Nusakan szerver minden kalandvágyó játékost tárt karokkal vár!

 • Sajnálom, hogy ide jutott a magyar ember. Megkeseredés, abszolút negativizmus, és végtelen rosszindulat!!!

  Szebb jövőt kívánok és remélem, egyszer kisüt, majd az a bizonyos nap!!!

  Értékes hozzászólásod, és feltételezéseid, ahogy eddig is ezúttal is köszönöm avagy köszönjük!!!
  Szép estét kívánok!!!

  Long have i waited...and now...your coming together...is your undoing!!!!!!

 • Gondolom nekem cimezted ezt . hiszen negativ velemyt nyilvanitottam veletek elentetben akik allmodoznak a semmin


  Nap nalam szepen sut az ev minden napjan . remelem neha nalad is van nemi napfeny


  tovabi szep jövot napsuteses allmodozast


  en is köszönö az ertekes negativumot neked vagy ize nektek

  [align=center][img]http://www.kephost.com/images4/2012/6/25/989ay5joax7sjm7ej30j.gif[/img][/align]
 • NIncs abban semmi különös, hogy hizlalni akarnak!

  Senki nem akar egy olyan szerveren lenni, ahol 10-en egymást nézik 6x speed mellett.


  Ha a Shark uralkodni akar, ám legyen, de akkor legyen szép nagy birodalmuk! Ha el tudnának érni egy legalább ezres online taggal rendelkező szervert, akkor mindenki odamenne játszani, akármilyen veszélyes az!

  Remélem sikerül nekik!

  Kicsit a szűz lelkéről:
  A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

 • Sziasztok! :)


  Ha szeretnétek élesben próbára tenni az OGame Suliban elsajátított tudásotok, esetleg a sok éve nyugis unik után egy kis pörgésre vágytok, akkor szeretettel vár Titeket Nusakan népe! :beer:

  • ha valaki elkezdi és tol ide egy kommentet, dobok neki nyersit átlendülni a kezdeti nehézségeken

  Én megpróbálkoznék egy accounttal itt :)

 • Szia fantom! Lehet, hogy nememlékszel rám :D de Antares-en kezdtem pályafutásom eme csodálatos bögészős játék világában, én voltam aki mindig rád licitált, te meg írkáltál szépeket ésjöttél farmolni, igen farm voltam :) Ésvéletlenül léptem az akkor induló fidis szerverre...antares acc-ot töröltem. De! Itt vagyok, új játékosként amellett hogy h első benyomásaim általad nem voltak túl pozitívak :D Van mégmit tanulnom a játékról de itt vagyok tanulok és fejlődök. Lehet hogy csak egy vagyok a pár év alatt aki maradt, szerintem nem, mások is megszerették a játékot vannak új éskitartóbb arcok, sőt hosszú éves kihagyás után visszatérők is ;) Az hogy te nem tudsz róla és nem tudod elképzelni az nem azt jelenti hogy nincs! A kezdeményezés jó és támogatom még ha csak írásban is :)

 • Nem hinném, hogy bármely józan ésszel bíró játékos rávetődne erre a remek ötletre.


  1. Sok hónapos szerverre semmi értelme beregelni, hogy “kipróbálja” valaki a tudását, meg úgy egyébként se

  2. Kipusztult szerverre sincs értelme regelni

  3. A 6* sokakanak gyors

  4. Kéthavonta indulnak szerverek, több értelme van ott kipróbálni mit is tudsz (lehet, hogy meg kell tanulni hozzá 100 nem magyar szót, de ez a google-translate korában nem túl bonyolult, én még szótárral tanultam meg MtG-zni ezáltal pár év alatt angolul is, szóval kellő elszántsággal valós haszna is lehet...)

  5. Az se indok, hogy “de jó sok pontja van az elsőnek, jól lehet expózni”, ez az összes friss szerverre igaz lesz, mindig lesz valaki aki vesz egy £400-as csomagot, még nsz-t is nehéz lesz eleget gyártani és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az expon kapott hajókból soha nem lesz flottád, csak össze-vissza szutykok amit bever 1000 csc.


  Ha tényleg azt szeretnék, hogy benépesedjen a szerver sokkal jobb ötlet, ha leadják a 100 millás acc-jaikat, és ők kezdenek ugyanott újat. Erre biztos lenne jelentkező is. Ha ezt nem vállalják, akkor egyértelmű, hogy csak több inaktívra van szükség...:)

 • Halihó!


