ÖSSZEVONÁS - KI HOVA?!

 • Mi is azért erőltettük a beállítás módosítást, mert összevonást nem is reméltünk. Meg lettünk lepve. Feleslegesen melóztunk a beállításos dolgokkal. De remélem így mindenki jobban örül azért!

 • Ez mindenhol így lett volna.. azonban az ogame a kezdetektől fogva sem a védelem kiépítéséről szólt, hanem a támadásokról.. legalábbis én még így tanultam annak idején :)

  Egyébként.. ha megnézted a fórumos szavazásokat, szinte mindenki kérte a DiDF-ek 30-40-50%-os emelését..

  Odáig rendben is van. A nusakan is erről szólt. De ha már megvan egy védelem mert valami miatt megépítette az illető (többeknek pl. ez a játékstílusa: nagy védelem + kevés itt töltött idő) akkor bolond lesz kockáztatni azért hogy az éjszaka leple alatt a fanatikusok (a nappali fanatikusokról nem megfeledkezve) leamortizálja. A bontás még egy lehetőség de erősen ráfizetéses. Lehet hogy az egyébként megszavazott nagyobb sebesség vagy nagyobb df ellen nem lenne kifogás.

  Azt egyébként lehet tudni miért pont ezek az unik lettek a célunik? Miért jobb egy nagyobb létszámú unit költöztetni/szétszórni mint egy jóval kevesebb főből állót?

  Légy közel a barátaidhoz és közelebb az ellenségeidhez.

 • Lehet hogy az egyébként megszavazott nagyobb sebesség vagy nagyobb df ellen nem lenne kifogás.


  De, lenne :) minden ellen IS van kifogás :)  Azt egyébként lehet tudni miért pont ezek az unik lettek a célunik? Miért jobb egy nagyobb létszámú unit költöztetni/szétszórni mint egy jóval kevesebb főből állót?


  A válasz igazából egyszerű.. a 3 legrégebbi unit ( Qunatumot nem ideszámítva ) már így is robbantani kellett volna előzőleg is.. akkor nem jött össze, most viszont igen..

  Megnéztük a megszavazott beállításokat, valamint azt is, h mi nem változott.. igyekeztünk -a lehetőségekhez mérten- a lehető legjobbat kiválasztani a játékosok számára..


  aztán, hogy ez kinek-hogy jó vagy sem, merőben más kérdés.. :) olyan úgyse lett volna, ami mindenkinek tetszik :)


  edit: aki nem akar védelmet bontani- és csak bányászkodik, annak jó lehetőség a Libra- és a Merkur is.. aki flottázna, mert Nusakanról jön / jött és nincs védelme, annak ott a Xaly.. :) ( a Nusakan csak példa volt :P )

 • Ez jó kérdés, már elfelejtettem, hogy legutóbb hogy volt. Ha nem lesz támadás blokk akkor valahogy úgy tudom elképzelni mint amikor a Normandiai partraszállásnál a szövetségesek megrohamozzák a partot, ahol a német géppuskák várják őket :D Na jó nem pont úgy mert minimum vakáció módban kerül át az acc.

  Én vagyok a kezdet és a vég. Általam érkezik a változás. Kérlelhetetlenül jövök akár a halál, nem kérdezem felkészültél-e Rám. Kapuvá váltam, az örök változás kapujává. Nem érinthetsz hisz nem vagyok ember. Nem csodálhatsz hisz nem vagyok isten. Az vagyok mi örök és egy. A változás. Kapuvá váltam. A nagyszerű változás kapujává.

 • Egy aprócska kérdésem lenne, egy hetes vándorlás alatt, -lesz támadás blokkolás a cél unikban? ( lesz elég idő helyezkedi, szétnézni )

  nem hiszem elvileg egyböl átkerül az acc és nem kerül v-be sem!! szoval aki bepottyan és szerencsés lehet hogy pont cp mellé kerül :D

 • Én csalódótt vagyok nagyon mert azt hiszem ez az örökös v kezdete amíg eyg ujabb összevonás után nem tudok menni nekem megfelelő helyre nagyon szeretem a 70%df-et de 3X nekem túl sok meg a védelem df is van ott :( 30% df meg túl kevés noha az 1X vonzó lenne igy igazából nem akarok menni sehova :( marad v legalább 2 évig mig uj esály nem lesz

 • Köszönöm hogy csináltál egy összesítő táblázatot

  Libra uni mindenkit vár szeretettel !

