Lifeforms - Balance notes

 • Kedves Játékosok,


  néhány változtatást fognak eszközölni a Lifeformsban, hogy az erőviszonyokat kiegyenlítsék:


  Bevezetés

  Nagyon hálásak vagyunk minden játékosnak, aki a Public Test Server (PTS) segítségével megtapasztalhatta legújabb „Lifeforms” frissítésünket. A csapat most átesett a PTS visszajelzések első hullámán, amelyet sok olyan játékos biztosított, akik rögtön belevágtak az új Lifeform frissítésbe.

  Összességében a frissítés nagyon érdekes vitát váltott ki a lehetséges stratégiákról az újonnan bevezetett lehetséges build opciókkal, ami a frissítés egyik fő szándéka. A játékosok azonban arra is kitértek, hogy a PTS-en jelenleg elérhető előnyök némelyike túl erős volt a költségeikhez képest, és hogy a költségcsökkentés potenciálisan túl erős, és ebben egyetértünk. A PTS Lifeform frissítéshez készült első kiegyenlítő javításunkkal azokra a problémákra szeretnénk megoldást találni, amelyeket a játékosok eddig kiemeltek és találtak.

  A csapat szeretne köszönetet mondani minden játékosnak, aki időt szakított életforma frissítésünk tesztelésére, és értékes visszajelzést adott. Ez nagymértékben segít nekünk a Lifeform frissítés fejlesztésében, amíg készen nem áll az élő kiadásra, miközben folytatjuk azon törekvésünket, hogy ezt csiszolttá, kiegyensúlyozottá és szórakoztatóvá tegyük, mire elindul.

  A következő szakaszokban általában szó lesz néhány frissítési célról, és arról, hogy a PTS-beállítás hogyan fog megváltozni a kezdeti verzióhoz képest. Felhívjuk figyelmét, hogy ez egy folyamatban lévő folyamat. Mindaddig, amíg a frissítést tesztelik a PTS-en, minden érték a teljesítmény, a tesztelés és a közösségi visszajelzések alapján potenciálisan módosulhat.

  Általános változások

  Az alábbiakban felsoroljuk azokat a változtatásokat, amelyeket az épületeken vagy a technológiákon végrehajtottak.

  Épületek :


  • Megnövelt felépítési idő alapértéke a szerver sebességének figyelembevételével.

  Technológiák :


  • A kutatási idő növelése az összes Lifeform-technológia esetében, hogy figyelembe vegyék a Lifeform frissítéssel elérhető „technológiai és kutatáscsökkentési lehetőségeket”
   – Ez a változás érdekesebbé teszi a kutatási időt csökkentő technológiák megfontolását, mivel most minden technológia erősebb lesz végjátékot, és tovább tart a felépítése.

  Népesség és élelmiszer épületek

  A lakosság és az élelmiszer, valamint az egyes életformákhoz bevezetett átalakító épületek az előfeltételek, amelyeket a játékosoknak fel kell építeniük az új Lifeform technológiai fához. A játékosoknak egyensúlyt kell találniuk a népesség növekedése és az elfogyasztott élelmiszer mennyisége között. Ez az egyensúly nagyban különbözik a különböző életformák között. Ahol például az embereknek vannak olyan támogató épületei, amelyek növelik az élelmiszertermelést, ami segít a lakosság számának növekedésében vagy csökkenti az élelmiszer-fogyasztást, a Rock´tal Lifeformnak nincs olyan lehetősége, amely jelentősen megdrágítja a feloldáshoz szükséges legmagasabb népességszám elérését. a fajtechnológiai fa teljes mértékben.

  Változások :


