Felfedező vs Gyűjtő

 • 39-22=17

  Jogos... a 0 ás napot nem számoltam bele. Ígyis profitos lehet hosszútávon. De ez már komoly szerencsejáték. Akinek bejön az jol fog haladni igyis :)

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]
 • Jogos... a 0 ás napot nem számoltam bele. Ígyis profitos lehet hosszútávon. De ez már komoly szerencsejáték. Akinek bejön az jol fog haladni igyis :)

  Eddig is eléggé lutri volt, ugymond mondhatom hogy a szerencsésebbek közé tartoztam eddig de patch óta már nem tartozok a szerencsések közé :lol: Nem mellékesen nem sok mindenkinek van pl 25 ös asztro ami azért sokat nyom a latba.

  Leginkább konkrét exp flotta összeállításra lennék kiváncsi hogy pl mennyi felderítő-rombi egyebek (kh-nh-nsz mennyiség ugyebár az már az egyénen mulik) és még arra hogy hány külön rendszerben vagy egyben és milyen gyakran van váltás :thumbsup:

 • Loky mióta az eszemet tudom ez az expes összeállítás mindig dilemma volt. Akár a flotta, akár a rendszerek ...

  [color=#A9A9A9][font='Verdana'][size=10][align=center][img]http://imageshare.web.id/images/xo4xq8ieqgnxa76occ4.png[/img][/align] [/size][/font][/color]
 • én ugyan abban a rendszerben tolom, nap mint nap. olyan hajó aminek az építéséhez deu kell csak mutatóba legyen, így is épp elég fedezni a hadi expek deu igényét :D viszont szoktam variálni mennyiséggel és hajó típussal is, most pl kivettem a kémet és több nyersi jön, bár nem biztos h ez az oka.

 • Érdekes téma, én mint mindkét osztály képviselője (Kallisto - Felfedező / Libra - Gyűjtő) azt tapasztaltam, hogy gyűjtő esetében szintúgy mint ahogy a tábornokok nyilatkoznak az expezés messze nem éri meg annyira, sőt én inkább hanyagolom is ott. Kevesebb cucc jön nagyobb arányban jött üres kör, ugye csaták ritkábbak, stb,stb. Gyűjtő előnye, bár még nem tartok 30+ bányáknál töredelmesen bevallom, már most megmutatkozik. Stabil gazdaság, kevés odafigyelés, mindig van mivel kereskedni, tudom segíteni akit kell (nyilván flottásokat) csapatjátékra marha alkalmas!

  Felfedező, nos elég vegyes az új verzió óta. Csaták száma csökkent de én nem tapasztalom hogy drasztikusan, 1-2 mínusz per nap az azelőtti állapothoz nálam. Hajó sokkal több jön, az feltűnt és sűrűbben. Deu viszont alig XD XD Bár én még mindig ismerkedek kicsit ezzel az új felállással mielőtt komolyabban expezni kezdek újra, mert ki szeretném tapasztalni esetemben hogy hatott a fekete lyukakra. Mert az előző version-ben gyakran futottam bele. 2-3x leagalább ment 90-100+ millás flotta a levesbe.

  Tehát összességében szerintem van benne teljesen játékos specifikus arány is... legalábbis sok játékossal beszéltem, és voltak időszakok, hogy én pl csak fémet hoztam valaki más csak krisit. Én csak hajókat hoztam valaki más csatázott folyton, én csak üres járatba futottam, valaki hajókba stb.

  Lehetne boncolgatni, elkezdtem statit is vezetni korábban, lehet újra előveszem :)

  Szóval szerintem a kettő simán kiegészíti egymást egy szövin belül pl. és jó csapatjátékot hozhat.


  És ugye ez még csak egy felszíni összevetés amit hoztunk és amit Chuck is megfogalmazott, ott van még a háttérben a csaták világa, és csatázni egy felfedező sokkal korábban és intenzívebben tud, igaz idővel a gyűjtő is erős gazdasággal ráfeküdhet flottahúzásra, de a felfedező gyorsabban elhúz pontban flottában az biztos.

  Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

 • Mindenki meg akarja változtatni a gémet a maga akarata szerint ;) , de szerintem az Expesnek kurva nagy akarat adatott.

  Az Ogame nem szerencsejáték!


  Több lesz az unikban a nyersanyag mint amit megtermelnek a bányák?

  Fortuna adja a kegyet, a Harcosnak?  Az exp maga a sötétség, a kút ami mérgezett, szívjuk fel kibaszott egyre dagadó csöveken  A deu az isten, kistály a hatalom, a fém azt tudjuk mi

  Ha kívülről csepeg a nyersi az uniba akkor sem szopom a nagy csöcsöt, 987 vagyok :) A vagány!!! ;) :DDD

  The post was edited 2 times, last by 987 ().

 • Egy kis adat az elmúlt 2 napról.

  Csak szállítós expi 6000nsz 100felderítő

  96 kör

  Nerf előtt fényévekkel jobb volt


  SA 638
  Könnyűharcos 2050
  Nehézharcos 684
  Kisszállító 348
  Nagyszállító 530
  Cirkáló 137
  Csatahajó 147
  Csatacirkáló 11
  Bombázó 0
  Romboló 26
  Felderítő 436
  Kaszás 0
  Kémszonda 10849
  Késés 5
  Sietség 0
  Alien 0
  Kalóz 0
  Lyuk 0
  Háziállat 1
  Fém 204750000
  Kristály 98700000
  Deu 25200000
  Egyéb 18
  Gyorsító 1
  [color=#ffff00][align=center]-Anya akkor elmegyek bulizni. - és mikor jösz haza? -jöttömre 5nap múlva számítsatok, pirkadatkor, kelet felől !!![/align][/color]
 • Én is felfedező vagyok a librán az én expi flottám 100 csatahajó 20 felfedezö 300 nsz mikor növeltem ugyanannyit hozott igy visszaálltam erre a csaták 90 százalékban kicsit plusszosok ennyit tudtam hozzá tenni a saját tapasztalataimbol a témához :)

 • Igen a nyersi hozam maximuma azért elsősorban a top 1 től függ ugye nyilván ha küldesz felderítőt megkapod a szorzót de ha még fiatal az uni 10000 nsz se fog többet többet hozni mint 1000... Gandalf érdekes tapasztalatok, köszi a válaszokat!

  Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

 • Gandalf!

  Rakj bele kaszást is! Akkor jöhet nagy hajó is + kaszás is.

  Nekem ennyi nyersi kb 1 nap alatt jön...persze nekem nonstop megy.

  Kicsit a szűz lelkéről:
  A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

 • Eco szint és top1 pontszám nagyságától függ az egy exp-n található maximális nyersanyag avagy hajók száma.

  10k 100k 1m 5m 25m 50m 75m 100m 100m felett

  van valahol egy formula rá de pasz hogy hol

  angol fórumon exp calculator:

  https://board.en.ogame.gamefor…-calculator-7-1/&pageNo=1


  Gandalf!

  Rakj bele kaszást is! Akkor jöhet nagy hajó is + kaszás is.

  Nekem ennyi nyersi kb 1 nap alatt jön...persze nekem nonstop megy.

  Rombi is ugyanugy hoz kaszást.


  Ha csak nyersire megy valaki akkor 100m top1 pontszám és 7 es ecoval 2500 nsz (105m kapacitás) 1 felderítő 1 rombi

 • 6/2/1/3/7/6/2/5/4/3/0/4/4/3/4és1pukk/3/2/2 és 1 pukk/1/3/3/4/5/3/4/


  Itt egy kis stat . Ebből mindenki kitudja számolni mennyire megérős kb 80 exp/ nappal :)

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]
 • Nekem ez kínai :D


  Te stoky az meg van hogy 2x7 körből jó ha 1 csata van ?:D


  Pukk nem volt se lyuk hálajó égnek.

