosabb játékot érdemelnek!

nem értünk egyet, DE! ezzel semmi baj nincs az ég világon! ;) ez eleve nem egy barátságos játék. noha lehet úgy játszani...és neharagudj már de vetítsük ki mit is okoz az a jelenség a társadalomban hogy sok segítség, kellemesebb környezet, barátságosabb körülmények...egyenlő puhány, nyavalygó, egyedül megélni nem képes individuum...persze kivételek vannak mindkét irányban/ból. de kb ez van itt a játékban is és ha még nyálasabbak lennének a körülmények még inkább ez lenne...és sztem nem az a baj ha bevernek valakit itt a játékban akk talpra kellene állni, de aki így itt az úgy a való életben is. sztem tök párhuzam van...ezért hagyják abba akezdők javarészt. elpuhult a társadalom, nem kezelik le a kudarcot. ha olyan lenne a környezet itt amit szeretnél akk még inkább ez lenne, kényelem nyugalom, biztonság...és jönne egy hasonló mint én...vagy mint rajtam kívül még páran, akkor mi lenne? sztem nem kell h még puhányabb legyen a játék :) kitartás kéne az embereknek inkább 😅 najó abbahagyom...szasztok 😘

• Anubis átugrott Egyiptomból azért arra a Spártai kiképzésre :minigun::missilelauncher:

😃😃😃 végülis...de nem. de nem kell "kellemesebb" környezet egy kezdőnek, sem. azt támogatom h 500m bizonyos unikban kevés, máshol brutál sok...ezt lehetne kiegyenlítettebbé, uni függővé tenni. de egy kezdő szokjon hozzá h ez egy ilyen játék, amilyen. ;) vagy tévedek?

• 😃😃😃 végülis...de nem. de nem kell "kellemesebb" környezet egy kezdőnek, sem. azt támogatom h 500m bizonyos unikban kevés, máshol brutál sok...ezt lehetne kiegyenlítettebbé, uni függővé tenni. de egy kezdő szokjon hozzá h ez egy ilyen játék, amilyen. ;) vagy tévedek?

*Vegyél mély levegőt...

Beszív...kifújjj..beszív..kifúj...

Pfaaaa

A kicsiket ha kezded zúzni ilyen semmi nyereségekért az mennyire van megalapozva? Jaj hogy "jót teszel" ezzel...

Ha téged kezdenének a te szintdedhez mérten az ő szintjükhőz mérten nyert profitokért zúzni,és azzal példáznának hogy ezzel "tanulsz,szokd meg" mindenki kivolna akadva hogy pfuuu de rosszak vagyunk,de ha őket akkor az nem számít...

*Beszív...kifúj...

Belső béke...