Ogame LifeForms és Ogame Applikáció

 • Kedves Játékosok,


  A mai napon két új fejlesztést vezetünk be a játékba, egyelőre csak tesztelési jelleggel:


  "Az új OGame kiegészítő Lifeforms már elérhető a Bermuda tesztszerveren minden parancsnok számára! Csatlakozz Bermudához, és fedezd fel elsőként a 4 életformát!"


  A Bermuda teszt szerver itt érhetőek el:

  https://lobby-pioneers.ogame.gameforge.com/en_GB/accounts


  S h mit tartalmaz az új verzió? Lássuk :)

 • OGame: Nagy „Életformák” tartalombővítés


  Egy évtized után az OGame játékot megváltoztató bővítményt kap, mely gyakorlatilag a kísérletezés végtelen lehetőségeit nyitja meg a játékosok számára. Az „Életformák” bővítmény idegen fajokat vezet be az OGame univerzumba, amelyben minden életformának megvannak a maga épületei és technológiái, melyeket a játékosok kutathatnak és felfedezhetnek fel.

  A tapasztaltabb játékosok még arra is lehetőséget kapnak, hogy az életformákat kombinálják különleges stratégiák megvalósításához és így még nagyobb előnyökhöz jussanak. A játékosok dönthetnek úgy, hogy fejlesztik bányászati- és termelési képességeiket, vagy a legerősebb pusztító csillagközi flottát hozzák létre. Mások inkább a galaxis végtelen mélységeit szeretnék felkutatni nyersanyagokért, kalózokkal küzdeni, jóindulatú flottákra lelni és fejleszteni képességeiket.


  Tartalom áttekintés

  - Négy különböző életforma került hozzáadásra

  o A 4 életformából 3 bizonyos játékstílus felé orientálódik (bányászok, flottázók és felderítők). A fennmaradó a kezdő életforma.

  o Az életformákat fel kell fedezni, mielőtt a játékosok meg tudják azokat honosítani bolygóikon (csak a kezdő életforma rendelkezik más életformák felfedezésére alkalmas technológiával).

  - Minden egyes életformának 12 egyedi épülete van (ez összesen 48).

  - Minden életforma 18 fajtechnológiával rendelkezik (ez összesen 72 új technológia).

  o A fajtechnológiák olyanok, mint egy képességfa, melyet a játékosok módosíthatnak és személyre szabhatnak az összes általuk felfedezett faj technológiáiból.

  o A játékosok szabadon kiválaszthatják, melyik életformát adják hozzá bolygóikhoz.

  o A bolygókon lévő életformák meg is változtathatók, ha a játékosok úgy döntenek, változtatnak stratégiájukon.

  - Két új erőforrás lett hozzáadva: Életformák és Élelem.

  o A játékosoknak tenyészteniük kell életformáikat, hogy feloldják bolygóikon a fajtechnológiákat. Minél több életformája van egy játékosnak, annál jobb technológiát tud használni.

  § Az életformák alapvetően olyan erőforrások, melyeket nem lehet szállítani vagy ellopni.

  § Ugyanakkor meghalhatnak, ha a bolygót sikeresen megtámadják.

  o Az életformák élelmet fogyasztanak, melyet a játékosoknak kell biztosítani számukra, ha boldogulni akarnak.

  § Az élelem olyan nyersanyag, melyet lehet szállítani és el is lopható.


  Életformák

  Emberek

  A 21. században az emberiség felfedezte a hiperhajtómű technológiát, és végre fel tudta fedezni az űr távoli szegleteit. Az emberek generációkon át terjeszkedtek az univerzumban, benépesítve számtalan bolygót. A galaxis ezen kvadránsában az emberiség a leggyakoribb életforma. Az emberek megbízható kereskedőkként vívtak ki maguknak megbecsülést, és jó kereskedelmi kapcsolatot ápolnak több más fajjal. Kiegyensúlyozott életformaként gyorsan ki tudják aknázni a természetes nyersanyagokat, megfelelő katonai technológiákkal rendelkeznek és nagy hangsúlyt fektetnek a kutatásra. Bolygók terraformálásával több épületet tudnak építeni, és támadás esetén meg tudják védeni magukat.


  o Az emberek az alap faj, automatikusan velük kezd minden játékos.

  o Ők az egyetlen olyan faj a galaxisban, akik rendelkeznek más életformák felkutatására alkalmas technológiával.

  o Az emberek tökéletesek a kiegyensúlyozott játékstílushoz, lefedve minden alapvető tevékenységet, de külön figyelmet fordítanak a kutatási sebességre.

  o Különleges épületük megvédi életformáik bizonyos százalékát attól, hogy sikeres támadás esetén meghaljanak.