  Mindenféleképpen jó ötlet:!:Ezeket én is szerettem csinálni, versenyeket sötétért, vagy nyersiért. Csatákért vagy fejlődésért. A problémát ott látom, hogy ez nem egy meglévő nagy számú új UNI kezdő tagjainak kitanítása, hanem a toborzás elsősorban. Namármost ide kezdő nemigen jár. Először is elkezdenek játszani, csinálják, klikkelgetnek, elérnek valamit. Ugye vannak a feladatok, szövibe lépnek, és majdcsak ott kapnak infót a Fórum létezéséről. Ahol megpillanthatják ezt a lehetőséget 8o - ami jó, csak a célszemélyekhez késik az info.

  Ezt a lehetőséget már a játék elején tudniuk kellene, sőt, magát a játékot is jobban lehetne reklámozni, toborozni a szervezőknek:!:Ezt hiányolom elsősorban a fő vezetéstől.


  De nézzük a lényeget, amit mindig is fontosnak, és hiányosnak tartok: a játék menete:!: Amíg egy több éves munka által kiépített, skizora őrzött FS-elt flotta rengeteg nyersanyaggal 1 órán belül közel a nullává lesz egyenlő akármi miatt, ott ne várjunk majd visszaépülök, semmi gubanc, és hasonló ideológiát. Soha nem éri be a nagyokat. De sok rá is hagyja, mert oda szinte minden. Kicsit vegetál, és vége. Ez a játék fő gondja:!:

  Visszatérve a toborzás-finanszírozás-MNT-FS programra, egy idő után belevennék olyat, hogy kémkedlek, és ha olyan indítok támadást pár hajóval (1kh+1cs). Ha betalál plátóin oda a flotta, de a valóságban kárt nem szenved a tag - figyelj öcsi az FS-re, mert egyszer ez betalál! Igen, ehhez idő kell, és kedv. És persze játékoscsalogatás.


  Még egy csavar: Ha ... esetleg ... Fantom /vagy valaki másik veterán/ beregizne mint kezdő, felnőne gyorsan, hihetetlen ambícióval, majd jön a vágásszezon. És akkor ... jön a meglepi ... még bajok is lehetnek 8o . Persze ez csak fikció.

  Bocs hogy ilyen hosszú lett, ha végig olvastad.

  [color=#A9A9A9][font='Verdana'][size=10][align=center][img]http://imageshare.web.id/images/xo4xq8ieqgnxa76occ4.png[/img][/align] [/size][/font][/color]
 • A csapatmunka egyik legfontosabb szerepvállalása a kritikus megfigyelőé, aki objektívan rá tud mutatni a buktatókra, így nagy köszönettel fogadunk minden ezirányú minőségbeli kommentet is!


  fantom111 Nem volt egyszerű kibogarászni a mondandód esszenciáját, de kis fáziskéséssel mégis sikerült felismernem, hogy szerény értelmi képességeim sajnos nem elegendőek a kettőnk között zajló konstruktív társalgáshoz, így engedelmeddel a továbbiakban erre nem teszek kísérletet. ^^


  Gullcsi Köszönjük a biztatást, szerintem már 100 aktív játékossal is maradéktalanul boldog lenne mindenki! :)


  zsombizs Üdvözlünk Nusán, jó játékot! Egyelőre megpróbálunk minden érdeklődőt összevadászni, utána pedig jelentkezünk az event részleteivel kapcsolatban. Már megérte kirakni a posztot… ;)


  Chuck Norris Alapvetően egyetértek az általad felsorolt érvekkel, ám ezek egyike se tartozik sajnos a mi hatáskörünkbe. A GF jól láthatóan rövidtávú üzletpolitikai elképzelésekkel machinál, mert (feltételezem) a gaming-piac változásából azt a következtetést szűrték le, hogy nekik előbb-utóbb mindenképpen befellegzett.

  Jóllehet vajmi kevés a játékosok lehetősége bárminemű változást is elérni, ám a próbálkozással nincs mit veszíteni! Nem látom ildomosnak a felénk vetődő kalandort a józan ész hiányával meggyanúsítani. :)


  Allkiller Ide is igaznak tartom a Chuck számára leírtakat, a mi korlátozott lehetőségeinkből igyekszünk a legtöbbet kihozni. Az uni startnál kezdők össznépi kitanítása tapasztalataim alapján főként azért nem lehetséges, mert egyszerűen sokakból hiányzik a „tanulok a hibámból, jobb akarok lenni” mentalitás. Akik mostanra megmaradtak, azok valószínűsíthetően már kaptak egy-két pofont, de mégis talpra álltak és haladnak előre. Mindazonáltal a fórum reklámozása, népszerűsítése sok esetben hatékony prevenció lehetne a korai bukó elkerülése végett.