  A Shark szövit legfőbbképpen ! Végre eljöhetne a várva várt ismerkedés :D

  Így nehéz lesz ismerkedni, hogy a hűvösre kerültetek, feltételezem önhibán kívüli merő véletlenségből elkövetett pushing miatt?!!! Nem lepődnék meg rajta, hisz visszaesők vagytok:lol:. De ne aggódjatok, valahogy úgyis megmagyarázzátok a semmit, hisz mindenben IS igazatok van.


  (Távol álljon tőlem és nem is áll szándékomban bírálni a GO-k munkáját, nem is tudok semmit a tiltásról illetve nem is akarom itt kitárgyalni, de ha tényleg pushing akkor a csalók kapják csak a permanentet, az már mindegy milyen mértékű mert ugyanaz a vége, ha már 6_6_6 megkapta...:D)  *távol álljon tőlem, hogy feltételezni merjem, h ez számdékos provokáció.. de sajnos tudom, hogy az..

  warn!

  üdv, T.

 • Én csalódótt vagyok nagyon mert azt hiszem ez az örökös v kezdete amíg eyg ujabb összevonás után nem tudok menni nekem megfelelő helyre nagyon szeretem a 70%df-et de 3X nekem túl sok meg a védelem df is van ott :( 30% df meg túl kevés noha az 1X vonzó lenne igy igazából nem akarok menni sehova :( marad v legalább 2 évig mig uj esály nem lesz

  3 választási lehetőség van, csak mondom. :evil:old

 • Üdv néktek,  Nem alakulnak jól az összevonás előtti pillanatok...

  Úgy látom, hogy mindenki fél Xalinthra menni a 3x-os speed miatt.


  A játékosok megszokták az unalmas, nyugis, biztonságos kis játékukat.


  Betakarítanak pár naponta, senki nem kémkedi őket.

  Mindenki mindenkinek a "barátja", "ismerőse".


  Ez azért is lehetséges, mert nincsenek fiatal tanulni akaró kis játékosok, ha véletlenül elő is kerül 1-1, akkor a földbe tiporják a kisebb, de egy szinttel ügyesebb játékosok.


  Így sajnos elmegy a kedvük a játéktól, amit teljesen megértek,nincs lelkesedés, senki nem tanítja őket ki.


  Ha mégis, akkor sajnos csak a rossz példát látom a "mestereiktől".


  Visszatérve a lényegre:

  Megértem, hogy nincs idő 1-2 óránként felnézni.


  Nekem is sokkal jobban bejön ez a nyugis "lét".


  Viszont ennyi év alatt, illetve az összevonás időtartamának végéig igenis mindenki megtanulhat a maga módján fs-elni.


  Akinek csak díszből van flottája, az úgyis elbukja, aztán kiélvezheti a 8x eco előnyét és csendben bányászhat.


  A tekiket még mindig elitélem, és mindig is rajta leszek, hogy külön erőforrást, időt nem kímélve DS-ekkel elvegyem a giga védelmet építők kedvét.


  Nos, ha emellé kapok egy 30%-os törmeléket (DF-t) is, akkor végre nagyon megéri.

  FS kinek mekkora flottája van, igenis számolnia kell az FS költségével.


  Ezzel .hu TOP10 flottája is nyugodtan eltud számolni magában, maximum nem szeretne.


  Ahogy fentebb írtam, jól esik a nyugis semmittevés, főleg ha százmilliókba fáj az FS.


  Merkúr úgy nézz ki, a békés bányászok világa lesz, ahol senki nem szedi majd le a "díszflottájukat".


  Libra már más tészta, igazából:


  Mindenki, aki fél a gyors szerótól, az igenis oda fog menni, mert a biztonság mindenekelőtt van az életünk összes dolgával kapcsolatban.