  Csak amikor változtatták a felderitöt akkor durrant le 40k kh meg 10k szállítom ami lehet neked kevés nekem kis szinten igen sok volt .

  Lehet neked van időd de sok embernek nincsen.

  Napi 80 exp csak ugy lehetséges hogy 15 os bolygóról mész valoszinuleg és igy kijön a napi 80 exp úgy hogy 8 slotod egy körrbe és kb reggeltől estig meg is vagy .


  Sok embernek ez nincsen meg és ezért lehet mások számára jobb a gyűjtő.

 • 80-96 is kijön gond nélkül. Sok idő nemkell hozzá. Manapság mindenkinél van okostelefon és ez kb 10-12x 2 perc :)


  Ui.:Ha lessz egy kis időm kielemzem amit irtam

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]
 • 6/2/1/3/7/6/2/5/4/3/0/4/4/3/4és1pukk/3/2/2 és 1 pukk/1/3/3/4/5/3/4/

  Prometheusz

  Szerintem ez azt mutatja mennyi csata jön 1 nap 80 expedből...tehát első nap 6 csata utána 2 aztán csak 1 csata azon a napon és az 1 pukk az 1 flotta vesztés...

 • 11.111 kh 2444 nsz 111 felderítő.


  33,3m fém 11,1m kriss , 14,6m fém/kriss , kb 2 m fém 2m kriss. (Felderítőé deu nélkül átszámítva fémbe és kb adat mert nem lényeges mennyiség)


  50m fém 13m kriss a flotta nagysága nyersre átszámolva.


  25 nap alatt 84 csata 2 vesztett flotta. Kb a napi deuigénye az napi 2 csata takarja be. Így 84-50=34 csata a profit.


  1 csatán 4,3 milla profit van átlagba jo esetbe.


  34x4,3=146 milla profit


  Volt 2 pukk az


  2x50m fém 13m kriss=100m fém 26m kriss buko. 126m összesen


  Egybe számolhatjuk mert arányaiba profit is annyi jön amilyen hajóösszetétel megy ki.


  Jól látszik , hogy 20 milla profit jött igy össze csatából 2 bukóval. Szerintem nagyon jo 25 nap alatt csak 2 buko mert inkább 3 , 4 szokott lenno. De lehet lefelezték az esélyét is mert nekem gyanus , hogy több flottavesztésnek kène lennie...


  Ha nem 63 millás flottával nézzük hanem 300 x ossal azaz közel 20 milliárd / körössel akkor ez a profit kb 25 nap alatt 6 milliárd .


  Vélemény??


  Elnézést az esetleges pontatlanságokért.

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]
 • Nem érdemes kerülgetni a forró kását szerintem ilyen téren, mondjuk ki amit páran hallani szeretnénk és az az hogy még ígyis megéri nagy flottákkal menni exp re kalóz/alienre.

  Hozzá kell tegyem van akinek még most se érné meg mint ahogy ezelőtt se az irrelálisan sok lyuk miatt (rendszeresen havi 3-5) ráadásul van ahol most még több lett.


  2/4/1/2/0/3/3/2 (ezek egy része szállítós exp re)

  Ez az utolsó csata átlag kb 28-35 exp vel naponta, nem viszem túlzásba az tény de nem is akarom.

  Legalább pukk se volt "eddig" amióta visszavettem.

  Nem kertelek 20mrd fölötti slotonként amit exp re küldök ki.

  Ha pukk akkor kb 2 hét alatt visszalehet szedni ennyit, legalábbis nekem.


  Azt hogy ki mekkora flottával megy vagy tud menni az csak azon múlik ki mekkorát tudott eddig összehozni és mennyire mer kockáztatni.

  Minnél több exp megy ki annál több az esély pukkra de emellé nagyon sokat jelent hogy milyen a szerencse az adott accauntnak, oéldát nem hozok fel mivel felesleges de ellehet képzelni amikor havi 3-5 flotta megy a levesbe hogy az milyen és hozzá a csaták száma aránytalanul kevés is volt.