  • A lakossági és élelmiszeripari épületek költsége némileg csökkent. A fő cél itt az volt, hogy a játékosoknak kevesebb költségük legyen, mielőtt hozzáférnének a teljes fajtechnológiai fához, miközben az utolsó technológiai faszintek még jelentős beruházást igényelnek.
  • A teljesen nyitott technológiai fához szükséges lakosságszám eléréséhez szükséges lakossági és élelmiszeripari épületek teljes energiaköltsége kismértékben csökkent. Az energiát továbbra is figyelembe kell venni az életformák felépítésénél.
  • A bolygókon található élelem mennyisége drámaian csökkent. A fogyasztás és a termelés továbbra is ugyanaz, de az élelmiszerek teljes száma egy bolygón már sokkal kisebb
   • Ez a változtatás megoldja azt a problémát, amikor a játékosok túl sok élelmet zsákmányoltak a támadások során. Míg az élelmiszerek a legalacsonyabb prioritást élvezik az erőforrások kifosztása során, a bolygókon lévő élelmiszer mennyisége továbbra is olyan problémákat okoz, amelyek miatt elveszítené a potenciális egyéb erőforrásokat. A változtatásnak összességében nagymértékben javítania kell a helyzeten.
  • Az összes lakossági és élelmiszeripari épület építési idejének skálázását növelték, hogy jobban figyelembe vegyék a nanit és a robotika csökkentését
 • Erőforrás-termeléssel (fém, kristály, deutérium) kapcsolódó épületek és technológia

  A játékosok kezdeti visszajelzései szerint a termelési bónusz, amelyet a Lifeforms-től kaphat, túl erős lenne a költségekhez képest.

  Változások :


  • A termeléshez kapcsolódó épületek és a technológia bónuszértékei csökkentek
  • Növelték a költség- és energiaskálázást, így a magasabb bónuszértékek jelentősen magasabb költségekkel járnak.
  • Az időskálázást megnövelték, hogy figyelembe vegyék a nanitet és a robotikát, valamint az újonnan hozzáadott lehetőségeket, amelyek csökkentik a Lifeform tech felépítési idejét.

  Összességében úgy gondoljuk, hogy a termelésnövelés kezdeti szintjei továbbra is igazán jó forrást biztosítanak a játékosoknak a befektetéshez, ha tovább akarják javítani termelésüket, míg a magasabb szintekhez jelentősen nagyobb erőforrás- és időbefektetésre van szükség a haszon további növeléséhez.

  A hajóbázis statisztikái és a védelmi bázis statisztikáival kapcsolatos

  technológia A hajóval és a védelemmel kapcsolatos technológiai előnyök hatással lesznek a szerkezeti integritásra, a pajzserőre, a fegyver erejére, a rakománykapacitásra és az alapsebességre.

  Változások :


  • A teljes teljesítmény, amelyet ezektől a Lifeform-technológiáktól nyerhet, túl erős volt a fegyver-, pajzs- és páncélkutatási befektetésekhez képest, ezért csökkent, és növelték a költségskálázást.
   • Ennek olyan helyzethez kell vezetnie, amikor a kapcsolódó technológiából gyorsan és olcsón profitálhat, ahol a további előnyök sokkal nagyobb befektetést igényelnek
  • A technológiai előnyök csökkentése abban is szerepet játszik, hogy a hajósebességet növelő összes technológiától származó általános bónusz nem vezethet olyan helyzethez, amelyben a hajó sebessége jelentősen megnő a jelenlegihez képest.
  • A kutatási idő skálázása ezeknél a technikáknál is megnövekedett

  Hajósebességet növelő Lifeform-techs

  Összességében ezeknek a technikusoknak az volt a szándéka, hogy a játékosoknak lehetőségük legyen tovább növelni repülési sebességüket a rendelkezésre álló kutatási lehetőségeken túl. De egyetértünk abban, hogy a jelentősen megnövelt repülési sebesség nem olyan, aminek lehetségesnek kellene lennie. Ezért a hajó sebességére vonatkozó bónuszértékeket felülvizsgálták és megváltoztatták.

  Változások :


  • A hajóbázis statisztikával együtt a hajósebesség-technikák bónuszértékei is csökkentek
  • Ha a játékosok befektetnek a hajóbázis-statisztikába és a hajósebesség-technológiába, akkor is értékes sebességnövekedést kapnak befektetésükért, de most jobban erre az irányba kell szakosodniuk.

  Hajóüzemanyag-csökkentési technológia és üzemanyag-visszatérítési technológia

  A hajók üzemanyag-csökkentésének és egy olyan technológiának a bevezetésével, amely egy flotta visszahívása esetén visszaadja a befektetett üzemanyagot, a fő szándék az volt, hogy a flottákkal való repülés kevésbé befektetés és kockázat. Mindazonáltal az üzemanyag-csökkentést némileg kritikusnak tekintették, mivel ez lehetővé teszi, hogy a feltáró küldetések ismét jövedelmezőbbek legyenek. A változtatásokkal szeretnénk kezelni ezeket az aggályokat, de folyamatosan figyelemmel kísérjük a további visszajelzéseket, hogy az üzemanyag-csökkentés milyen mértékben befolyásolja a feltárási küldetéseket és az ebből a technológiából származó előnyöket.