  Sajnálom, hogy nem csak Libra és Merkúr lett.


  Így nem lenne választása egy flottásnak.

  Persze sokan nevezik magukat flottásnak, minél többet figyelek fel csatákra, beszélgetésekre, egyszerűen csak itt lett volna az ideje, helyre rakni a tudást, és a kapálózást.


  Örültem volna, ha kapunk egy olyan univerzumot, ahol a TOP30 flotta minimum 100 milla. (És nem teki)

  Illetve nem vakációzók, akik megijedtek 1-2 kellemetlen kémkedéstől.


  Szóval összefoglalva a mondandómat, mint mindenkori flottás felfogású gémer:


  A flottával rendelkezők több, mint 80%-a be van kakilva, és nem szeretné megvillantani az évek alatt szerzett tapasztalatait.


  Mindenki fél, kivéve talán a bányászokat, akik nem rendelkeznek hajókkal. Maximum giga tekikkel, nos ők Merkúron és Librán megtalálhatóak majd.


  Jó lenne minden flottással találkozni, de ez a Libra-Xalinth dolog nagyon bekevert.


  Mindenkinek kívánok jó várakozást az összevonásig, minden eddigi rossz akarómnak jelzem, hogy szívesen látom majd abban az uniban, ahol végül kikötünk a Riggeles szövetségünkkel.


  Aki csak vagdalkozni akar majd a fémpakkokból vett csc had miatt, az keressen magának egy homokozót. :)


  A flottát nem csak birtokolni kell, hanem tudni is kell használni.


  Maradok tisztelettel,


  Soldier

  honor-1.jpg
  "Csak halkan és lassan , az ellenség megvár."

 • Részemről szó sincs be kakilásról csak munka/család(kis gyerek) mellett elég necces :phatgrin:Hozzá teszem nagyon vonzó Xali beállítása ezért is én személy szerint nagyon vacilálok Libra-Xali között :phatgrin: Nekem van olyan sanda gyanúm a legnagyobb flották Merkurra fognak menni kényelemből :phatgrin:

 • Nézzük meg mit adhat a 3x speed és a 80% df bárkinek, aki nem akarja szétverni a másikat.


  - 80% df!

  Kiváló ha az expes flottádtól akarsz megszabadulni. Fel kell kenni egy nagyobb védelemre (ezért nem szabad mindet leszedni) és ott van az alap 35 % helyett a 80 ingyen! Vagyis: olyan mintha ingyen átválthatnád akármikor a kapott lomokat nyersibe.


  - 3x flotta!

  30 percenként megfordulhatsz az i-seken! Kiváló!!!

  Az exp flották is pörögnek szépen.


  - Csaták és egyéb viadalok

  80%-ért mindenki menni fog... mert nagyon sok nyersit adhat. A cápákat itt képzelem el... fiatalos lendület, küzdeni akarás stb. És a legtöbb flottás még szintén agresszív és fiatal. Amíg buzog bennük a harci láz, had verjék össze egymást :D


  De a három szerver között gyakorlatilag ennyi a különbség...

  Az eco jutalom mindenhol meg van.

  Sajnos a kevés játékos teszi fel az i-re a pontot és az idő.

  Mert ha lenne 1000-1000 ember minden szerverre, gyakorlatilag a 3x lenne az ideális... mert a flottások nem mind egymást marnák... minek okoskodni, éjszakába nyúlóan fent lenni, tervezgetni, ha az ölükbe pottyan a zsákmány?


  Így amit látok, inkább elszomorít. Vagyunk kb 100 an aktív játékosok. Lehet annyian sem. Ezt a 100at fogja leosztani a szerver 3 felé. 1 év és kialakul ugyanaz ami eddig volt.

  3x-en 12 aktív játékos

  2x-en 16

  1x-en 30

  És mindenki várja az újabb összevonást. És abban még csak reménykedek, hogy nem mondok sokat.

  Én ezért készítettem az angol uni 1-re egy accot, 400 aktív játékos közzé. Ott pislákol egy halvány reménysugár.

