OGame Diplomáciai Részleg Szabályzat

 • Ogame Diplomácia részleg szabályzat


  Mint mindenhol, a Fórum Szabályzat itt is érvényben van.


  Röviden, mi való ebbe a részlegbe:


  - Háború/hadüzenet és ehhez tartozó CR téma
  - Szövetség bemutató témák
  - Szövetség tagokat keres (a szövetség bemutató témába)
  - Szövetség szövetségeseket/megnemtámadási... stb diplomáciai kapcsolatot keres más szövetségekkel (a szövetség bemutató témába vagy a gyűjtő témába)
  - Játékosok szövetséget keresnek hogy csatlakozzanak valahova (a gyűjtő témába)
  /Minden mást az Univerzum általános beszélgetések témában lehet megbeszélni./


  Az idetartozó moderátor(ok) diplomáciai összeköttetőként/bíróként is működnek, ebből következően fenntartják a jogot arra hogy a hozzászólások alapján mit hogy ítéljenek meg és hogy kit/kiket figyelmeztessenek ha ennek szükségét látják. Belátásuk szerint bezárhatnak témákat, megadva eme intézkedésük okát. Hogyha ezzel kapcsolatban további magyarázatra van szükséged, küldj PM-et az adott moderátornak. A moderátor(ok) feladata itt tehát az hogy fenntartsák a diplomáciai környezetet és ügyeljenek arra hogy erről ne térjen le a részleg.  Szövetség bemutatása


  Tedd ki a statisztikai adatokat
  - Rang (pontok/flotta/kutatás)
  - tagok száma
  - a top50/top100-ban lévő tagok száma
  - maximális tagszám/férőhely


  Információt a diplomáciai egyezményekről
  - szövetségesek
  - Megnemtámadási egyezmények
  - Kereskedelmi egyezmények
  - Kölcsönös védelmi egyezmények
  - Kölcsönös ellenséges egyezmények


  További szabályok:
  - Csak egy bemutatási téma megengedett szövetségenként.
  - A bemutató témának címében benne kell lennie a szövetség neve (vagy rövidítése) - ha nem tartalmazza akkor a téma le lesz zárva.
  - Hogyha csatlakoznál egy adott szövetséghez akkor az ügyben a szövetség vezetőjének küldjél PM-et vagy játékon belüli üzenetet. Az olyan hozzászólások mint "Én jelentkezek ebbe a szövibe!" spam-ként lesznek kezelve.
  - Olyan hozzászólások mint "Sok szerencsét..." szintén spam-ként lesznek kezelve.
  - Felmerülő kérdések/válaszok az adott szövetséggel kapcsolatban - kitéve hozzászólásként - megengedettek.  Háborúk


  - Ahhoz hogy egy háború érvényes/hivatalos legyen, muszáj ebben a részlegben lennie a hadüzenet témának.
  - Hadat üzenhet egy szövetség egy másik szövetségnek. Egy szövetség több szövetségnek (ebben az esetben csak az általános téma lehet egy a cr-eket külön kell kezelni és külön kell számolni a veszteségeket!). Illetve hadat üzenhet egy játékos egy szövetségnek.
  - Egy szövetség maximum 10 másik szövetség ellen indíthat háborút (wing-ek külön szövetségnek számítanak). Ez megoldható akár tíz külön témában, vagy egy általános témában (de mindig külön CR -ekkel!). Viszont az lehetséges, hogy akár húsz szövetség kezdjen háborút egy ellen, mert az mind 1-1 ellen van a kezdeményezők szempontjából. Tehát ez a szabály (hogy egy szövetség csak tíz másik ellen maximum) csak a kezdeményező félre vonatkozik.
  - Egy szövetség nem kezdhet háborút egyetlen játékos ellen; játékos nem kezdhet háborút egy másik játékos ellen.
  - Egy háború hivatalos/érvényes anélkül hogy az ellenséges fél (amely ellen indították a háborút) beleegyezne a háborúba.
  - Ha egyetlen játékos akar háborút indítani, akkor annak nem szabad egy szövetség tagjának lenni. Ha egy játékos tagja egy szövetségnek amelyben ő az egyedüli tag, akkor is meg kell szüntetnie azt a szövetséget és azután megkezdeni a háborút.
  - A háború a téma megnyitásával egy időben el is kezdődik, de a szabályok értelmében a "zúzás szabály" csak 12 órával később tekinthető semmisnek.