  Változások :


  • Üzemanyag-csökkentési bónusz költség és időskálázás nőtt (a határ most -30%)
  • A visszahívási üzemanyag-visszatérítési bónusz költsége és az időskálázás megemelkedett (a korlát 90%-os visszatérítésre van beállítva)
   – Visszatérítjük a fennmaradó deutériumot, amelyet nem fogyasztott el repülés közben (például: Ha a távolság 50%-át repül, majd visszahívja, visszakapja a fel nem használt deutériumot az út felénél)
 • Általános költségcsökkentés és időcsökkentés


  A Lifeform frissítés néhány új lehetőséget kínál a termelőépületek költségeinek és idejének csökkentésére, vagy olyan speciális kutatásokhoz, mint a kémtechnológia, a fegyverek, a páncélok, a pajzs vagy az energiakutatás. A költségcsökkentést azonban kissé kritikusnak értékelték, amit megértünk. A különösen nagy csökkentések túl erősek a késői játékban. Azonban úgy gondoljuk, hogy a kutatási idő csökkentése továbbra is elérhető, mivel a kutatásnak nincs hasonló csökkentési lehetősége, mint a nanitot tartalmazó épületeknél.

  Változások :


  • A költségcsökkentéssel kapcsolatos épületek és technikák hatása drámai mértékben csökkent (a költségcsökkentési határ jelenleg 50%, de az 50%-os határ elérése rendkívül költség- és időigényes), és nőtt a költség- és időskálázás
  • Az időcsökkentés hatása csökkent, de a Lifeform frissítésből származó különböző technológiák és épületek megfelelő egymásra helyezésével és további befektetésekkel úgy gondoljuk, hogy a játékosok elérhetik a 99%-os csökkentés határát.
   • Kérjük, vegye figyelembe, hogy a 99%-os időcsökkentés eleinte soknak hangzik, de az exponenciális skálázási rendszerekben ez nagyon gyorsan újra skálázható, és ezenkívül jókora befektetést igényel.

  Osztálybónusz

  technikák Egyes életformák technológiaként növelik az osztály előnyeit. Mivel ez meglehetősen erős lehet az osztályok által nyújtott általános előnyök miatt, úgy gondoljuk, hogy a kezdeti értékek túl magasak voltak ahhoz a befektetéshez, amelyet a játékosoknak be kellett fektetniük, hogy tovább növeljék az osztály előnyeit.

  Változások :


  • Csökkentettük az osztályelőnyöket növelő technikák bónuszát
  • A költség- és időskálázás megnőtt

  Felfedezéssel kapcsolatos technikai bónusz

  A Lifeform frissítés néhány technológiát mutat be azoknak a játékosoknak, akik szeretik a felfedező játékstílust. Például egy technológia, amely csökkenti a fekete lyukak esélyét (flotta elvesztése az expedíciók során), vagy növeli az expedíciókon talált hajók számát. A játékosok kezdeti visszajelzései meglehetősen kritikusak voltak a flottavesztés esélyének csökkentésével kapcsolatban, mivel ez potenciálisan ismét olyan helyzethez vezethet, amikor a felderítő küldetések ismét hatékonyabbak és jövedelmezőbbek lennének.

  Változások :


  • A flottaveszteség technológiai bónuszértékei csökkentek, a költség- és időskálázás pedig nőtt
   • A játékosok továbbra is csökkenthetik a flottavesztés esélyét, de ez összességében többe fog kerülni
  • Az expedíció során a „talált hajók mennyiségét” és a „talált erőforrásokat” növelő technikák hatékonysága kissé csökkent, a költségek és az idő beosztása pedig nőtt.

  Hold méretű épület

  A Kaelesh-nek van egy speciális épülete, amely növeli a hold esélyét és a hold méretét.

  Változások :


  • A holdméretre vonatkozó bónusz most csak min. hold mérete. Ez átlagosan nagyobbá teszi a holdakat anélkül, hogy megnövelné a teljes méretüket, hogy ne befolyásolja a holdpusztulás esélyét

  Népességnövekedés

  A játékosok arról számoltak be, hogy a népesség növekedése túl gyors volt. Rövid ellenőrzés után észrevettük, hogy van 2 aktuális probléma, ahol az egyiket már megoldottuk, egyet pedig később.