  Ez a spy&fakefly dolog is jó ötlet, GBC pl. a megmondhatója, hogy gyakran csinálok hasonlót – igaz, az inkább spy&warn.

  A csavar különösen tetszett, Fantomot és sleppjét tárt karokkal várjuk! :thumbup:

 • "Mindazonáltal a fórum reklámozása, népszerűsítése sok esetben hatékony prevenció lehetne a korai bukó elkerülése végett."


  Habar ez Alkillertol jott, de biztosithatlak rola Teged- es a tobbieket is, h folyamatban van egy atfogo Forum-reklamozasi otlet megvalositasa.


  Chuck.. par ponttal nem ertek egyet..

  1-2. Jelenleg is latok uj regisztraciot pl az Ursara. S jatszik, flottazik, stb. Nem gondolom, h az uni eletkora donto lenne :)

  3. Ez jogos. Ám pont ez lehet kihivas benne. Megvan a realis eselye, h ezen buknak el sokan, de legalabb tanultak ebbol is es lehet, h par aprosagot ellestek Xeth-tol amit a kesobbiekben tudnak kamatoztatni.


  4-5 ezzel pedig egyetertek :)


  udv, T.

 • Anubis örulök hogy talaltal magadnak 1 halastavat eppen volt meg neked ott 1 hely --


  Xeth nalad nem csak fazis keses van ahogy latom


  ha annyira egyetertesz chuck erveivel akkor most mi a lenyeg ha nem a farm acct :)

  hirtelen attertel a reklam hianyra :)


  engem hiaba varsz--tok tart karokkal XD eleve 6x nem isl enne idöm en szeretek kenyelmesen ebedelni wc-re menni es van eletem az ogamen kivul is .


  meg a sleppem :) ki a sleppem amugy ? mert akkor ertesitem öket XD


  minden ut romaba vezett . :) csak idö kerdese .tart karokkal XD

  [align=center][img]http://www.kephost.com/images4/2012/6/25/989ay5joax7sjm7ej30j.gif[/img][/align]
 • Miért kell minden újítást elvinni a személyeskedés irányába meg belekötni az élő fába is?

  El lehet mondani kulturáltan is (szerintem) ha valamivel nem ért egyet az ember de ez szánalom, hogy egyeseknek szét KELL offolni minden ilyen jellegű topicot... Nem tudom erre az illetők késztetést éreznek vagy ez a napjuk fénypontja???

  Feldobott Xeth egy ötletet, máris páran csatlakoztunk hozzá, most itt szóba se jön a tápolás mint későbbi vadász állomány elképzelés... Miért az mivel jobb ha új uni jön minden 2.-3. hónapban beregel sok emberke mint pl Merkurra is tanítanák az embereket majd néhány flottás szétdúlja az egészet holott profitja alig van rajta...

  Ez egy másik út a folyamatos (és szerintem értelmetlen) uni nyitások helyett.

  Miért ne lehetne kis bizalmat adni ennek az ötletnek?

  Szerintem mindenki érdeke, hogy több játékos legyen, és nem törvényszerű, hogy később ezek a játékosok le lesznek vadászva... Én pl sosem támadok senkire akit valaha tanítottam vagy közös szöviben voltunk máshol és sokan vannak ezzel így mint én!!!

  Szövődhetnek új barátságok, szövetségek, és több lenne az ÉLET!!!

  Ebbe persze páran bele se gondolnak... és ez elszomorító...

  Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

 • Köszi! :) Igen, találtam egy halastavat ahol megtaláltam a helyem, de ami a fontosabb, hogy hasonlóan kishalként induló nagyobb tudássalrendelkező játékosoktól tanulhattam! Többek között olyanoktól aki antaresen is jétszottak. Mára már sokan elhagyták ezt az iszappal feltöltődő halastavat ahogy a "tiedet" is. Ezzel van a baj itten és minden egyes próbálkozás a végkimeneteltől függetlenül tisztelet érdemel! Mert idő és energia van benne, ötlet és gondolkodás. Lehet nem jön össze, lehet csak inaktív farmok lesznek belőlük, előre senki meg nem mondhatja, de meg kell próbálni. Tény hogy az oberon jobb lenne tanulni tanítani lévén lassú szerver, de idővel ha nusakanon lesz pozitív hatása ennek más univerzumokban is indulhatna ilyen kezdeményezés :) aztán lehet hogy bilibe lóg a kezem...:D

 • Erdekes egy olvasmany ez igy az utolso hozzaszolasom ota.