  Rock’talok

  A Rock’talok általában olyan kisbolygókon élnek, melyek nagyon közel helyezkednek el csillagaikhoz, olyan helyeken, amelyek más fajok számára lakhatatlanok lennének. Köves kültakarójuk és lassú anyagcseréjük elég ellenállóvá teszi őket ahhoz, hogy olyan feltételek között éljenek, melyet mások aligha hívhatnak otthonosnak. Évszázadokon át ásványokon éltek, melyek elsődleges táplálékforrásul szolgáltak számukra. Ezért nem kell csodálkoznunk azon, hogy ők a fémek és ásványok bányászatának mesterei, melyre szükségük van túlélésük biztosításához. Mivel a Rock’talok sohasem távolodtak el természetes lakókörnyezetüktől, ezért képesek gyorsan, olcsón és energiahatékony módon építkezni. Nagyon hatékonyak a nyersanyagszerzésben is.


  o A Rock’tal archetipikus bányász faj.

  o Kifejezetten a nyersanyag- és energiatermelésre szakosodtak.

  o Különleges épületük lehetővé teszi, hogy a támadás során megsemmisült flottákat nyersanyagokká alakítsák (amikor egy Rock’tal bolygót ér támadás).

  o Különleges technikai bónuszuk előnyt nyújt a Gyűjtő osztálynak.


  Mechák

  A Mechák mesterséges intelligenciák (MI-k), melyek bármely más életformánál gyorsabban tudják reprodukálni önmagukat. Mesterséges ideghálózaton keresztül kommunikálnak, ami kulcsfontosságú tényező a jobb harci stratégiák alkalmazásában. Mivel a Mechák nem rendelkeznek érzelmi képességekkel, cselekedeteiket nem korlátozzák erkölcsi megfontolások. Egy hálózaton lévő vezérlő MI folyamatosan új hódítási és kizsákmányolásra alkalmas lehetőségeket keres. Más fajok okkal tartanak a Mechák kiváló hadi technológiájától: flottáikat olcsón építik fel, kifinomult fegyverrendszerekkel látják el és nanobotokkal folyamatosan jó állapotban tartják azokat.


  o A Mechák archetipikus flottázók.

  o A Mechák hajóik és flottáik tűzerejének növelésére specializálódtak.

  o Flottaműveleteikhez képesek csökkenteni az üzemanyag-követelményeket, valamint csökkenteni a hajógyártási költségeket és az építési időt is.

  o Különleges épületük javítja az Űrdokk statisztikáit, lehetővé téve számukra, hogy több hajót nyerjenek vissza a csatákból (jól együttműködve a Tábornok osztállyal).

  o Különleges technikai bónuszuk előnyös a Tábornok osztály számára.


  Kaeleshek

  A Kaeleshek eredete szó szerint a csillagokban rejlik: a tér és az idő közötti szövet biztonságában születtek. Egy bizonyos kor elérése előtt nem telepednek le bolygókon, hanem a világegyetemben utaznak saját fajtájukat keresve, sok fényévet lefedve. Mielőtt letelepednének egy bolygón, teljesíteniük kell egy próbát az Egységtanács előtt. A Kaeleshek metafizikai képességeiket használják az univerzum felderítése során. Ennek eredményeként számtalan galaktikus titok került napvilágra, hatalmas ugrásokra képesek technológiai fejlődésük során. Híresek hatékony felderítő küldetéseikről és arról, hogy képesek az űr mélyére látni.


  o A Kaeleshek archetipikus felderítők.

  o Különösen az expedíciókra specializálódtak, megnövelt sebességgel, több nyersanyag felfedezésével végezve azokat.

  o Gyorsítják az általános és az életforma technológiák kutatási sebességét is.

  o Különleges épületük növeli a sikeres holdlövés esélyét.

  o Különleges technikai bónuszuk előnyt ad a Felfedező osztálynak.


