Barátlista /barátság ki beszélő

 • Sziasztok.

  Kis ki beszélőt hoztam.

  Kinek mi a véleménye a barátlistáról és annak a kihasználásáról?


  Csak is moderálva!!!

 • Kihasználni az egyik legundorítóbb dolog...

  B listára már én sem nagyon rakok senkit...

  Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

 • Meg kell válogatni, kivel leszel barátlistás. Még nem fordult elő, hogy valaki ellenem kihasználta volna, vagy kiadott volna ezzel kapcsolatban. Nálam első a becsület, és ilyen beállítottságú emberekkel vagyok bizalmi kapcsolatban. Természetesen én sem éltem vele vissza soha. :) Nem nagy dolog a becsületesség, normális ember neveltetésével együtt jár. :)

 • Mind a barátlista, mind a flottázás több tényező kérdése. Egyrészről számít az uni 'mérete', a te elhelyezkedésed 'erőben' (lehet gazdasági és hadi is), a szövetséged 'ereje' és a többi flottás.


  Egyszerű példa, ha top1 vagy és flottás és van 1-2 barátod is, akkor teljesen felesleges bővíteni a barátlistát, de a szövetséget is! Ha középtájon helyezkedsz el, akkor 1-1 célzott ismeretséggel meg tudjátok fogni a top10 tagjait is.


  A barátlista szent és sérthetetlen, ha mégis felbomlana, akkor az nálam mindig, mindkét fél számára egyértelmű volt, hogy mivel fog járni. Természetesen volt haladék, vagy átmeneti időre MNT.


  Aki visszaélt vele az utána kegyvesztett lett nálam. Illetve jó pár esetben kapott végleges tiltást is az illető (pl anno uni6 mocsokybandi vagy most beka néven fut, az eljáró equinoxx GA volt - minden eset egyedi, általánosítani nem lehet. max annyit hogy a kapzsiság rossz tanácsadó)

  iDvNWxM.jpg

  Ne zavard köreimet!

  Hall of Fame:
  U1-U3-U7-Barym-Orion-Vega-Yakini: Top1 ; Andromeda: Top2

  Ogame.hu: Top1 & 3x Top2 & Top1-2 Blind & Top2 Ninja

 • Akkor egy trockij komment a leonidas csata alól ami törölve lett:


  2020 június 8.


  Sok esetben nem tisztem megítélni 1-1 csatát, de azért egy volt barátlistást beverni nem éppen a legkorrektebb tevékenység. Számomra ezek a csaták nem a szépségükről lesznek híresek, hiába top1..
  Ugyanakkor ezt semmilyen szabály nem bünteti, ezért tiltás nem adható a támadóknak. Volt már ilyen nem egy az ogame történelmében és gyanítom, h lesz is.. a barátlista nem véd meg az FS-től.. sőt, semmitől se.


  Ezt trockij egy eset miatt törölte


  Gurat komment:

  2020 június 9.


  Ez egy háborús játék.

  A háborúban mindent szabad.

  Nem tilos le verni a barátlistásomat, sőt akár a szövi tagodat sem. Megteheted.

  Nézz tükörbe utána


  Tehát a magyar team GA-ja és fórum vezetője le írta, hogy nem tilos és sose járt érte bann és nem is fog!!!

  De ahogy a szavaidból

  Téged a szabályzat nem nagyon érdekel hanem egyéni döntéseket hozol ha szabalyzatban nem szerepel ha szerepel a dolog.

  Emlékszem mikor egy ideig nem voltál go azzal hencegtél, hogy ha go leszel mindenkit bannolsz.

  Szerintem a team munkája a szabályzat be tartatása nem pedig a szabályzat írása.

  Arra ott a GF


 • Javaslom a békemenetet minden olyan felhasználóért, akinek már több top accountja is ki lett bannolva. Az általam említett esetben bandika sleppje nyilvánosan könyörgött és fenyegetőzött - hatástalanul.


  Jegyezzük meg, mindig a GO a hibás.  u.i.: Gurat BA, soha semmi köze sem volt az ingame tiltásokhoz.

  iDvNWxM.jpg

  Ne zavard köreimet!

  Hall of Fame:
  U1-U3-U7-Barym-Orion-Vega-Yakini: Top1 ; Andromeda: Top2

  Ogame.hu: Top1 & 3x Top2 & Top1-2 Blind & Top2 Ninja

 • Azt hol latod leirva, hogy nem is fog erte buntetes jarni? :)


  Azon nem gondolkoztal el esetleg, h az altalad linkelt csata utan ezt belso forumon kitargyaltuk? Leirtam a jegyedben is, h hasonlo esetben mar kapott mas is tiltast :)


  Orulok, h vegre kibokted itt is, h mi a problemad, mar izgatottan vartam mikor keritesz erre sort :)

 • Marquez, olvasd el kerlek, h mit irtam es kerlek, ertelmezd. Ha nem sikerul, szolj valakinek, aki segit ebben. En nem tudok, de lehet, h egy szakember igen.