  Mindenki takargatja mivel megy:phatgrin:

  alap exp : 1 felderítő 1 rombi 1 szonda 2500nsz

  kalóz/alien flotta: 1 felderítő 1 rombi 1nsz többi csc

 • Nem értek veled egyet mert sztem nem éri meg hosszutávon expizni :)

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]
 • Hát meg megéri még így is az biztos...a deu költséget számoltad kb mennyi lenne a 6milliárdos profitnál? :D Én átváltottam Gyűjtőre nem olyan rég gondoltam jobb lesz, mellette expedezgetek 6 slottal de a Gyűjtő nem éri meg egyáltalán, amint lesz lehetőségem váltok vissza! Ha nem megyek rá a csatákra és csak minimális expedeket megyek 1 nap még úgy is több nyersit hoz mint amit a Gyűjtő +ba termelne...az, hogy Gyűjtőként a haza hozott nyersi mennyisége alig érte el a 1millás tételt az előzőleg 5-10-15-20+ milla után elég nagy csalódás volt! Így vissza fogok állni Felderítőre nemsokára aztán 8 slottal mennek a nyersis expedek napi 4-6 alkalommal vagy néha több,kevesebbel! DE véleményem szerint a Gyűjtő még így is csak akkor érné meg ha valaki 2-3naponta tud mondjuk csak fellépni és nem tud expedezni vagy brutális bányái vannak...ha nem lenne a gyűjtő le nerfelve nyersi hazahozatalban akkor lenne esélye talán véleményem szerint! :P Így számomra nagy csalódás a Gyűjtő kaszt még 14 bolygóval is katasztrófa! :(

 • Hát meg megéri még így is az biztos...a deu költséget számoltad kb mennyi lenne a 6milliárdos profitnál? :D Én átváltottam Gyűjtőre nem olyan rég gondoltam jobb lesz, mellette expedezgetek 6 slottal de a Gyűjtő nem éri meg egyáltalán, amint lesz lehetőségem váltok vissza! Ha nem megyek rá a csatákra és csak minimális expedeket megyek 1 nap még úgy is több nyersit hoz mint amit a Gyűjtő +ba termelne...az, hogy Gyűjtőként a haza hozott nyersi mennyisége alig érte el a 1millás tételt az előzőleg 5-10-15-20+ milla után elég nagy csalódás volt! Így vissza fogok állni Felderítőre nemsokára aztán 8 slottal mennek a nyersis expedek napi 4-6 alkalommal vagy néha több,kevesebbel! DE véleményem szerint a Gyűjtő még így is csak akkor érné meg ha valaki 2-3naponta tud mondjuk csak fellépni és nem tud expedezni vagy brutális bányái vannak...ha nem lenne a gyűjtő le nerfelve nyersi hazahozatalban akkor lenne esélye talán véleményem szerint! :P Így számomra nagy csalódás a Gyűjtő kaszt még 14 bolygóval is katasztrófa! :(

  igen a gyüjtő bármelyik kasztnál jobb. Én csak a csata részét méregetem mennyire éri meg vagy egyáltalán megéri e. Amit irtam ugy megéri , DE nekem 9 hónapon át kb 3-4 pukkanásom volt átlagba. És amit irtam az 3,5 hét alatt 2 volt csak. 3 pukknál mág igen minuszos. 20 yardos flottánál ugy 12 yard minusz egy honap alatt. 4 csatánál meg 32 yard minusz. Ezért én nemhiszem , hogy hosszutávon megérős lenne.


  De persze ez majd januárra eldől mennyire helytálló a véleményem.


  Én nem lefeleztem volna hanem 0,75% ára vettem volna max vissza vagy , ha nem lefeleztem bolna a flotta eltünés valószínűségét.

  [align=center][IMG]http://lajharz.dtsh.hu/pictures/sig/sigStoky.jpg[/IMG][/align]