  Változások :


  • Csökkentette a Lifeform növekedés növekedési alapértékét a szerversebesség-beállítások figyelembevétele érdekében

  Nyitott kérdés :


  • A növekedési ütem jelenleg többszörösen befolyásolja a szerver sebességét, ezért túl gyors. A tervezett beállítás az, hogy a népesség növekedése 0-ról 100%-ra körülbelül 20 órát vesz igénybe egy 4x szerveren.
 • Záró szavak

  Minden tesztelőnek, a hivatalos fórumtól és a Discord-tól kapott visszajelzéseknek köszönhetően tovább tudtuk javítani a közelgő Lifeforms frissítés egyensúlyát. Reméljük, hogy a változtatások tükrözik azokat a visszajelzéseket és kívánságokat, amelyeket a játékosok eddig közöltek velünk, mivel a fejlesztők azon dolgoznak, hogy kijavítsák a problémákat és kiegyensúlyozzák az ezekkel a funkciókkal bevezetett mechanikákat. Folyamatosan figyelni fogjuk, hogy a játékosok hogyan lépnek kapcsolatba a Lifeform frissítéssel és a kapott visszajelzésekkel, miközben mindenki új módokat fedez fel, hogyan fejlesztheti tovább birodalmát, és mindaddig, amíg a PTS fázis tart.  Az alábbi linken talál néhány hasznos értéket és képletet az életformák jobb megértéséhez: ogame.comastuff.com/LF_MASTER_Public.xlsx  Még egyszer köszönünk minden visszajelzést. Kérlek folytasd!  Az Ön OGame csapata

 • Kedves Játékosok,


  Újabb frissítés lesz a Bermudán 2022.06.15-én 14:00-kor. Néhány Lifeform érték módosult, változás lentebb:


  ogame.comastuff.com/LF_MASTER_Public_June15.xlsx


  Intro


  Mielőtt mélyebben belemennénk a jelenlegi mérlegváltozások különböző aspektusaiba, szeretnénk megköszönni minden játékosnak azt a rengeteg visszajelzést és hozzászólást, amelyet az elmúlt hetekben kaptunk a PTS-től. Mindenki, aki időt és energiát fordított a PTS tesztelésére, segített nekünk a frissítés további jelentős fejlesztésében, és nagyon hálásak vagyunk a játékosok elkötelezettségéért. A jelenlegi változtatásokkal szeretnénk kezelni a visszajelzések egy részét, és leszűkíteni az életformát a végső értékekre, amelyek az élő kiadásra vonatkoznának, ha készen állunk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy további változások lehetségesek, ha olyan témák kerülnek elő a közösségből, amelyekkel foglalkozni kell.


  A termelési előnyökkel kapcsolatos épületek és Lifeform technológiák


  A termeléssel kapcsolatos juttatások tekintetében történt néhány változás. Először az összes épület és technológia költségskáláját 1,5-re kiegyenlítettük. Ennek fő oka az, hogy a játékosok továbbra is jelentős előnyökhöz jutnak alacsonyabb befektetésekkel, de az előnyök nem érvényesülnek annyira a késői játékban, ami kiegyensúlyozottabb költség/befektetés arányt eredményez még nagyobb befektetések esetén is. A termeléshez kapcsolódó Lifeform épületek esetében növeljük a szintenkénti hasznot, a termeléshez kapcsolódó technikák esetében pedig a szintenkénti általános hasznot kissé csökkentjük. Ennek a változtatásnak az épület- és technológiai előnyöket jobban összhangba kell hoznia egymással. További változtatásokat vezettünk be, hogy a termeléshez kapcsolódó épületekhez ezentúl energiaköltség is hozzáadódik.

  A megnövekedett energiaszükséglet kompenzálására eltávolítottuk és lecseréltük a Rock´tal „all Resource production” technológiáját, és egy „megnövelt energiatermelés” technológiára cseréltük. Ez segíteni fog a játékosoknak abban, hogy kompenzálják a termelőépületek megnövekedett energiaszükségletét az összes életforma esetében, és összhangban van a termelési előnyök általunk megcélzott csökkentésével.