  Kieg: ekiboy tavaly novemberben csatlakozott csak, tehat akkor még nem volt admin. A pontositas es a miheztartas vegett.

 • Személyes véleményem:

  A barátlistás vagy szövetségi tag támadása /még úgy is, hogy látom mikor lesz "i", és kirakom, egyből támadom, egyértelműen csalás:!: Olyan előnyből támadok, amit más nem lát, én egyértelműen tudom, hogy az illető OFF - ez mi nem, ha nem jogtalan előnyszerzés:?::!: Számos ilyen csata van a fórumon, és ez dicsőség:?: Értelemszerűen lepakoltatnám a nyersit, figyelmeztetés mellett. Ismétlésnél szigorítva. Nem olvastam el az erre vonatkozó szabályokat, egyéni véleményem.

  [color=#A9A9A9][font='Verdana'][size=10][align=center][img]http://imageshare.web.id/images/xo4xq8ieqgnxa76occ4.png[/img][/align] [/size][/font][/color]
 • A két csata teljesen más, nem sok értelme van összehasonlítani. Ráadásul annak sincs sok értelme, hogy minden team tag kommentjét vagy egy határeset csatát precedenssé akarjunk tenni azért, mert mohók, kapzsik és erkölcstelenek vagyunk.


  Aki tisztességesen akar játszani, annak nincs félni valója. Aki pedig közel repül a naphoz, az előbb-utóbb megégeti magát. Aki pedig megégette már magát nem egyszer, és továbbra is keresi a nap melegét, arra mit mondjon az egyszerű halandó? Normális???


  Vagy indítsunk szavazást arról, hogy az ogame.hu érdeke-e, ha írok egy hosszú és alapos bejegyzést arról, hogyan lehet maximalizálni a profitot úgy, hogy ne adhassunk mellette büntetést? TÉNYLEG EZ A CÉLJA PÁR JÁTÉKOSNAK?


  És igen, vannak olyanok, akik ennek a pártján vannak.


  u.i.: Törekszünk arra, hogy minden esetet hasonlóan ítéljünk meg, de ez érthetően esélytelen. Mint a bíróságok esetén is. Lehet, hogy X máshogy ítélne, de nem GO adott szerveren. Van, hogy egy GO valamit elsőre jobban megítél mint egy SGO vagy GA. Nyilván ezért van közöttük kommunikáció. Van, hogy az SGO vagy GA ítéli meg jobban a dolgokat. Nem mindig ugyanabból az információ halmazból dolgozunk ;) Bár ezt van, aki sosem fogja megérteni...

  iDvNWxM.jpg

  Ne zavard köreimet!

  Hall of Fame:
  U1-U3-U7-Barym-Orion-Vega-Yakini: Top1 ; Andromeda: Top2

  Ogame.hu: Top1 & 3x Top2 & Top1-2 Blind & Top2 Ninja

 • Látom trockij.

  A támadóknak tiltás nem adható.

  Dcsk minden egyes játékos a profit maximalizálására megy.

  Szabályzatban bibliai erkölcsök be tartása se szerepel.

  Ha mohó, kapzsi vagy akár erkölcstelen vagy azt se tiltja a szabályzat...

 • Ezért nem tartok blistát minek ? :)

  Akivel ACS-szoktam vele igen , no most 1 olyan blistásom van akit nem ismerek de egy régi cimborám fia és most tanulja a játékot és segítem őt :)

  Olyan célból senki se legyen blistás mert az xy top2 vagy top1 flottás és akkor nem kell fs-elni mert a barátom . Kukákba van hely az ilyen elfér benne :phatgrin:

 • Látom trockij.

  A támadóknak tiltás nem adható.

  Dcsk minden egyes játékos a profit maximalizálására megy.

  Szabályzatban bibliai erkölcsök be tartása se szerepel.

  Ha mohó, kapzsi vagy akár erkölcstelen vagy azt se tiltja a szabályzat...


  Nem mindegy a módja.


  Bibliai erkölcsök betartása valóban nem szerepel, ugyanakkor a szabályzatot értelmezni tudni kell. Volt régen törekvés arra, hogy 'bővítsük', mert akkor is voltak olyanok, akiknek az értelmezés nem volt az erősségük, de csak az lett az eredménye, hogy még inkább keresték a kiskapukat. Mint a való életben. Aztán ha a hatóság lefüleli és a bíróság is helyben hagyja, akkor utána mehet a sírás-rívás, hogy gonosz GO meg GA meg mit tudomén még kicsoda.


  Egyébként, és ez mindenkinek szól... A tiszta játékért a legtöbbet a játékosok tudnak tenni:

  1. Jelentik, ha csalás van (nem csak azt, ha tiltatni szeretnének valakit), megfelelő információ átadásával.

  2. Nem vállalnak közösséget csalókkal, sőt, esetleg ütik őket, amíg abba nem hagyják.


  Ha ezek nincsenek meg, akkor mindegy hány GO végzi és hogyan a munkáját.

  iDvNWxM.jpg

  Ne zavard köreimet!