  Igaziból lassan el kellene gondolkozni a játék készítőinek is. Egy magyar szervert kellene csak megadni. Mellétűzni 2-2 angol, német vagy francia szerverrel (1x és 6x speeddel).

  Legyen esélyünk arra, hogy arcvesztés nélkül valahol továbbjátszhassuk a magunk játékát.


  Itt az emberek játszani akarnak, hőstetteket mutogatni... nem bányász életet élni. Azt meg 10 ember között nem lehet.

  Kicsit a szűz lelkéről:
  A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

  Edited once, last by Gullcsi ().

 • Én megyek Merkúrra bányászni aztán ha bántják a kicsiket majd megvédem őket :) Nemtudom van e még suli szövi ott :) Gurat mikor elment minden széthullott :(

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]
 • A tobb accounttal rendelkezo jatekosok szamara is lesz megoldasunk.

  Üdv.

  Ha kérhetem ezt részletezd mert személy szerint van több accom is külön unikban beleértve célunit is ahol épp törlésbe raktam az egyik accot a biztonság kedvéért viszont már egy közepes accot jó lenne ha nem kellene kukázzak teljesen.


  Előre köszönöm a választ.

 • Sok-sok helyes dolgot leírtatok, s ez valójában egy változó összegű játékelméleti feladvány. :D


  A nyereségmaximumom ideális választás esetén Xaly-n lenne, a nagy többségnek viszont az a legrosszabb választás. Valószínűsíthető, hogy az lesz a legkevésbé népes szerver, ami egyből jelentős mértékben csökkenti a hasznosságot.


  Arra jutottam, hogy egyensúlyi stratégiát kellene követnem, azaz minden esetben a legrosszabb lehetőségeket figyelembe véve a legkisebb rossz mellett dönteni. Ez pedig a logika szerint Libra.


  Odáig lenne jó eljutni, hogy növeljük a kooperáció hatásfokát és a dilemmát kompromisszummal oldjuk fel. Létrehozhatnánk a (Gullcsi által is javasolt) EGY magyar szervert, ami senkinek sem igazán kedvező, ám senkinek sem nagyon rossz. Cserébe sokan lennénk! :)


  Abbahagytam az utópisztikus vágyakozást, de azért gondoljatok bele! :S

 • Az valóban érdekes lenne ha mindenki egy szerverre menne. Igaz akkor a másik kettőn lévők szomorkodhatnának. :)

  Légy közel a barátaidhoz és közelebb az ellenségeidhez.

 • igaz de nem szimpi inkább mennék agy angol szerverre mondjuk oda ahol gulcsi van ha lehetne


  Lehet. Ott a temető.


  Üdv.

  Ha kérhetem ezt részletezd mert személy szerint van több accom is külön unikban beleértve célunit is ahol épp törlésbe raktam az egyik accot a biztonság kedvéért viszont már egy közepes accot jó lenne ha nem kellene kukázzak teljesen.


  Előre köszönöm a választ.


  Kidolgozás alatt van, főleg mert sok a kiskaput kereső játékos.  Igaziból lassan el kellene gondolkozni a játék készítőinek is. Egy magyar szervert kellene csak megadni. Mellétűzni 2-2 angol, német vagy francia szerverrel (1x és 6x speeddel).


  nem lesz a közeljövőben nemzetközi szintű összevonás.. oké, h te szeretnéd a többi országot is, de a többi ország nem biztos, h szeretne minket látni.. valamint jelenleg ez csak a temetőből megoldott / megoldható..  Örültem volna, ha kapunk egy olyan univerzumot, ahol a TOP30 flotta minimum 100 milla. (És nem teki)


  Teljesen lényegtelen, hogy ha lett volna ilyen szerver vagy sem. A lényeget leírtad.. a sok "majdénmegmutatomhogymekkoraIstenkirálycsászár" úgyis a biztos Libra/Merkúr szervert fogja választani. Ez nem kérdés :)

  Nem, illetve nagyon kevés valódi flottás van.. amióta pedig megjelentek a SA-fém-pakk-használó játékosok, akik valós tudás nélkül vannak, azóta kb kezd leáldozni az ogame eredeti koncepciójának.. tény, erről tehet a GF is.