  Xeth felvetett egy otletet, amihez en felajanlottam a segitsegem egy szovivel, h figyeljuk es egyhelyre hozzuk az ujakat a verseny miatt.


  En nem vagyok az a ragadozo jatekos mint Xeth, nem malacokat kell itt hizlalni, hanem megprobalunk eletet vinni a serverbe a magunk modjan. En/Mi ennyit tudunk tenni.


  Kezdeti segitseget igertunk, elindulasi pontot. Senki nem irta azt h utanna farmok lennenek, vagy potancialis cp-k. Mindenki a sajat flottajaert nyersiert felelos.


  Ez igenis egy jo otlet. Igenis tamogatni kell es tamogatom is.


  Pont.

 • Nagyon sajnálom, szerintem én vittem el rossz irányba a dolgot...


  Igen T., meghírdettem én is 2 napja egy hasonlót, de saját szövetségbe. (Gondolom innen jött az ötlet Xeth-nek is) :D


  Amiket később írtak, hogy lesz nekik is külön szövi, az más. Nincs bajom senkivel, az ötlet így részletesebben már jobbnak tűnik.

  Bocsánat az elkapkodott ítéletemért!

 • Bocsánat hogy beleszólok mi szövetséget ígértünk nem láttam ezt a Shark részéről tehát egyáltalán nem ugyanaz.

 • Bocsánat hogy beleszólok mi szövetséget ígértünk nem láttam ezt a Shark részéről tehát egyáltalán nem ugyanaz.


  Akkor jobban nézd meg Xeth postjait..


  "Azaz lenne egy olyan szövetség, ahova az adott időpontban regisztrálnak és belépnek az érdekelt játékosok, pl. egy hónapig közös megegyezéssel nem támadja őket senki a nagy szövetségek közül, emellett megy közöttük egy verseny a leggyorsabb fejlődés alapján. Ezt még akár egy becsületpont különdíjjal (értelemszerűen deu nyereménnyel;)) is meg lehetne spékelni. Kylo-val szívesen vállalnánk a díjak szponzorációját. :) Csak hát ehhez érdeklődők is kellenek... :)"


  egyébként pedig.. odaírtam, h "hasonló".. tehát nem ugyanaz.. másrészről itt még megy az ötletelés, h miként lehetne még vonzóbbá tenni az adott univerzumot és valamilyen szinten az ogame-t is..

 • egy új szerverre belépve ezt az üzenetet kapod.. (tehát tudsz a fórumról..


  Üdv az OGame-ben!18.03.2021 09:28:43

  Tőle: Flotta parancs
  Üdvözöllek, Procurator Zagadra Uralkodó!

  Szívből gratulálok neked kormányzóvá válásod alkalmából és remélem, segíthetem első lépéseid.

  Bal oldalon látod a menüt, mely segít galaktikus birodalmad sorsának ellenőrzésében.

  Biztos vagyok benne, hogy már ismered az "Áttekintés"-t. Az "Erőforrások" és az "Épületek" alatt tudod létrehozni azokat a létesítményeket, amikre a birodalmad ellátásához szükséged van. A legjobb a dolgot a Naperőműved fejlesztésével kezdeni, így energiához jutsz, amivel el tudod látni a bányáidat.

  Ezt követően fejleszd a Fém- és Kristálybányáidat, hogy elkezdd a szükséges erőforrások termelését. Csak nézz körül a menükben, biztosan nagyon gyorsan ki fogod ismerni ott magad.

  Itt található további segítség, tippek és taktikák:

  A bemutató: Bemutató

  Discord Chat: Discord Server

  A fórum: OGame fórum

  Támogatás: Játék támogatás

  A legfrissebb bejelentések és a játék-változások csak a fórumon találhatók meg.

  Most már teljesen fel vagy vértezve a jövőre nézve - sok szerencsét!

  Ez az üzenet 24 óra múlva törlődik.

 • Kedvcsináló gyanánt megkérdeztem pár játékost az uninkban, hogyan érzik magukat a szerveren és milyen tapasztalataik vannak az itteni játékról.

  Elfogultsággal nem igazán vádolhatóak, mert mindegyiküknél tettem már hívatlan látogatást.


  Számomra voltak meglepő dolgok, bízom benne, hogy Ti is érdeklődéssel olvassátok! :)


  A következők változtatás nélkül, az érintettek személyes beleegyezésével kerülnek közlésre:


  vlado:

  Szereted a csapatjátékot ? Vagy magános farkasként akarod uralni az Univerzumot ? Mindenre van lehetőség ! Ha felderítő kaszthoz tartozol , sok nyersanyagot , hadi és szállítóhajókat tudsz szerezni az expedíciókon ! Néha kalózok , vagy alienek támadnak meg , de ha küldesz harci hajókat is , álltalában győzelemmel jössz vissza az expedícióról.


