Mobil internetek, mobil belépések

 • Napjaink technológiája és divatos térerő lefedettsége lehetővé teszik, hogy lassan már egy tekercs wc papírról is fel lehessen lépni az internetre. Megannyi cucc segíti ezeket, úgymint mobiltelefonok, PDA-k, tabletek, netbookok stb.
  Ezen kütyükről simán fel lehet csatlakozni az internetre vezeték nélküli hálózatokra, vagy a kütyüvel vett saját csatlakozási ponttal.


  Wifik:
  Ahogyan Yoda mondaná: "körülvesz bennünket... az életből árad". Plázák, szórakoztató központok, éttermek, szállodák, kollégiumok... szinte bárhol találni wifit. Ezek vagy ingyenesek, vagy kódoltak. Bármelyikről való fellépés magában hordozza azt, hogy onnan más is felléphet.
  Innentől ugyanaz van érvényben, mint a közös IP-k esetében. Jelenteni kell ha valaki ilyet használ.


  Saját mobilnetek, elérések:
  Szintén a szolgáltatókon múlik, hogyan is osztják ki az IP-ket, de minden mobil belépés PROXY használatnak minősül, szóval bejelentésköteles.
  Bejelentéskor meg kell adni hogy mivel lép fel a játékos és milyen szolgáltatónál van.


  Opera mini/Turbo:
  Az operának van egy olyan jó tulajdonsága, hogy turbó módba lehet tenni. Ekkor gyorsabb lesz, ez nekünk jó, de egyben egy közös proxy szerverre léptet át. Ez a szerver biztosítja a gyorsabb adatátvitelt, de közösek lehetnek az IP-k. Meg hát nevéből adódóan proxy, szóval bejelentésköteles.