  Hasznos dolgok az Életformákról

  Szeretnéd megtudni, hogyan működnek az új jellemzők és mire kell odafigyelned? A következő részben megtudhatod a legfontosabb tippeket, hogyan teheted életformáidat hasznossá:

  Az életformák az OGame bővítményeként készültek, amelyek a meglévő OGame-tartalomtól függetlenül működnek, és nincsenek rájuk vonatkozó követelmények. Az egyetlen függőség, hogy az életformák épületeinek működéséhez is energia kell, de egyébként nem foglalnak el például bolygómezőket, amikor azok megépülnek.


  o Az életformák elsőbbséget kell élvezzenek az OGame szabványos építési rendje után (pl. a nyersanyagtermelő és kutatáshoz szükséges épületek után).

  o Minden játékos az Ember életformával kezd a bolygóin.

  o Elsődleges célod az életformák számának növelése a bolygón. A népesség növelése elérhető házak építésével, majd élelemtermelő épületek építésének segítségével táplálni kell őket. Ezt a kettőt egyensúlyban kell tartani: ha az életformák több élelmet fogyasztanak, mint amennyi elérhető és az élelem 0-ra csökken, az életformák meghalnak és nem szaporodnak tovább.

  o Egy bizonyos népesség elérésekor megnyílik az első épület, mely hozzáférést biztosít a speciális életforma techfához.

  o Megfigyelheted, hogy ennek a fának 3 különböző szintje van. Az első azt jelenti, hogy bizonyos számú életformával kell rendelkezned az egyes helyek megnyitásához. Amint megnyílik egy hely, feltöltheted azt egy életforma technológiával.

  o Folytasd a lakás- és élelemtermelés bővítését, hogy növeld népességed, nyisd meg az első életforma techfa helyet és töltsd fel azt technológiával!

  o Mivel az Emberekkel kezdesz, csak egyetlen lehetőséged van az első helyre, ami a Kutatóközpont.

  o Ezt követően válts a Galaxisnézet ablakra és küldj hajót különböző bolygókra, új életformák után kutatva.

  o Folytasd a befektetést az embereidbe és próbálj magasabb szintű épületeket megnyitni, melyek termelési és növekedési előnyöket nyújtanak a játék középrészében.

  o Az Emberek elsősorban az életformák tenyésztését könnyítik meg és fejleszthetők a nyersanyagtermelési előnyökért stb.

  o Minél tovább jutsz a folyamatban, annál több életforma technológia helyet tudsz megnyitni (maximum összesen 18-at), ezáltal előnyökhöz juthatsz minden birtokodban lévő bolygón.

  o Az Életforma technológia ugyanúgy globális, mint az átlagos kutatás, de minden egyes bolygónak megvan a maga életforma techfája. Ennek eredményeként számtalan módja van a különböző bónuszok kombinálásának és felhalmozásának.

  o Miután eljutottál oda, hogy új bolygót kolonizáltál és felfedeztél más fajokat, dönthetsz úgy, hogy azt a fajt máshová telepíted le. Ez teljesen új életforma épületekhez és technológiákhoz biztosít hozzáférést.

 • valamint..


  "2002 óta intergalaktikus urak milliói küzdenek az univerzum uralmáért, stratégiai ravaszságukat és katonai erejüket próbára téve az űrstratégiai játékok titánjában."

  És hamarosan eljön az idő, amikor intergalaktikus uralkodók milliói fognak hatalmas űrcsatákat vívni... bárhol és bármikor!


  Kezdje el fejleszteni szerény bolygóját, és szerezzen győzelmet az intergalaktikus csatákban – bármikor, bárhol! Küldje el flottáját a küldetésekre otthona kényelméből, vagy turbózza fel erőforrás-termelését útközben okostelefonjával .

  Használja ki szülőbolygója értékes erőforrásait egy erős hadigépezet felépítéséhez, és szerezzen előnyt új technológiák kutatásával. Terjessze ki birodalmát új bolygók gyarmatosításával, szövetségek létrehozásával és stratégiai csaták megválasztásával más játékosok ellen. A merész űrúttörők számos veszéllyel és kihívással nézhetnek szembe, de hatalmat és dicsőséget is találhatnak a kozmosz végtelen mélységein.


  Hamarosan elérhető lesz a béta verzió Apple és Android rendszerekre is.

  Legyen ott a kezdetektől, és fedezze fel az új OGame alkalmazást!