  Milyen háborút lehet indítani?
  - Általános háború: nincs semmilyen korlát (idő, veszteség), csak a veszteségek számítanak (flotta, védelem). Ez a háború általában akkor ér véget ha a felek megegyeznek a befejezésben.
  - Időkorlátos háború: a harc egy megadott időpontig tart.
  - Veszteség korlátos háború: a harc egy megadott veszteség eléréséig tart.
  - "Verseny": amikor a két szövetség nem abban versenyez, hogy egymást támadják, hanem más célt tűznek ki. Pl: Ki tud több HoF csatát csinálni egy időn belül, ki tud több nyersanyagot összerabolni egy időn belül. Ilyen háborúhoz - mivel ez sok lehetőséget tart magában - mindig kérni kell a BA engedélyét. Ezekben a háborúkban a zúzás szabály mindig érvényben marad, mert nem közvetlen harc a résztvevők között!
  - A háború feltételeit a kihívó fél szabja meg (vagy közösen megegyeznek). A fenti lehetőségek szabadon variálhatók (lehet pl idő és/vagy veszteség korlát is).
  - A kihívó megadhat minimum értéket a veszteségre, ami a háborúba beszámít pl: csak az 500k összes veszteség/okozott kár feletti csaták, vagy a minimum 500k rabolt nyersanyag feletti csaták számítanak csak.


  Háború/hadüzenet témák:
  - Hogy szabályosan megkezd a háborút, ahhoz először is a téma címének a következőképpen kell kinéznie "[játékos/szövetség] vs [szövetség(ek)]". A címnek a kezdeményező fél nevével kell hogy kezdődjön. Hogyha két szövetséges szövetség akar kezdeni háborút egy másik szövetség ellen akkor külön témát kell nyitniuk.
  - A téma nyitónak meg kell adnia, hogy pontosan milyen háborút szeretne kezdeményezni. Meg kel adnia (ha vannak) a háború korlátait. Fel kell tüntetni az összes résztvevő szövetség pontos és teljes nevét, statisztikai adatait.
  - Hogyha olyan korán indítanál háborút hogy még az univerzumod fórum részlegei sem nyíltak meg akkor a háborúd nem lesz hivatalos/érvényes, tehát a "zúzás szabály" ugyanúgy érvényben lesz, és a GO-ok ennek megfelelően végezni fogják a munkájukat. Általában két héttel az univerzumkezdés után nyílnak meg az adott univerzum fórumrészlegei.


  Csak CR (csata jelentés) témák:
  - A "csak CR" témák a háború témák velejárója, tehát egy megnyitott háború témának kell lennie előbb hogy egy ilyen téma nyílhasson.
  - A címnek a következőképpen kell kinéznie: [Kihívó játékos/ Szövetség] vs [Kihívott szövetség].
  - Minden ebben lévő hozzászólásnak (kivéve az első post-ot) tartalmaznia kell legalább egy CR-t (akár többet is tartalmazhat, de mindegyiknek a háborúra kell hogy vonatkozzon). Bármilyen hozzászólás CR nélkül vagy nem a háborúhoz kapcsolódó CR-el spam ebben a témában.
  - IPM (interplanetary missile - bolygóközi rakéta) támadásokról való jelentések itt megengedettek. Ezeknek tartalmazniuk kell a támadás előtti védelmet és a támadás utáni védelmet, illetve a felhasznált rakéták számát.
  - Olyan támadások viszont ahol nulla azaz a háborúba be nem számítható veszteség lett okozva/elszenvedve, spam-nek fognak számítani.
  - Többszöri támadások ugyanarra a célpontra/bolygóra - az első/főcsata után a többit röviden, csak a csata eredményét kiírva lehet megjeleníteni - a téma oldal függőleges túlnyújtásának elkerülése végett.
  - Háborúban felbérelt fejvadászoknak ki kell tenniük a CR-jük elé hogy ők nem tagjai az adott szövetségnek.


  Mikor ér véget a háború?
  - Egy általános háború akkor ér véget ha az egyik fél/szövetség nevet nem változtat, megszűnik, vagy a résztvevő szövetségek vezetői meg nem egyeznek a háború befejezésében.
  - A korlátos háborúk akkor érnek véget ha a kezdéskor megadott veszteség/időkorlát el lett érve, vagy a résztvevő szövetségek megegyeznek a háború befejezésében.
  - Hogy a háborúnak "hivatalosan" is véget vess, ahhoz elég a háború témájába ezt kérnie a téma nyitónak. Ne nyiss új témát, hogy véget ért a háború. Továbbá küldhetsz az adott moderátornak PM-et vagy jegyet, elmondván hogy a háború véget ért, így az bezárhatja a témát.
  - Tartsd észben hogy ha két hétig nem kerül új hozzászólás se a háború se a CR témába, akkor a háború érvénytelenné válik, a "zúzás szabály" újra érvényben lesz és a témák le lesznek zárva.
  - A háború véget érése után a "zúzás szabály" azonnal érvénybe lép, függetlenül a háború téma lezárásának idejétől.