  Részletes változás:

  • A Rock´tal 7. slot „all production tech” eltávolítva
  • A Rock´tal slot 1 „metal production tech” átkerült a 7-es helyre
  • A Rock´tal slot 1 „megnövelt energiatermelési technológiája” hozzáadva

  Hajó harci technológiák és védelem


  Minden olyan technológia, amely tovább javítja a hajók harci erejét, két változáson ment keresztül. A technológia alapértéke 0,2-ről 0,3-ra, a költségskálázás pedig 1,5-re nőtt. Az erőforrások változásaihoz hasonlóan azt szeretnénk, hogy a játékosok jelentősebb javulást érjenek el a korábbi szakaszokban, miközben a technológia méretezésének nehezebbnek kell lennie. Ezenkívül az összes harci hajó technikájának alapköltségét kiegyenlítették. Hasonló változások történtek a védelmi technológiában is. Mivel a védelemnek csak egy technológiája van, amely javítja az összes védelmet, megelégedtünk azzal a megközelítéssel, hogy a védelmi technológia kevésbé erős lesz, mint a harci technológia, de nem lesz közvetlenül az alapérték duplája. Átfogó,


  Hajósebesség kisebb változás


  Úgy döntöttünk, hogy a Deathstar-t kizárjuk a hajósebesség-technológiából. A változtatás mögött az volt a szándékunk, hogy nem akartuk, hogy a holdpusztítás tovább felgyorsuljon, és ezen felül lehetővé tegyük a játékosok számára, hogy ebbe a technológiába fektessenek be anélkül, hogy megváltoztatniuk kellene a flottamegtakarítással kapcsolatos szokásaikat. A technológia leírását egy későbbi időpontban frissítjük, hogy tartalmazza ezt az információt.


  Változások a 17-es és a 18-as slot technológiájában


  A jelenlegi egyensúlyi változással aRock´tal, Mecha és Kaelesh 17. és 18. technológiája váltott. Az osztályhasznú technológia mostantól a 18. slot technológia, és minden harci kutatással kapcsolatos technológia (fegyver-, pajzs- és páncéltechnológia) mostantól a 17-es slot .

  Több épület építési időskáláját is megvizsgáltuk. Bár a játékosok mindig befektethetnek Nanite-ba vagy Roboticsba, hogy csökkentsék a teljes építési időt, úgy éreztük, hogy az „átalakító épületek” (például Humán: Tudományos Akadémia és Neuro-Kalibrációs Központ) növekedése túl magas volt, és csökkent.


  További megjegyzések


  A fenti változtatások csak a legfontosabb változásokat említik. Az összes értékre vonatkozó részletes változtatások megtalálhatók a fenti excel fájlban. Ezen kívül van még 2 nyitott téma számunkra, amelyeken tovább fogunk dolgozni. A PTS/QA rendszerünk összes épülete, amely bónuszt ad a fajtechnológiai fának, jelenleg nem alkalmazza megfelelően a bónuszt. Ezen dolgozunk, és a jövőben valószínűleg több változtatást fogunk végezni ezen épületek bónuszán vagy méretezésén. Egy másik téma az üzemanyag-csökkentés. Tudjuk, milyen fontos, hogy ne érjük el a 100%-os üzemanyag-csökkentést minden technológia és szerverbeállítás mellett. Jelenleg azonban az üzemanyag-csökkentés nem úgy működik a PTS/QA rendszerünkön, ahogy azt terveztük, ami megnehezíti a megfelelő egyensúly megtalálását. A probléma megoldása után további változtatások várhatók az üzemanyag-csökkentés terén.


  Utolsó szavak


  Nagy megtiszteltetés számunkra a közösség részvétele a nyilvános tesztkiszolgálón, és az az általános hozzájárulás, amelyet a frissítés a lehető legjobban sikerült elérni. A nyilvános tesztszerverünk kiegyensúlyozó frissítésével a Dark Matter újabb hullámát is elküldjük a játékosoknak, hogy tovább építsék és teszteljék a közelgő Lifeform frissítés összes funkcióját. Reméljük, hogy a változtatások tükrözik azokat a visszajelzéseket és kívánságokat, amelyeket a játékosok eddig közöltek velünk, mivel a fejlesztők azon dolgoznak, hogy kijavítsák a problémákat és kiegyensúlyozzák az ezekkel a funkciókkal bevezetett mechanikákat. Folyamatosan figyelni fogjuk, hogy a játékosok hogyan lépnek kapcsolatba a Lifeform frissítéssel és a kapott visszajelzésekkel, miközben mindenki új módokat fedez fel, hogyan fejlesztheti tovább birodalmát, és mindaddig, amíg a PTS fázis tart.


