Merre? Fejlesztések, változások a játékban

 • Sehol kb.

  Ez lényegesebb szerintem, ha már erősen az összevonásokról van szó.

  HU legnagyobb flottái.


  1 fe.gif 636 239 603 Chuck Norris 25.png hu Cygnus x7x3
  2 fe.gif 421 741 564 ekiboy 25.png hu Hydra x7x2
  3 fe.gif 335 067 706 StokyG 25.png hu Cygnus x7x3
  4 fe.gif 248 719 488 atsaba 25.png hu Hydra x7x2
  5 fe.gif 222 631 642 Galileo 25.png hu Cygnus x7x3
  6 fe.gif 210 886 834 Szundi 25.png hu Yakini x7x2
  7 fe.gif 209 833 106 Herceg 25.png hu Rigel x7x3
  8 fe.gif 206 554 900 Laci1994 25.png hu Hydra x7x2
  9 fe.gif 203 911 117 Loky 25.png hu Deimos x6x2
  10 fe.gif 192 315 483 Stay Alive 25.png hu Ursa x7x2


  Látni kik profitáltak a legjobban a felfedezőből. :)old

 • Chuck meg Stokig durván meghíztak :D

  a külföldi topperektől meg szerintem nem kell ennyire félni.

  nem hiszem h túl sokan választanák .hu-t.

  ha meg idetéved 1 a jó fs módszerrel elkerülhető a baj.

 • Sehol kb.

  Ez lényegesebb szerintem, ha már erősen az összevonásokról van szó.

  HU legnagyobb flottái.

  Tény hogy sehol de nincs is értelme hasonlítgatni a world "top" ot a HU val. Eleve nálunk egy uj nyitott uni beregisztrált accaunt száma jó ha meghaladja az 500 at (arról nem beszélve hogy 1 hét se kell és kb fele v meg inaktív stb), nagybb world unikba kezdéskor ez az acc szám 5000 vagy több, és idővel ez a különbség többszörösére ugrik így a célpontok is sokkal kevesebbek kisebbek stb így ennek okán a flottások sem fejlődnek olyan intenzitással mint a külföldiek ahol akár több 100 szorosát vagy 1000 szeresét is összetudják szedni töredéke idő alatt.

  Nálunk a játékosbázissal van a baj ezzel kellene a GF nek valamit kezdenie.

  The post was edited 1 time, last by Loky ().

 • Nálunk a játékosbázissal van a baj ezzel kellene a GF nek valamit kezdenie.


  Ezt kifejtenéd kérlek? :)


  nem Erick hasonlította össze, Ő csupán megmutatta, h a nálunk lévő toplistát :) amúgy.. nem hiszem, h a magyar uni bármelyik külföldinek is célpont lenne ;)

 • Ezt kifejtenéd kérlek? :)


  nem Erick hasonlította össze, Ő csupán megmutatta, h a nálunk lévő toplistát :) amúgy.. nem hiszem, h a magyar uni bármelyik külföldinek is célpont lenne ;)

  Kevés a magyar játékos aki aktívan játszik ez a legnagyobb probléma. GF nek kicsit több energiát kellene fektetnie a reklámra stb akár meghívásos akciókkal és most nem arra gondolok ami egyébként is bent van hogy meglehet hívni játékost és ha vásárol sötét akkor X % sötétet kap a meghívó. Kreálhatnának akár meghívó packokat adott mennyiségü ajándék itemekkel segítség gyanánt a kezdéshez pláne hogy jó pár uni több éves, ezt akár tudná a GF azzal kompenzálni ezekben az unikban a meghívottaknak nem a totál 0 ról kell kezdeni (ez csak egy felvetés).

  Nekik kellene erre valamit kitalálni hogy hogyan tudnák növelni a játékosbázist.


  Tudom hogy nem Erick hasonlította össze csak ő reagált hogy sehol se vagyunk én pedig csak kifejtettem kicsit bővebben hogy miért nem vagyunk sehol.

 • Én hiszek annyira a magyar ogame játékosokba, hogy az esetleges külföldi kártékony "behatolókat" móresre tanítják. Kis összefogással csodákra lehetünk képesek :D

  Én vagyok a kezdet és a vég. Általam érkezik a változás. Kérlelhetetlenül jövök akár a halál, nem kérdezem felkészültél-e Rám. Kapuvá váltam, az örök változás kapujává. Nem érinthetsz hisz nem vagyok ember. Nem csodálhatsz hisz nem vagyok isten. Az vagyok mi örök és egy. A változás. Kapuvá váltam. A nagyszerű változás kapujává.