  Hall of Fame:
  U1-U3-U7-Barym-Orion-Vega-Yakini: Top1 ; Andromeda: Top2

  Ogame.hu: Top1 & 3x Top2 & Top1-2 Blind & Top2 Ninja

 • Pofon egyszerű a dolog, nem kell barátlista senkivel és be kell tartani ami a szabályzatban van, ennyire egyszerű a dolog, nem lesz félni valód, hogy tiltást kapsz. Aki meg felvesz olyan embert barátlistára aki korábban már kihasználta ezt, hát meg is érdemli, ha reggelre bezúzzák a flottáját :D

 • Érdekes kérdés ,én csak fidisböl tudok kiindulni ahol van egy két ember aki többet megenged magának ,és nem kapott érte végleges tiltást .
  Vision példája ,mindenki ismeri ismerte elötte is . (De sajnos szabályzatban ilyen ténylegesen nincs ,hogy szövetségi társat vagy olyat aki barát listán van nem lehet ütni ).(Mert ennyi erővel az ,hogy nézem fent van e másik szeron is büntetendő kellene hogy legyen .) Nem gondolnám hogy ezért végleges bann járna valakinek (nyilván legyen büntetés )
  De ha multizás , és pushing miatt nem kaptak végleges Fidisen.(csak ejnye bejnyét ) Akkor Marquez sem érdemel akár milyen játékos is .
  Kiváncsi vagyok más véleményére is :thumbsup:

 • Igyekeztem visszafogni magam az idekommenteléstől, mert Vision a fentiek alapján nem értené meg amit írok (ne vedd személyeskedésnek, mert ez csak a konzekvenciák levonása), feleslegesen meg minek "járassam a szám". Eddig tartott. :S


  1.) A barátlista kérdéskörét kollektíven kitárgyaltuk, Gullcsi nyitott rá egy remek topicot, ahol valóban ez volt a fő cél. Mellékesnek persze ott volt a kimosakodás, de legalább nem volt ennyire evidens, mint a jelen threadnél.


  2.) A vezető feladata a döntés. Vezető azért lesz valaki, mert hatalommal ruházzák fel. Ők a GA, GO, SGO stb. A vezető dönthet jól és rosszul is. Döntéséhez a keretrendszert a - sokszor nem egyértelmű - szabályrendszer biztosítja. A vezető úgy tud igazságos/helyes döntést hozni, ha a szabályrendszer síkjában mozogva, ugyanakkor minden releváns körülményt figyelembe véve hozza meg a döntését. Pl. precedens, morális dilemma, adott játékos korábbi tevékenysége, adott játékos hozzáállása az ügyhöz stbstb. Minél többet képes érvként beszámítani, annál jobb vezetőként funkcionál. A beszámítást relatív alapon végzi, azaz valamihez viszonyítani fog. Ehhez szüksége van egy saját normarendszerre, és az objektív-szubjektív megkülönböztetésének képességére.


  3.) Az előző ponttal arra akartam rámutatni: aki fafej módra egy-egy írott szabály szószerinti betartatásáért felel - az nem vezető, maximum főnök. Én amennyire látom, a GO-k, GA etc. igyekeznek minél széleskörűbben kivizsgálni és megtárgyalni egy-egy komplikált esetet, így tesznek azért, hogy ne szimplán főnökként funkcionáljanak.


  4.) Ebbe a döntéshozatalba kívülállóként belekötni bármilyen indokkal is ("na őt bezzeg bannolták"; "akkor Marquez sem érdemel bannt" stb.) teljesen felesleges, mert biztosan nem látja át az akadékoskodó illető olyan mélységekben az aktuál-esetet és az odacitált precedens-fikciót is, mint az a döntéshozói csapat, aki az információkat megosztva egymással, az egyéni perspektívák összegzésével hozott meg egy döntést.


  5.) Végezetül, én is láttam jogtalanul megítélt bannt, mivel még a legnagyobb figyelmességgel eljáró vezetőnél sem zárható ki a hibázás lehetősége. Mint amikor börtönbe kerül az ártatlan, ha minden bizonyíték ellene szól. Ritka, de előfordulhat. Ebben az esetben SEM az a megoldás, hogy a) naponta írok egy jegyet, ahol elküldöm a GO-t csúnya helyekre, b) sírok a fórumon és a személyem elleni támadásnak és utálatnak állítom be a következményeket... Hanem c) lesz a nyerő: értelmesen, összeszedetten megfogalmazom azokat az érveket és perspektívákat, ahol az általam ismert igazság a döntéshozó számára is világossá válik, így azokkal tudja korrigálni - ha szükséges - a 2. pontban említett szempontokat. Mindezt pedig privátban küldöm el neki, hiszen a szankciók meghozása továbbra sem a fórum közösségének privilégiuma.