  üdv, T.

 • + kiegészítés..


  Another bit of info that is relevant:

  - with this balance the ingame text will be adapted to the the changes as soon as it is online but some images won't be matching with the changes. This is a temporary situation and requires a new version that will come soon. After the new version is live (on PTS servers) the issue with mismatch images will be fixed.

 • Bevezetés

  Tisztelt parancsnokok!

  Az OGame Lifeforms frissítés PTS fázisának végéhez közeledünk. A mai kiegyenlítő javítás az utolsó finomhangolás, mielőtt a frissítést egy élő szerverre alkalmaznák. A csapat szeretné kihasználni az alkalmat, hogy köszönetet mondjon mindazon játékosoknak, akik olyan csodálatos támogatást nyújtottak nekünk a frissítés további fejlesztésében, hozzájárulásukkal és ötleteikkel. Sok érdekes vitát láttunk a fórumokon és a hivatalos OGame Discordon, ami jó néhány változáshoz vezetett. Ebben a közösségi levélben nem csak az aktuális változásokat szeretnénk közölni, hanem rövid áttekintést adunk a csodálatos visszajelzéseknek köszönhetően végrehajtott változtatásokról, valamint megosztani néhány betekintést a jövő. Mielőtt azonban erre rátérnénk, beszéljük meg röviden a jelenlegi változásokat.

  Rock´tal épület – Advanced Recycling Plant (12. épület)

  Mielőtt belemennénk a részletekbe, először világítsunk rá az épület tényleges működésére. Ha egy játékosnak ez az épület a bolygóján van, ha valaki megtámadja és törmelékmező jön létre, akkor ez az épület elfoglalja a törmelékmező %-át, és visszahelyezi az erőforrásokat a bolygóra. Az épület által összegyűjtött erőforrásokat eltávolítják a törmelékmezőről. Ez a hatás csak akkor következik be, ha a csata a bolygó körül zajlik, nem a Hold körül. Továbbá, ha vannak Kaszások a támadó flottában, akkor az épület előtt kivonják az erőforrásokat a törmelékmezőről. Az épület mögött meghúzódó általános tervezési ötlet az, hogy a védekezésre orientált játékosoknak több lehetőségük van arra, hogy az ellenük irányuló támadásokat kevésbé érdekessé vagy jövedelmezővé tegyék. Míg az épület erősen védekező kialakítással kombinálva ragyog a legjobban, egyetértünk abban, hogy az épület az embereket váratlanul elkapó flották győzelmi határába vág. A kompromisszumos megoldás megtalálása érdekében a következő változtatásokat hajtottuk végre, és tovább fogjuk figyelni, hogyan működik ez az épület az élő szolgáltatásban:

  Változtatások:


  • Építési bónuszlimit 40%-ról 30%-ra csökkent
  • Az építési költségek mértéke 1,3-ról 1,5-re nőtt
  • Az épületenergia-skálázás 1,07-ről 1,1-re nőtt
  • A szintenkénti építési bónusz 0,8-ról 0,6-ra csökkent

  Kaelesh épület – Supra Refractor (12. épület)

  Ez az épület növeli a hold létrejöttének esélyét, valamint a hold méretét. Ahogy a játékosok helyesen megjegyezték, kezdetben ennek az épületnek volt lehetősége 10 000 km-re növelni a hold méretét, ami nem kívánt módon befolyásolta a hold pusztulásának esélyét. Az épület teljes erejének csökkentése érdekében úgy döntöttünk, hogy a hold méretének növelését csak a minimális holdméretre alkalmazzuk, de ez végül ahhoz vezetett, hogy az épület nem volt túl érdekes. További megbeszélések után úgy döntöttünk, hogy még egyszer átalakítjuk az épületet, visszaállítva a korábbi változtatást, ugyanakkor ügyeltünk arra, hogy ne keletkezzenek nem szándékos holdak. Ebből a célból új globális korlátozást vezettünk be a holdméretekre vonatkozóan, jelenleg 9400 km-ben. Összehasonlításképpen, a normál maximális holdméret módosítók nélkül 8944 km.