 • Kevés a magyar játékos aki aktívan játszik ez a legnagyobb probléma. GF nek kicsit több energiát kellene fektetnie a reklámra stb akár meghívásos akciókkal és most nem arra gondolok ami egyébként is bent van hogy meglehet hívni játékost és ha vásárol sötét akkor X % sötétet kap a meghívó. Kreálhatnának akár meghívó packokat adott mennyiségü ajándék itemekkel segítség gyanánt a kezdéshez pláne hogy jó pár uni több éves, ezt akár tudná a GF azzal kompenzálni ezekben az unikban a meghívottaknak nem a totál 0 ról kell kezdeni (ez csak egy felvetés).

  Nekik kellene erre valamit kitalálni hogy hogyan tudnák növelni a játékosbázist.


  Tudom hogy nem Erick hasonlította össze csak ő reagált hogy sehol se vagyunk én pedig csak kifejtettem kicsit bővebben hogy miért nem vagyunk sehol.


  Az ötlet alapvetően nem lenne rossz, de.. láthatod Te is, h amint felhúz valaki egy kisebb accountot, jön egy tapasztaltabb játékos, lezúzza és máris törlésre teszi magát.. sokan ikariam-szinten kezelik ez a játékot és nem is akarnak ennél többet.. tehet ez ellen bármit a GF, ha az adott játékosnak nincs türelme, kedve vagy akarata azért, h tanuljon..

 • Az ötlet alapvetően nem lenne rossz, de.. láthatod Te is, h amint felhúz valaki egy kisebb accountot, jön egy tapasztaltabb játékos, lezúzza és máris törlésre teszi magát.. sokan ikariam-szinten kezelik ez a játékot és nem is akarnak ennél többet.. tehet ez ellen bármit a GF, ha az adott játékosnak nincs türelme, kedve vagy akarata azért, h tanuljon..

  Csak pár alap dolgot kellene megváltoztatni a támadási rendszerben, példa okán ugyebár regisztrációkor a rendszer tudja hogy uj vagy régi játékos regisztrált be, az uj játékosoknak lehetne adni X időre védelmet vagy épp egy bizonyos összpontszámhoz kötni a védelem idejét amiről persze az adott játékos le is tud mondani azzal hogy arra szánja magát hogy ő maga is támad akkor elveszti ezt a védelmet.


  Az uj játékosokat a rendszernek automatikusan egy szövetségbe kellene tömörítse amit egy játék mod/admin (ok) vezetnek akik ezt vállalják hogy ugymond meglegyen a tanítás esélye amivel motívációt is adhatnak az ujonnan érkezetteknek.

  Itt leginkább ott a probléma hogy a GF nem akar ilyen téren változtatni a játék rendszerén.

 • Én is jó ötletnek tartom ezeket és támogatom. Jómagam is 2 embert tanítok Kalliston, holdakat lőttem nekik, kereskedtünk segítettem őket ahol csak kellett, egyikük már top 30 a másik is bontogatja már a szárnyait. Mindketten nemrég kezdték a játékot, de ennyit számít a támogatás.

  Nagyon szívesen foglalkozom ezzel. És tuti lennének így mások is a tapasztaltabbak közül :) Nálam sokkal tapasztaltabbak közül is :)

  Bár az élet végtelenül kemény, a legnagyobb börtön mégis a remény; eszedet veszi, ahogy keresed a fényt, magadban felfedezel sok ismeretlen, sötét lényt; szerelem vagy csupán kéj-igaz barát vagy behízelgő ellenség-idő teltével már nem is sejted, mi a különbség; s lelked egyre kiált - jöjjön a gyilkos tudás! Mit számít a vélt boldogság, az öröknek hitt varázs; amikor maga akit szeretsz taposta el a parázst...Vakká válsz, ha tovább keresed a választ - csak láss és ne remélj-magad hiába ne áltasd!

 • Nos, mi az Ursán már nem nagyon foglalkozunk az új játékosokkal.

  Nem támadjuk őket... de amikor esetleg lekémkedek egyet és azt látom, hogy ott hever nála több százmillió nyersi... akkor már erősen vakarom a fejem.


  - Esetleg egy olyan új rendszer, hogy lennének olyan új unik, ahova nem enged be a rendszer már máshol aktív játékosokat. (Éves szinten egy ilyen indítva?)

  - Vagy, unin belül egy ilyen választható kaszt, hogy zöldfülű és bizonyos pontszám után lehet kimászni onnan? Ők támadhatnák egymást, de a régiek nem. Mondjuk ezt nem tudom hogy lehet megoldani és van-e értelme.