  Ha flottázni van kedved , választásod egyértelmű , légy hadvezér !! Sok kedvezmény a flottasebességben , technológi extrák és más hasonló finomságok várnak rád .


  Van még egy lehetőség ezeken kívül, ha szeretsz bányászkodni , nem bánod azt sem meg , mivel extra bányatermelést kapsz ha ezt választod , sok kedvezménnyel , ami a termelésben tudsz hasznosítani .


  Mindenképpen egy választásod van , ezért ha nem tudsz dönteni inkább kérdezz meg -pl egy szövetség tagjainak véleményével sokkal jobban tudsz elhatározásra jutni mit is válassz .!


  Sok sikert a választáshoz , és az erő legyen veled !!


  Stanislov:

  Kb. 2-3 hónapja játszom a játékot, gyorsan lehet fejlődni. Az is jó benne, hogy nem kell pénzt beleölni ahhoz, hogy gyorsan tudj fejlődni. Néha idegesítő, hogy szétcsapják a flottádat, de az a játék része, meg nagy hátrányba nem kerülsz vele szerintem. :D


  Jó, hogy különböző stratégiákat lehet használni, és a saját játékstílusodat tudod alkalmazni. Nincs feltétlenül egy ultimate stratégia.


  Remélem sikerül minél több embert hosszú távra bevonzanod. :D


  Sekhmet:

  Szia. Hm... nem tudom, mit írhatnék magamról. :)


  A játék jó, izgalmas, de gyors. Gyorsan lehet fejlődni, de azért nem olyan jó, hogy zuhanyozni is csak FS után mer elmenni az ember. :D


  Viccet félretéve jó kis uni ez. :)


  Miichan:

  Összeségében jól érzem magam, szeretem ezt a játékot. Ez az első ilyen jellegű játék amivel elkezdtem játszani. Mikor szerver gyorsaság jött szóba nem volt tapasztalatom többi téren, de még így is szerintem ez a megfelelő gyorsaság ha termelés és epités illetve expedicióról van szó. A nem látszik párszor a flotta bug pöttyet nehezitő tényező de hátha egyszer megoldódik. Remélem sikerül kedv csináló anyagot készíteni. Jó lenne felvirágoztatni a szervert picit, kíváncsi lennék ugy milyen.


  Cactusclone:

  Elöször is díjjazom az ötletet, mivel lassan olyan kevesen vagyunk, hogy elfogyunk :) Amúgy meg én őszintén nagyon jol érzem magam, mivel eddig csak jó tapasztalatom van ebben az uniban. A játékosok, akikhez szerencsém volt, barmiről is legyen szó, segítőkészek voltak és barátságosak velem. A másik dolog amiért szeretek itt lenni, az szinte egyértelmű, azaz számomra nagyon fun, hogy sokkal gyorsabban tudok fejlődni és nem feltétlen kell agyaljak azon, hogy hogyan fektetem majd be a nyersit, mivel másnapra már megint ugyanúgy teli vagyok. Mivel nincs olyan túlzottan sok időm foglalkozni a játékkal, így számomra ez az uni tökéletesen ideális. Ajánlom bárkinek, aki szeret néha egy kicsit kattogtatni a fejlődés érdekében! :D


 • Üdv. Assassin74!

  Megmondom őszintén, hogy erre már nem emlékszem :) , de ez egy pozitív dolog. Azt viszont nem értem, hogy miért törlődik 24 órán belül, amikor igen fontos és értékes infók vannak benne. Még mindig érdekesnek tartom a témát, és hasznosnak is, de nagy kitartás kell hozzá, idő, stb. Ha már csak a feléig megy mindenféleképpen pozitív az ötlet. Színesíti a játékot, hajrá!

  [color=#A9A9A9][font='Verdana'][size=10][align=center][img]http://imageshare.web.id/images/xo4xq8ieqgnxa76occ4.png[/img][/align] [/size][/font][/color]
 • Érdekes hozzászólások olvashatók.


  Az ötlet jó, sok sikert hozzá, kell a friss vér. Részemről kizárt, hogy neki kezdjek, elég volt orgon 5x szerveren pár év.


  Chuck: nagyon sokat játszottam CCG-kkel, fejlesztő is voltam, és a MtG máig az etalon.

  Jó hogy írtad, online rákerestem és van :)

  [align=center][img]http://tarweb.extra.hu/AOGame.gif[/img][/align]