  Változtatások:


  • Az építési alapköltségek megduplázódtak
  • Az építési költségek skálázása 1,3-ról 1,4-re nőtt
  • Az épületenergetikai költségek skálázása 1,03-ról 1,05-re nőtt
  • A szintenkénti építési bónusz 1-ről 0,5-re csökkent
  • Építési bónuszlimit 50%-ról 30%-ra csökkent

  További változások:


  • A hajók üzemanyag-fogyasztását csökkentő életforma-technológiák (Efficiency Module & Heat Recovery) szintenkénti bónuszát 0,05-ről 0,03-ra csökkentették, a költségskálázást pedig 1,4-ről 1,5-re növelték.

  Jelenleg ezek az utolsó változtatások az OGame Lifeforms frissítés PTS verziójában. Felhívjuk figyelmét, hogy a kiegyensúlyozás és a fejlesztés folyamatos folyamat. Még a frissítés megjelenése után is nyomon követjük annak hatását, és azt, hogy a játékosok milyen visszajelzéseket adnak, és esetleg módosítjuk és adaptáljuk a tartalmat. Ezért arra biztatunk minden játékost, hogy kövesse a megbeszéléseket és a visszajelzéseket. Ez nagy segítség számunkra, és egy további lépés az OGame fejlesztése felé.

  Ez elvezet minket a következő dologhoz, amelyet szeretnénk kiemelni. A játékosoktól kapott nagyszerű visszajelzéseknek köszönhetően rengeteg változtatást hajtottunk végre. A már említett, többnyire a játékosok visszajelzései által inspirált kiegyenlítő finomítások mellett számos olyan funkciókérést is kaptunk, amelyek hozzáadásra kerültek, vagy esetleg a jövőben kerülnek hozzáadásra. Itt szeretnénk megosztani néhány kiemelkedő változást.

  Jellemzők, amelyek már bekerültek a jelenlegi PTS-verzióba:


  • A kiegyenlítő változtatások többsége a közösségi hozzájárulás és visszajelzés alapján történt
  • Áttekintést adtunk az összes életformához kapcsolódó bónuszról, amely épületekből és technikából származik. A játékosok most egy pillantással láthatják, milyen bónuszokat alkalmaznak azon a bolygón, amelyen éppen tartózkodnak
  • Frissítettük az életformákra és az élelmiszertermelésre vonatkozó információs eszköztippeket a játékosok kérésének megfelelően további információkkal
  • Számos szöveges leírást módosítottak és frissítettek

  A Lifeforms frissítés (kiadás utáni) közelgő kiegészítései a közösségi hozzájárulás alapján:


  • Változások az életforma tapasztalatszerzési módjában. Napi limiteket fogunk bevezetni egy felzárkóztató szerelővel, ha napokat kihagyunk, valamint kiegyenlítjük a tapasztalati skálázást, így több szintet teszünk lehetővé a szintenként megszerzett bónusz csökkentésével. Ezen túlmenően, az életformák kiegyenlítéséből származó bónusz teljes korlátja lesz
  • Frissítések a 0,5-ös üzemanyag-fogyasztás szerverbeállításon, hogy megfelelően működjenek a Lifeforms üzemanyag-csökkentéssel
  • Változások a harci expedíciók törmelékmezőjében. A törmelékmezőszerver beállítása frissül, és a korlát a szándék szerint érvényesül
  • Frissítse a phalanx jelentést, hogy megjelenítse a leglassabb hajó hajósebességét az összes életforma-technológiai módosítóval
  • Az Életformák oktatóanyag frissítésre kerül

  Ez csak egy rövid bepillantás a következő lépésekbe. Reméljük, hogy nektek is annyira tetszett a PTS fázis, mint nekünk, és már nagyon várjuk a Lifeforms közelgő élő megjelenését.

  Bermuda és mindenki az OGame csapatában ismét szeretné kifejezni őszinte háláját annak a csodálatos közösségnek, amely mindent lehetővé tesz.

  Nem vagyunk egyedül!

  Üdvözlettel:

  Az OGame csapata


  +1 Lifeforms tutorial will be updated with one of the following versions after live (it was listed - and intended - on the 'Features that already made it')