  - pl.: 6 bolygóig játszhatnak és 7. bolygónál kiírja a rendszer, hogy a felépítése után támadhatóvá válsz más játékosok számára is. (plusz egyéb minuszokat is kaphatnának)

  Kicsit a szűz lelkéről:
  A szűz nem pazarol, nem ugrál...csendesen figyeli a termést. Amikor megérett, beballag a kaszáért, megfeni... Istennek hálát ad a szép termésért... kimegy és lekaszálja... Majd csendben, nyugodtan várja a következő termést. Addig is tervez, beoszt és folyamatosan jár az agya valamin.

 • Nézd a azért a tábornok-nál is vannak jó dolgok Pl.: gyorssabb hadihajók,kevesebb deu-fogyasztás nagyobb szemetes kapacitás szerintem nem feltétlenül a legrosszabb osztály inkább a legidőigényessebb


  megkell hagyni a kaszásokkal elég jól lehet flottát irtani.És ahoz hogy egy tábornok bekerűljen a top 5 be egy adott unin belül arra akkor lenne esély hogy ha a játékos szám legalább 3-4 szer több lenne szerintem mert gyakorlatilag mi a játékosokból élünk 80% ban szerintem

 • Személy szerint én is támogatok minden olyan ötletet ami azt szolgálja, hogy a kezdő játékosok nyugodtabban tudjanak feljlődni és tudjanak tanulni. Nyilvén az is egy tanulási módszer, hogy rávilágítanak a dolgokra támadással :D de nem mindenki vevő erre még az elején ha új géjmer. Anno mikor antaresre bekeveredtem véletlenül a fészbukon keresztül, semmit nem tudtam a géjmről. Páran segítettek, vgy sehíteni próbáltak, de hát számomra értelmezhetetlen rövidítések tömkelegével dobálóztak :D De azért kitartottam jó darabig a nagyok árnyékéban, aztán fidisre is véletlen, egy nyomorult félrekattintésból kerülte xD aztán antarest töröltem is...most sem tudok még sokmindent, de talán eladni már nem tudnának a vásárban :) A tutorial az elején sokmindent nem segít xD szóval kellenek a rutinos öreg rókák segítségei és talán idővel egyre több játékos marad és nem adja fel az első bevert flotta után...nyilvén csak annaklehet segíteni aki akarja is.

 • hüm...

  nem rossz ötlet...

  Zöldfülű az alap kaszt. De ha választ a 3 közül egyet, attól kezdve elveszíti azt a státuszt :D

 • Igen, de hiába jó ötlet, ha ez nem jut el a fejlesztőkhöz, vagy ha el is jutna ha ők nem valósitsák meg.

  Viszont határok közé kellene azt is zárni, mivel törlöm a kasztot és zöldfülű lennék védelemmel pl Librán TOP1-ként. :D

 • Ha már a cím módosítva lett és sok a poszt az összevonásról Akkor kérdezném Lorovust vagy Trockij, hogy ki kérték a team véleményét az egészről elvileg És ők mit is javasoltak? Azt látni, hogy Lorovus egyik országa már át esett egy összevonáson. És még sok másik ország is. De valami infó nekünk zis járna véleményem szerint. Főleg ha elvileg mi vagyunk a saját országa...

  Nézegettem külföldi unikat és eltűnt olyan pl mint itt yakini.

  Úgy értem, hogy exodus lett és ki kapcsolva a kém tároló kapacitása.

  Így jogosan gondolja az ember, hogy még szűnik akármelyik speciális funkcióval ellátott univerzum.

  Plus sok cél uni 9 galaxysra lett módosítva.

 • Attól mert nem lett megkérdezve, nem jelenti azt hogy nem javasolhattok. Javasolni mindig lehet. Figyelembe is vesszük. ;)


  Továbbá én úgy gondolom hogy itt már nem lesz (nem kell hogy legyen) szempont az hogy melyik uniban milyen "erősek" a játékosok, kinek mennyi pontja van, mennyi hadi pontja van, mert amikor lesz költözős premium opció, onnantól az erőegyensúlyt el lehet felejteni. Emiatt nem is érdemes szerintem csoportokon gondolkodni, hanem mehet mindenki egy pár cél-uniba és kész. Ott pedig már maximum annyi a szempont hogy melyik cél uninak milyen beállításai vannak. Általában próbálunk megadni minden játékstílushoz illeszkedő lehetőséget. Végül biztos hogy nem lesz mindenki elégedett, mert olyan soha nincsen.

  Összevonás közben van lehetőség a cél-univerzumok beállításainak módosítására, és azt meg is hírdetjük hogy mik lesznek amikor az összevonást meghírdetjük.